Kyllingsuppe med eple og karri
45 min
Kyllingsuppe med eple og karri er et godt bevis på at epler også kan brukes til middag. Frukten passer til alt som har godt av litt sødme og friskhet, som for eksempel en kyllingsuppe. Sammen med karri og kokos er dette en smaksrik suppe som vil varme på trauste dager.
Lagret av 6425 brukere
Kyllingsuppe med eple og karri er et godt bevis på at epler også kan brukes til middag. Frukten passer til alt som har godt av litt sødme og friskhet, som for eksempel en kyllingsuppe. Sammen med karri og kokos er dette en smaksrik suppe som vil varme på trauste dager.
Lagret av 6425 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 2 stykker løk
- 1 stk søtpotet
- 2 stykker kyllingfilet
- 1 stk eple
- 2 ss karripasta, rød
- 2 dl tomat, knuste
- 6 dl kyllingkraft, eller hønsebuljong
- 2 dl kokosmelk
- 2 ss smør
- 2 ss sitronsaft
- salt
- pepper, kvernet
- persille, hakket. evt. koriander
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 stykker løk
- 1 stk søtpotet
- 2 stykker kyllingfilet
- 1 stk eple
- 2 ss karripasta, rød
- 2 dl tomat, knuste
- 6 dl kyllingkraft, eller hønsebuljong
- 2 dl kokosmelk
- 2 ss smør
- 2 ss sitronsaft
- salt
- pepper, kvernet
- persille, hakket. evt. koriander
Hakk løken, og skjær søtpotet og eple i terninger. Skjær kyllingen i strimler eller skiver.
Fres løken i smør i en passende gryte eller kjele. La det surre i noen minutter uten å ta farge.
Tilsett karripasta og kylling, og la det frese videre et par minutter under omrøring. Ha i søtpotet, tomater, eple og kraft.
Kok opp og la suppen småkoke i ca. 25 minutter. Rør inn kokosmelken og smak suppen til med sitronsaft, salt og pepper.

Bon appetit!
Hakk løken, og skjær søtpotet og eple i terninger. Skjær kyllingen i strimler eller skiver.
Fres løken i smør i en passende gryte eller kjele. La det surre i noen minutter uten å ta farge.
Tilsett karripasta og kylling, og la det frese videre et par minutter under omrøring. Ha i søtpotet, tomater, eple og kraft.
Kok opp og la suppen småkoke i ca. 25 minutter. Rør inn kokosmelken og smak suppen til med sitronsaft, salt og pepper.