Til hovedinnhold
rask

Nudler med sideflesk, chili, hvitløk og lime

25 min

Nudler trenger ikke å være kjedelig en affære. Pimp opp nudlene med enkle ingredienser som hvitløk, chili og lime. Her får du oppskriften på en variant av studentnudler masse smak.

Lagret av 306 brukere
Nudler med sideflesk, chili, hvitløk og lime

Nudler trenger ikke å være kjedelig en affære. Pimp opp nudlene med enkle ingredienser som hvitløk, chili og lime. Her får du oppskriften på en variant av studentnudler masse smak.

Lagret av 306 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 150 g sideflesk, i skiver
  • 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
  • 1 stk rød chili, finsnittet
  • 1 ss ingefær, frisk og finrevet
  • 1 l kyllingkraft, eller grønnsaksbuljong
  • 100 g nudler
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 stk lime
  • 1 stk gulrot, strimlet
  • 4 stk vårløk, finsnittet eller strimlet
  • 2 stk egg, kan sløyfes
  • koriander, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g sideflesk, i skiver
  • 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
  • 1 stk rød chili, finsnittet
  • 1 ss ingefær, frisk og finrevet
  • 1 l kyllingkraft, eller grønnsaksbuljong
  • 100 g nudler
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 stk lime
  • 1 stk gulrot, strimlet
  • 4 stk vårløk, finsnittet eller strimlet
  • 2 stk egg, kan sløyfes
  • koriander, kan sløyfes
Kok eggene i 5 minutter, skyll dem i kaldt vann og skrell eggene forsiktig.
Stek flesket i en stekepanne.
Hell kraften/buljongen i en kasserolle. Tilsett hvitløk, ingefær og chili. Gi alt et oppkok og la buljongen småkoke i et par minutter. Kok nudlene i buljongen.
Smak til med sesamolje, fishsauce, limesaft, salt og pepper. Tilsett gulrot og vårløk. Anrett i dype skåler og topp med stekt flesk, bløte egg og koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Kok eggene i 5 minutter, skyll dem i kaldt vann og skrell eggene forsiktig.
Stek flesket i en stekepanne.
Hell kraften/buljongen i en kasserolle. Tilsett hvitløk, ingefær og chili. Gi alt et oppkok og la buljongen småkoke i et par minutter. Kok nudlene i buljongen.
Smak til med sesamolje, fishsauce, limesaft, salt og pepper. Tilsett gulrot og vårløk. Anrett i dype skåler og topp med stekt flesk, bløte egg og koriander.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?