vegetar

Gresskarsuppe med kokosmelk

60 min

Hva er vel da bedre enn en varm og krydret gresskarsuppe på kjølige dager? Denne gresskarsuppen med kokosmelk og chili er perfekt når du trenger noe som river litt i halsen. I suppen kan du sammen med gresskarkjøtt bruke søtpotet eller gulrot for ekstra sødme.

956 har lagret denne
Krydret gresskarsuppe med kokos
Foto: Sara Johannessen Meek

Hva er vel da bedre enn en varm og krydret gresskarsuppe på kjølige dager? Denne gresskarsuppen med kokosmelk og chili er perfekt når du trenger noe som river litt i halsen. I suppen kan du sammen med gresskarkjøtt bruke søtpotet eller gulrot for ekstra sødme.

956 har lagret denne
4
porsjoner
  • 700 - 800 g gresskar, kjøttet, renset for skall og frø
  • 2 stykker søtpotet, eller gulrøtter
  • 1 stk løk
  • 1 ss ingefær, frisk, revet
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 l kyllingkraft, mild
  • 2 dl kokosmelk
  • olje, nøytral
  • salt
  • pepper, kvernet
  • sitronsaft, eller limesaft
  • koriander, frisk
  • 1 ts sitrongress, hakket og most, kun den myke delen
Unngå at skjermen går i dvale
  • 700 - 800 g gresskar, kjøttet, renset for skall og frø
  • 2 stykker søtpotet, eller gulrøtter
  • 1 stk løk
  • 1 ss ingefær, frisk, revet
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 l kyllingkraft, mild
  • 2 dl kokosmelk
  • olje, nøytral
  • salt
  • pepper, kvernet
  • sitronsaft, eller limesaft
  • koriander, frisk
  • 1 ts sitrongress, hakket og most, kun den myke delen
Skjær gresskar, søtpotet/gulrot og løk i terninger. Hakk og finsnitt hvitløk og chili. Varm en god klunk olje i en mellomstor kasserolle eller gryte. Fres løken til den begynner å bli myk uten at den får farge.
Tilsett ingefær, chili, hvitløk og sitrongress. Fres videre i et par minutter under omrøring.
Ha i gresskar og søtpotet og fres videre i et minutt. Hell over kraft/buljong. Kok opp og la det hele småkoke til grønnsakene er helt møre, ca 30 minutter.
Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Sil suppen om ønskelig og tilsett kokosmelken.
Gi suppen et nytt oppkok og smak til med limesaft, salt og kvernet pepper.
Server med frisk koriander og godt brød.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær gresskar, søtpotet/gulrot og løk i terninger. Hakk og finsnitt hvitløk og chili. Varm en god klunk olje i en mellomstor kasserolle eller gryte. Fres løken til den begynner å bli myk uten at den får farge.
Tilsett ingefær, chili, hvitløk og sitrongress. Fres videre i et par minutter under omrøring.
Ha i gresskar og søtpotet og fres videre i et minutt. Hell over kraft/buljong. Kok opp og la det hele småkoke til grønnsakene er helt møre, ca 30 minutter.
Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Sil suppen om ønskelig og tilsett kokosmelken.
Gi suppen et nytt oppkok og smak til med limesaft, salt og kvernet pepper.
Server med frisk koriander og godt brød.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?