Til hovedinnhold

Grønnsaksuppe med linser

1 h

Her får du en kraftig grønnsakssuppe med masse gode og varme krydre. Linser gjør suppen ekstra mettende.  Den holder seg godt, så det er perfekt restemat. Dessuten kan den fint fryses ned, gjerne i praktiske porsjonsstørrelser, så har du god mat til de dagene du ikke har tid til matlaging.

Lagret av 2002 brukere
Grønnsaksuppe med linser

Her får du en kraftig grønnsakssuppe med masse gode og varme krydre. Linser gjør suppen ekstra mettende.  Den holder seg godt, så det er perfekt restemat. Dessuten kan den fint fryses ned, gjerne i praktiske porsjonsstørrelser, så har du god mat til de dagene du ikke har tid til matlaging.

Lagret av 2002 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 stykker løk
  • 5 fedd hvitløk
  • 2 stykker squash
  • 1 kg søtpotet
  • 1 stk blomkål
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts paprikapulver
  • 2 ts kajennepepper
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts kanel
  • 1 ts havsalt, smak til!
  • 5 ss ingefær, revet
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 l grønnsakskraft, og vann
  • 4 dl røde linser
  • 2 stykker lime
  • 100 g cashewnøtter
  • 1 kvast koriander
  • 2 ss olivenolje, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker løk
  • 5 fedd hvitløk
  • 2 stykker squash
  • 1 kg søtpotet
  • 1 stk blomkål
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts paprikapulver
  • 2 ts kajennepepper
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts kanel
  • 1 ts havsalt, smak til!
  • 5 ss ingefær, revet
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 l grønnsakskraft, og vann
  • 4 dl røde linser
  • 2 stykker lime
  • 100 g cashewnøtter
  • 1 kvast koriander
  • 2 ss olivenolje, til steking
Start med å surre finhakket løk og hvitløk i litt olje i en stor gryte. Tilsett spisskummen, kanel, paprikapulver, gurkemeie, kajenne og tomatpuré.
Tilsett så søtpotet, squash og blomkål i små biter. Hell på grønnsakskraft og vann så det så vidt dekker alle grønnsakene.
Kok til det er mørt og jevn suppen med en stavmikser.
Rasp fersk ingefær i suppen og ha i saften av to lime. Smak til med salt. Tilsett kokosmelken og rør det godt ut.
Tilsett de røde linsene og la suppen putre i 10–15 minutter. Rør godt rundt innimellom så linsene ikke klumper seg sammen. Man kan også jevne suppen etter at linsene er ferdigkokt om man vil ha en helt glatt suppe.
Server med finhakkede cashewnøtter og koriander på toppen.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å surre finhakket løk og hvitløk i litt olje i en stor gryte. Tilsett spisskummen, kanel, paprikapulver, gurkemeie, kajenne og tomatpuré.
Tilsett så søtpotet, squash og blomkål i små biter. Hell på grønnsakskraft og vann så det så vidt dekker alle grønnsakene.
Kok til det er mørt og jevn suppen med en stavmikser.
Rasp fersk ingefær i suppen og ha i saften av to lime. Smak til med salt. Tilsett kokosmelken og rør det godt ut.
Tilsett de røde linsene og la suppen putre i 10–15 minutter. Rør godt rundt innimellom så linsene ikke klumper seg sammen. Man kan også jevne suppen etter at linsene er ferdigkokt om man vil ha en helt glatt suppe.
Server med finhakkede cashewnøtter og koriander på toppen.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?