Fyldig fiskesuppe med potet og fennikel

45 min

Prøv en fyldig variant av fiskesuppe med mild smak av fennikel. Lekkert, enkelt, raskt og imponerende!

Server gjerne med godt brød til.

606 har lagret denne
Fiskesuppe med potet og fennikel i blå suppeskål

Prøv en fyldig variant av fiskesuppe med mild smak av fennikel. Lekkert, enkelt, raskt og imponerende!

Server gjerne med godt brød til.

606 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stk mandelpotet
  • 1 stk fennikel, liten/mellomstor
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 5 dl fiskekraft, eller buljong
  • 2 dl matfløte
  • 400 g torskefilet, eller hyse, sei. renskåret
  • salt
  • kvernet pepper
  • olivenolje
  • 3 dråpe sitronsaft

Til servering

  • brød

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk mandelpotet
  • 1 stk fennikel, liten/mellomstor
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 5 dl fiskekraft, eller buljong
  • 2 dl matfløte
  • 400 g torskefilet, eller hyse, sei. renskåret
  • salt
  • kvernet pepper
  • olivenolje
  • 3 dråpe sitronsaft

Til servering

  • brød
Skrell potetene og skjær dem i små biter. Rens og grovhakk løk og hvitløk. Plukk og ta vare på eventuelt grønne kvaster (som ligner dill) på fennikelen. Skjær vekk det meste av «fingrene», del fennikelen i to og fjern den grove midtstilken. Legg til side 1/3 av fennikelen og skjær resten i små biter.
Varm en god klunk olivenolje i en mellomstor kasserolle. Fres poteter, løk, hvitløk og fennikel under omrøring i et par minutter. Tilsett kraft og fløte. Kok opp, legg på lokk og la det hele koke videre i ca. 20 minutter, eller til alle grønnsakene er helt møre. Skjær i mellomtiden fisken i jevne terninger.
Kjør suppen til en jevn og fyldig suppe med en stavmikser. Virker suppen veldig tykk kan du spe den med vann. Smak til med salt og pepper, et par dråper sitronsaft frisker opp hvis nødvendig. Gi suppen et nytt oppkok. Skru ned varmen og tilsett fisken. La fiskebitene trekke i den varme suppen i et par minutter.
Skjær resten av fennikelen i syltynne skiver, bruk for eksempel en potetskreller eller ostehøvel. Vend skivene med noen dråper sitronsaft og olivenolje. Server suppen med fennikelskiver og «fennikelgrønt» eller dill som pynt. Avslutt med noen gode dråper olivenolje.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell potetene og skjær dem i små biter. Rens og grovhakk løk og hvitløk. Plukk og ta vare på eventuelt grønne kvaster (som ligner dill) på fennikelen. Skjær vekk det meste av «fingrene», del fennikelen i to og fjern den grove midtstilken. Legg til side 1/3 av fennikelen og skjær resten i små biter.
Varm en god klunk olivenolje i en mellomstor kasserolle. Fres poteter, løk, hvitløk og fennikel under omrøring i et par minutter. Tilsett kraft og fløte. Kok opp, legg på lokk og la det hele koke videre i ca. 20 minutter, eller til alle grønnsakene er helt møre. Skjær i mellomtiden fisken i jevne terninger.
Kjør suppen til en jevn og fyldig suppe med en stavmikser. Virker suppen veldig tykk kan du spe den med vann. Smak til med salt og pepper, et par dråper sitronsaft frisker opp hvis nødvendig. Gi suppen et nytt oppkok. Skru ned varmen og tilsett fisken. La fiskebitene trekke i den varme suppen i et par minutter.
Skjær resten av fennikelen i syltynne skiver, bruk for eksempel en potetskreller eller ostehøvel. Vend skivene med noen dråper sitronsaft og olivenolje. Server suppen med fennikelskiver og «fennikelgrønt» eller dill som pynt. Avslutt med noen gode dråper olivenolje.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?