- Dette er en suppe for sjelen, eller når du er syk. Min østerrikske bestemor pleide å lage en suppe med kyllingboller som jeg alltid lengter etter når jeg er i dårlig form. Melboller (eller quenelles på fransk) serveres tradisjonelt med en tykk saus, men jeg synes de passer like godt i denne lette suppen, skriver BBCs matstjerne Rachel Khoo om retten.
Smak til med salt og pepper før servering. Avhengig av kvaliteten på kraften er det ikke sikkert at du trenger å tilsette noe salt eller pepper.
Oppskrift fra Rachel Khoos kokebok «Et lite kjøkken i Paris» (Gyldendal).
Ha kraften og gulrøttene i en stor kjele. Kok opp kraften og kok i 10 minutter.
I mellomtiden har du alle ingrediensene til kyllingbollene i en elektrisk blender og kjører til du har en jevn masse. Form massen til 20-25 boller ved å bruke 2 spiseskjeer (vil du ha dem mindre, bruker du 2 teskjeer).
Slipp bollene ned i den kokende kraften og kok i 5 minutter (3 minutter for de små). Tilsett soppen i det siste minuttet. Når de er ferdige, stiger de til overflaten. Server med en gang, pyntet med litt grovhakket persille.
Bon appetit!
Ha kraften og gulrøttene i en stor kjele. Kok opp kraften og kok i 10 minutter.
I mellomtiden har du alle ingrediensene til kyllingbollene i en elektrisk blender og kjører til du har en jevn masse. Form massen til 20-25 boller ved å bruke 2 spiseskjeer (vil du ha dem mindre, bruker du 2 teskjeer).
Slipp bollene ned i den kokende kraften og kok i 5 minutter (3 minutter for de små). Tilsett soppen i det siste minuttet. Når de er ferdige, stiger de til overflaten. Server med en gang, pyntet med litt grovhakket persille.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto