Suppe med grønnsaker og kyllingboller
- Dette er en suppe for sjelen, eller når du er syk. Min østerrikske bestemor pleide å lage en suppe med kyllingboller som jeg alltid lengter etter når jeg er i dårlig form. Melboller (eller quenelles på fransk) serveres tradisjonelt med en tykk saus, men jeg synes de passer like godt i denne lette suppen, skriver BBCs matstjerne Rachel Khoo om retten.
Smak til med salt og pepper før servering. Avhengig av kvaliteten på kraften er det ikke sikkert at du trenger å tilsette noe salt eller pepper.
Oppskrift fra Rachel Khoos kokebok «Et lite kjøkken i Paris» (Gyldendal).
- Dette er en suppe for sjelen, eller når du er syk. Min østerrikske bestemor pleide å lage en suppe med kyllingboller som jeg alltid lengter etter når jeg er i dårlig form. Melboller (eller quenelles på fransk) serveres tradisjonelt med en tykk saus, men jeg synes de passer like godt i denne lette suppen, skriver BBCs matstjerne Rachel Khoo om retten.
Smak til med salt og pepper før servering. Avhengig av kvaliteten på kraften er det ikke sikkert at du trenger å tilsette noe salt eller pepper.
Oppskrift fra Rachel Khoos kokebok «Et lite kjøkken i Paris» (Gyldendal).
- 1.5 l kyllingkraft
- 2 stykker gulrøtter, store
- 5 stykker sjampinjong, i tynne skiver
- salt, etter smak
- pepper, etter smak
- 0.5 bunt persille, bladene grovhakket
Kyllingboller
- 200 g kyllingbryst, rått
- 100 g loff, uten skorpe
- 1 dl matfløte
- 1 stk egg
- 1 stk eggeplomme
- 1 ts salt
- 1 klype pepper
- 1 klype muskatnøtt
- 1.5 l kyllingkraft
- 2 stykker gulrøtter, store
- 5 stykker sjampinjong, i tynne skiver
- salt, etter smak
- pepper, etter smak
- 0.5 bunt persille, bladene grovhakket
Kyllingboller
- 200 g kyllingbryst, rått
- 100 g loff, uten skorpe
- 1 dl matfløte
- 1 stk egg
- 1 stk eggeplomme
- 1 ts salt
- 1 klype pepper
- 1 klype muskatnøtt
