Til hovedinnhold

Bakt tomat- og fennikelsuppe

45 min

Denne suppeoppskriften tar omtrent ti minutters effektivt arbeid, og tar totalt 45 minutter til sammen.

Grunnen til at den blir så god på så kort tid er at man griller alle grønnsakene i ovnen først så alle smakene kommer frem. Så er det bare å ha alt over i en gryte, helle på litt vann eller kraft og jevne den med en stavmikser.

Lagret av 257 brukere
Bakt tomat- og fennikelsuppe

Denne suppeoppskriften tar omtrent ti minutters effektivt arbeid, og tar totalt 45 minutter til sammen.

Grunnen til at den blir så god på så kort tid er at man griller alle grønnsakene i ovnen først så alle smakene kommer frem. Så er det bare å ha alt over i en gryte, helle på litt vann eller kraft og jevne den med en stavmikser.

Lagret av 257 brukere

Ingredienser

10
porsjoner
  • 2 kg klasetomat, godt modne
  • 2 stykker fennikel
  • 1 stk hvitløk, gjerne fersk!
  • 2 stykker løk
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss lønnesirup
  • 2 l grønnsakskraft, eller vann
  • 1 kvast basilikum, til servering
  • 1 ts havsalt, smak til!
  • 1 ts pepper, smak til!
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater, valgfritt
  • 1 boks kikerter, valgfritt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 kg klasetomat, godt modne
  • 2 stykker fennikel
  • 1 stk hvitløk, gjerne fersk!
  • 2 stykker løk
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss lønnesirup
  • 2 l grønnsakskraft, eller vann
  • 1 kvast basilikum, til servering
  • 1 ts havsalt, smak til!
  • 1 ts pepper, smak til!
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater, valgfritt
  • 1 boks kikerter, valgfritt
Start med å vaske og dele alle tomatene i to. Legg dem med snittflaten opp på et stekebrett. Vask og del fennikelen i mindre biter og fordel dem utover brettet. Skrell og del løken i mindre biter. Del den ferske hvitløken i to, med skallet på.
Start med å vaske og dele alle tomatene i to. Legg dem med snittflaten opp på et stekebrett. Vask og del fennikelen i mindre biter og fordel dem utover brettet. Skrell og del løken i mindre biter. Del den ferske hvitløken i to, med skallet på.
Dryss rikelig med olivenolje over og så mye salt og pepper du vil. Stek på 230 grader i 20-30 minutter under grillelementet i ovnen. Når kantene begynner å bli litt svidd er det ferdig.
Dryss rikelig med olivenolje over og så mye salt og pepper du vil. Stek på 230 grader i 20-30 minutter under grillelementet i ovnen. Når kantene begynner å bli litt svidd er det ferdig.
Ha de grillede grønnsakene, bortsett fra hvitløken, over i en stor gryte og hell på kraften eller vann. Popp ut hvitløksfeddene. Jevn suppen med en stavmikser. Ha i lønnesirup eller noe annet søtt for å balansere tomatsmaken
Ha de grillede grønnsakene, bortsett fra hvitløken, over i en stor gryte og hell på kraften eller vann. Popp ut hvitløksfeddene. Jevn suppen med en stavmikser. Ha i lønnesirup eller noe annet søtt for å balansere tomatsmaken
Om du vil ha en litt tykkere konsistens er det godt å jevne den på nytt med litt kikerter i. Om suppen blir veldig lys kan du godt ha i litt tomatpuré eller en boks hermetiske tomater. Server med litt strimlet basilikum.
Om du vil ha en litt tykkere konsistens er det godt å jevne den på nytt med litt kikerter i. Om suppen blir veldig lys kan du godt ha i litt tomatpuré eller en boks hermetiske tomater. Server med litt strimlet basilikum.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å vaske og dele alle tomatene i to. Legg dem med snittflaten opp på et stekebrett. Vask og del fennikelen i mindre biter og fordel dem utover brettet. Skrell og del løken i mindre biter. Del den ferske hvitløken i to, med skallet på.
Start med å vaske og dele alle tomatene i to. Legg dem med snittflaten opp på et stekebrett. Vask og del fennikelen i mindre biter og fordel dem utover brettet. Skrell og del løken i mindre biter. Del den ferske hvitløken i to, med skallet på.
Dryss rikelig med olivenolje over og så mye salt og pepper du vil. Stek på 230 grader i 20-30 minutter under grillelementet i ovnen. Når kantene begynner å bli litt svidd er det ferdig.
Dryss rikelig med olivenolje over og så mye salt og pepper du vil. Stek på 230 grader i 20-30 minutter under grillelementet i ovnen. Når kantene begynner å bli litt svidd er det ferdig.
Ha de grillede grønnsakene, bortsett fra hvitløken, over i en stor gryte og hell på kraften eller vann. Popp ut hvitløksfeddene. Jevn suppen med en stavmikser. Ha i lønnesirup eller noe annet søtt for å balansere tomatsmaken
Ha de grillede grønnsakene, bortsett fra hvitløken, over i en stor gryte og hell på kraften eller vann. Popp ut hvitløksfeddene. Jevn suppen med en stavmikser. Ha i lønnesirup eller noe annet søtt for å balansere tomatsmaken
Om du vil ha en litt tykkere konsistens er det godt å jevne den på nytt med litt kikerter i. Om suppen blir veldig lys kan du godt ha i litt tomatpuré eller en boks hermetiske tomater. Server med litt strimlet basilikum.
Om du vil ha en litt tykkere konsistens er det godt å jevne den på nytt med litt kikerter i. Om suppen blir veldig lys kan du godt ha i litt tomatpuré eller en boks hermetiske tomater. Server med litt strimlet basilikum.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?