Til hovedinnhold

Nudelsuppe med spicy kjøttboller

30 min

Mini-asparges kan erstattes med vanlig asparges. Fjern den nederste, trevlete delen. Skjær aspargesen i tynne skiver, men la toppene være hele.

La en bit sitrongress (knust med baksiden av en kniv) og en bit rød chili få koke med i buljongen.

Lagret av 935 brukere
Nudelsuppe med spicy kjøttboller

Mini-asparges kan erstattes med vanlig asparges. Fjern den nederste, trevlete delen. Skjær aspargesen i tynne skiver, men la toppene være hele.

La en bit sitrongress (knust med baksiden av en kniv) og en bit rød chili få koke med i buljongen.

Lagret av 935 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 300 g kjøttdeig av svin, eller kyllingkjøttdeig
  • 1.5 ss ingefær, revet
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 1 stk rød chili, renset for frø og finhakket
  • 6 stykker vannkastanje, skåret i små biter
  • 1 ss sesamolje
  • 1.2 l kyllingkraft, evt. buljong
  • 4 stykker vårløk
  • 200 g asparges, mini
  • 200 g eggnudler, evt. risnudler
  • 2 dl koriander, grovhakket
  • 1 stk lime
  • fiskesaus
  • salt
  • pepper, kvernet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g kjøttdeig av svin, eller kyllingkjøttdeig
  • 1.5 ss ingefær, revet
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 1 stk rød chili, renset for frø og finhakket
  • 6 stykker vannkastanje, skåret i små biter
  • 1 ss sesamolje
  • 1.2 l kyllingkraft, evt. buljong
  • 4 stykker vårløk
  • 200 g asparges, mini
  • 200 g eggnudler, evt. risnudler
  • 2 dl koriander, grovhakket
  • 1 stk lime
  • fiskesaus
  • salt
  • pepper, kvernet
Bland sammen kjøttdeig, ingefær, hvitløk, chili, vannkastanjer, sesamolje og en god klype salt. Rull deigen til fine kjøttboller.
Finsnitt vårløken. Skjær vekk 1 cm nederst på aspargesen. La toppene være hele og skjær resten av aspargesen i små biter. Kok nudlene etter anvisning på pakken.
Kok opp buljongen. Legg i kjøttbollene og la de trekke/syde i ca 5 minutter. Tilsett aspargesen og la buljongen få et raskt oppkok. Juster smaken med fiskesaus, limesaft, salt og kvernet pepper. Avslutt med finsnittet vårløk og grovhakket koriander.
Fordel nudlene i passende skåler og slå over varm buljong og kjøttboller. Pynt med litt finsnittet chili og korianderblader.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen kjøttdeig, ingefær, hvitløk, chili, vannkastanjer, sesamolje og en god klype salt. Rull deigen til fine kjøttboller.
Finsnitt vårløken. Skjær vekk 1 cm nederst på aspargesen. La toppene være hele og skjær resten av aspargesen i små biter. Kok nudlene etter anvisning på pakken.
Kok opp buljongen. Legg i kjøttbollene og la de trekke/syde i ca 5 minutter. Tilsett aspargesen og la buljongen få et raskt oppkok. Juster smaken med fiskesaus, limesaft, salt og kvernet pepper. Avslutt med finsnittet vårløk og grovhakket koriander.
Fordel nudlene i passende skåler og slå over varm buljong og kjøttboller. Pynt med litt finsnittet chili og korianderblader.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?