Deilig, fersk kjøttsuppe med løksaus. Det klassiske er å bruke stykker av kollagenrikt kjøtt med bein i denne, men du kan også lage en raskere variant med kjøttdeig.
Deilig, fersk kjøttsuppe med løksaus. Det klassiske er å bruke stykker av kollagenrikt kjøtt med bein i denne, men du kan også lage en raskere variant med kjøttdeig.
1 kg storfekjøtt, med ben - høyrygg, bog, bryst eller bibring
1.5 l vann
2 ts salt
150 g hodekål
3 stykker gulrot
100 g stangselleri
persillerot
1 stk purreløk, liten
pepper
poteter, kokte, til servering
Løksaus
2 ss smør
2 stykker løk, finhakket
2 ss hvetemel
5 dl kjøttkraft
2 ts sherryeddik
salt, etter smak
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
1 kg storfekjøtt, med ben - høyrygg, bog, bryst eller bibring
1.5 l vann
2 ts salt
150 g hodekål
3 stykker gulrot
100 g stangselleri
persillerot
1 stk purreløk, liten
pepper
poteter, kokte, til servering
Løksaus
2 ss smør
2 stykker løk, finhakket
2 ss hvetemel
5 dl kjøttkraft
2 ts sherryeddik
salt, etter smak
Kok opp vannet og legg kjøttstykkene i så hele som mulig. La vannet koke opp igjen. Skum godt av.
Dryss over salt og legg i det grønne av purren. La det trekke under lokk til kjøttet er mørt, ca. en og en halv time. Skum godt av fettlokket med en øse.
Grønnsakene vaskes, renses og deles i terninger. Kålen strimles fint opp. Ha grønnsakene i gryten. La alt trekke til grønnsakene er møre - omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper
Lag løksaus. Smelt smør i en gryte. La løken surre til den blir myk. Tilsett hvetemel og rør til du har en glatt jevning.
Spe med kraft fra suppegryta, litt etter litt så det ikke klumper seg. La sausen koke til løken er mør. Smak til med eddik og salt, og kjør eventuelt sausen glatt med en stavmixer.
Server suppa med løksaus og kokte poteter ved siden av. Eventuelt kan du ta ut kjøttet og dele det opp, og servere kjøtt og suppe separat.
Bon appetit!
Kok opp vannet og legg kjøttstykkene i så hele som mulig. La vannet koke opp igjen. Skum godt av.
Dryss over salt og legg i det grønne av purren. La det trekke under lokk til kjøttet er mørt, ca. en og en halv time. Skum godt av fettlokket med en øse.
Grønnsakene vaskes, renses og deles i terninger. Kålen strimles fint opp. Ha grønnsakene i gryten. La alt trekke til grønnsakene er møre - omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper
Lag løksaus. Smelt smør i en gryte. La løken surre til den blir myk. Tilsett hvetemel og rør til du har en glatt jevning.
Spe med kraft fra suppegryta, litt etter litt så det ikke klumper seg. La sausen koke til løken er mør. Smak til med eddik og salt, og kjør eventuelt sausen glatt med en stavmixer.
Server suppa med løksaus og kokte poteter ved siden av. Eventuelt kan du ta ut kjøttet og dele det opp, og servere kjøtt og suppe separat.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto