Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem.
Fjern stilkefestet på tomatene. Gi tomatene et raskt opphold i kokende vann til skinnet løsner, legg de rett over i iskaldt vann. Fjern skinnet, del tomatene i to og skrap ut den myke kjernen (ta vare på skinn og kjerner). Grovhakk tomatkjøttet og legg det til side så lenge.
Skjær løk, gulrot og selleri i små terninger og hvitløken i tynne skiver. Varm olivenoljen i en romslig gryte. Tilsett løk, gulrot, selleri og hvitløk. La det frese/syde til grønnsakene begynner å mykne. Plukk basilikumbladene fra stilkene, legg bladene til side så lenge og hiv stilkene i grytene sammen med tomatrestene og en klype safran. La det frese videre til alle grønnsakene er helt myke.
Tilsett blåskjell og hvitvin. Sett på lokk og la det koke til blåskjellene åpner seg. Løft ut blåskjellene, pass på at all kraften blir igjen i gryta. Fjern basilikumstilkene og kjør kraft og grønnsaker til en jevn og fyldig suppe.
Tilsett fløte og gi suppen et oppkok, juster smaken med salt og pepper. Plukk skjellmaten ut av skjellene. Fordel blåskjell og de grovhakkede tomatene i dype tallerkener. Slå over varm suppe og dryss til slutt over finstrimlet basilikum.
Bon appetit!
Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem.
Fjern stilkefestet på tomatene. Gi tomatene et raskt opphold i kokende vann til skinnet løsner, legg de rett over i iskaldt vann. Fjern skinnet, del tomatene i to og skrap ut den myke kjernen (ta vare på skinn og kjerner). Grovhakk tomatkjøttet og legg det til side så lenge.
Skjær løk, gulrot og selleri i små terninger og hvitløken i tynne skiver. Varm olivenoljen i en romslig gryte. Tilsett løk, gulrot, selleri og hvitløk. La det frese/syde til grønnsakene begynner å mykne. Plukk basilikumbladene fra stilkene, legg bladene til side så lenge og hiv stilkene i grytene sammen med tomatrestene og en klype safran. La det frese videre til alle grønnsakene er helt myke.
Tilsett blåskjell og hvitvin. Sett på lokk og la det koke til blåskjellene åpner seg. Løft ut blåskjellene, pass på at all kraften blir igjen i gryta. Fjern basilikumstilkene og kjør kraft og grønnsaker til en jevn og fyldig suppe.
Tilsett fløte og gi suppen et oppkok, juster smaken med salt og pepper. Plukk skjellmaten ut av skjellene. Fordel blåskjell og de grovhakkede tomatene i dype tallerkener. Slå over varm suppe og dryss til slutt over finstrimlet basilikum.