Suppe med kjøttboller, grønnkål og parmesan

45 min

Denne suppen er både mettende og full av smak. Herlig nå som høsten nærmer seg med stormskritt.

563 har lagret denne
Suppe med kjøttboller, grønnkål og parmesan

Denne suppen er både mettende og full av smak. Herlig nå som høsten nærmer seg med stormskritt.

563 har lagret denne
4
porsjoner
  • 400 g karbonadedeig, eller kyllingkjøttdeig
  • 1 stk egg
  • 50 g parmesan, revet
  • 1 ss sitronskall, revet
  • 0.5 dl persille, hakket
  • salt, og kvernet pepper
  • 1 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk fennikel
  • 3 stk gulrot, mellomstore
  • 1.5 l kyllingkraft, eller grønnsaksbuljong
  • 150 g pasta
  • 1 stk squash, liten
  • 100 g grønnkål

Til servering

  • parmesan
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g karbonadedeig, eller kyllingkjøttdeig
  • 1 stk egg
  • 50 g parmesan, revet
  • 1 ss sitronskall, revet
  • 0.5 dl persille, hakket
  • salt, og kvernet pepper
  • 1 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk fennikel
  • 3 stk gulrot, mellomstore
  • 1.5 l kyllingkraft, eller grønnsaksbuljong
  • 150 g pasta
  • 1 stk squash, liten
  • 100 g grønnkål

Til servering

  • parmesan
Bland sammen karbonadedeig, egg, parmesan, sitronskall og persille til kjøttbollene. Krydre farsen med salt og kvernet pepper. Bruk fuktige hender og rull farsen til små boller.
Hakk hvitløken. Skjær fennikel og squash i skiver og gulrøttene i jevne biter. Fjern den tykke stilken på grønnkålen og riv bladene i mindre biter.
Varm oljen i en mellomstor kasserolle. Fres hvitløk, fennikel og gulrøtter. Tilsett kraft og gi det et oppkok.
Tilsett pasta og la det koke i 5 minutter under lokk. Legg i kjøttbollene og la suppen småputre videre i 5-8 minutter til pastaen blir knapt mør.
Tilsett squash og grønnkål og la alt få putre videre i et par minutter. Smak til med salt og pepper og server suppen med ekstra parmesan og godt brød.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen karbonadedeig, egg, parmesan, sitronskall og persille til kjøttbollene. Krydre farsen med salt og kvernet pepper. Bruk fuktige hender og rull farsen til små boller.
Hakk hvitløken. Skjær fennikel og squash i skiver og gulrøttene i jevne biter. Fjern den tykke stilken på grønnkålen og riv bladene i mindre biter.
Varm oljen i en mellomstor kasserolle. Fres hvitløk, fennikel og gulrøtter. Tilsett kraft og gi det et oppkok.
Tilsett pasta og la det koke i 5 minutter under lokk. Legg i kjøttbollene og la suppen småputre videre i 5-8 minutter til pastaen blir knapt mør.
Tilsett squash og grønnkål og la alt få putre videre i et par minutter. Smak til med salt og pepper og server suppen med ekstra parmesan og godt brød.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?