rask

Thaisuppe med torsk og reker

30 min

Lag thaisuppe med torsk og reker fra Trinesmatblogg.no. Matblogger Trine Sandberg opplyser om at currypastaer har ulik styrke, og at det kan være lurt å ikke tilsette alt på en gang hvis du ikke er kjent med styrken fra før. I denne suppen har hun brukt thai red curry, og selv bruker hun alltid en strøken måleskje i sine oppskrifter. Bruk for øvrig det du har tilgjengelig av grønnsaker, og erstatt gjerne aspargesbønnene med brokkoli, sukkererter eller squash. Paprikaen kan eventuelt erstattes med eplebiter. Ønsker du en mer markant kokosmelksmak av suppen, kan du erstatte 1-2 dl av kraften med kokosmelk. Du kan godt benytte det du har tilgjengelig av fisk i denne suppen eller bytt ut sjømaten med kylling.

Oppskrift av Trine Sandberg.

919 har lagret denne
Thaisuppe med torsk og reker
Foto: Trine Sandberg

Lag thaisuppe med torsk og reker fra Trinesmatblogg.no. Matblogger Trine Sandberg opplyser om at currypastaer har ulik styrke, og at det kan være lurt å ikke tilsette alt på en gang hvis du ikke er kjent med styrken fra før. I denne suppen har hun brukt thai red curry, og selv bruker hun alltid en strøken måleskje i sine oppskrifter. Bruk for øvrig det du har tilgjengelig av grønnsaker, og erstatt gjerne aspargesbønnene med brokkoli, sukkererter eller squash. Paprikaen kan eventuelt erstattes med eplebiter. Ønsker du en mer markant kokosmelksmak av suppen, kan du erstatte 1-2 dl av kraften med kokosmelk. Du kan godt benytte det du har tilgjengelig av fisk i denne suppen eller bytt ut sjømaten med kylling.

Oppskrift av Trine Sandberg.

919 har lagret denne
4
porsjoner
  • 400 g torskefilet, i terninger
  • 200 g reker, rensede
  • 1 stk rødløk, tynne båter
  • 1 stk rød paprika, i strimler
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 0.5 stk rød chili, finhakket
  • olje, nøytral
  • 2 stykker gulrot, i tynne staver
  • 1 ts ingefær, frisk, revet
  • 6 ts curry paste, etter smak
  • 4 dl kokosmelk
  • 4 - 5 dl kyllingkraft, eller fiskekraft (evt. buljong)
  • 1 - 2 håndfull aspargesbønner, delt i to
  • 0.5 stk lime, saft
  • koriander, frisk, grovhakket
  • jasminris, til servering
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g torskefilet, i terninger
  • 200 g reker, rensede
  • 1 stk rødløk, tynne båter
  • 1 stk rød paprika, i strimler
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 0.5 stk rød chili, finhakket
  • olje, nøytral
  • 2 stykker gulrot, i tynne staver
  • 1 ts ingefær, frisk, revet
  • 6 ts curry paste, etter smak
  • 4 dl kokosmelk
  • 4 - 5 dl kyllingkraft, eller fiskekraft (evt. buljong)
  • 1 - 2 håndfull aspargesbønner, delt i to
  • 0.5 stk lime, saft
  • koriander, frisk, grovhakket
  • jasminris, til servering
Kutt opp alle ingrediensene som nevnt over, slik at du har det meste klart før du setter i gang.
Fres rødløk, paprika og etter hvert hvitløk og chili i litt nøytral olje, til løken er blank og myk. Legg grønnsakene til side, og tilsett deretter ca. 1 ts olje i gryten sammen med currypastaen.
Ha ca. 1 ts olje i gryten og tilsett currypastaen. La currypastaen frese i oljen i ca. 30 sekunder, og tilsett deretter revet ingefær, kokosmelk og kraften.
Tilsett løkblandingen og gulrøttene og gi det hele et oppkok. Smak eventuelt til med mer currypasta. La suppen putre på middels varme i ca. 10 minutter.
Tilsett aspargesbønnene mot slutten av koketiden. Tilsett deretter fisketerningene og la dem trekke, men ikke koke, med i ca. 3 minutter til fisken er ferdig. Tilsett deretter rekene.
Suppen er ferdig når rekene er gjennomvarme. Smak til med litt limesaft og eventuelt litt salt, om nødvendig.
Gi retten et dryss av grovt hakket koriander rett før servering. Serveres umiddelbart med ris eller godt brød som tilbehør.
woman cooking

Bon appetit!

Kutt opp alle ingrediensene som nevnt over, slik at du har det meste klart før du setter i gang.
Fres rødløk, paprika og etter hvert hvitløk og chili i litt nøytral olje, til løken er blank og myk. Legg grønnsakene til side, og tilsett deretter ca. 1 ts olje i gryten sammen med currypastaen.
Ha ca. 1 ts olje i gryten og tilsett currypastaen. La currypastaen frese i oljen i ca. 30 sekunder, og tilsett deretter revet ingefær, kokosmelk og kraften.
Tilsett løkblandingen og gulrøttene og gi det hele et oppkok. Smak eventuelt til med mer currypasta. La suppen putre på middels varme i ca. 10 minutter.
Tilsett aspargesbønnene mot slutten av koketiden. Tilsett deretter fisketerningene og la dem trekke, men ikke koke, med i ca. 3 minutter til fisken er ferdig. Tilsett deretter rekene.
Suppen er ferdig når rekene er gjennomvarme. Smak til med litt limesaft og eventuelt litt salt, om nødvendig.
Gi retten et dryss av grovt hakket koriander rett før servering. Serveres umiddelbart med ris eller godt brød som tilbehør.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?