Til hovedinnhold

Kjøttsuppe med løksaus

1 h 30 min

Deilig, fersk kjøttsuppe med løksaus. Det klassiske er å bruke stykker av kollagenrikt kjøtt med bein i denne, men du kan også lage en raskere variant med kjøttdeig.

Lagret av 1047 brukere
Kjøttsuppe med løksaus

Deilig, fersk kjøttsuppe med løksaus. Det klassiske er å bruke stykker av kollagenrikt kjøtt med bein i denne, men du kan også lage en raskere variant med kjøttdeig.

Lagret av 1047 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg storfekjøtt, med ben - høyrygg, bog, bryst eller bibring
  • 1.5 l vann
  • 2 ts salt
  • 150 g hodekål
  • 3 stykker gulrot
  • 100 g stangselleri
  • persillerot
  • 1 stk purreløk, liten
  • pepper
  • poteter, kokte, til servering

Løksaus

  • 2 ss smør
  • 2 stykker løk, finhakket
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kjøttkraft
  • 2 ts sherryeddik
  • salt, etter smak

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg storfekjøtt, med ben - høyrygg, bog, bryst eller bibring
  • 1.5 l vann
  • 2 ts salt
  • 150 g hodekål
  • 3 stykker gulrot
  • 100 g stangselleri
  • persillerot
  • 1 stk purreløk, liten
  • pepper
  • poteter, kokte, til servering

Løksaus

  • 2 ss smør
  • 2 stykker løk, finhakket
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kjøttkraft
  • 2 ts sherryeddik
  • salt, etter smak
Kok opp vannet og legg kjøttstykkene i så hele som mulig. La vannet koke opp igjen. Skum godt av.
Dryss over salt og legg i det grønne av purren. La det trekke under lokk til kjøttet er mørt, ca. en og en halv time. Skum godt av fettlokket med en øse.
Grønnsakene vaskes, renses og deles i terninger. Kålen strimles fint opp. Ha grønnsakene i gryten. La alt trekke til grønnsakene er møre - omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper
Lag løksaus. Smelt smør i en gryte. La løken surre til den blir myk. Tilsett hvetemel og rør til du har en glatt jevning.
Spe med kraft fra suppegryta, litt etter litt så det ikke klumper seg. La sausen koke til løken er mør. Smak til med eddik og salt, og kjør eventuelt sausen glatt med en stavmixer.
Server suppa med løksaus og kokte poteter ved siden av. Eventuelt kan du ta ut kjøttet og dele det opp, og servere kjøtt og suppe separat.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp vannet og legg kjøttstykkene i så hele som mulig. La vannet koke opp igjen. Skum godt av.
Dryss over salt og legg i det grønne av purren. La det trekke under lokk til kjøttet er mørt, ca. en og en halv time. Skum godt av fettlokket med en øse.
Grønnsakene vaskes, renses og deles i terninger. Kålen strimles fint opp. Ha grønnsakene i gryten. La alt trekke til grønnsakene er møre - omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper
Lag løksaus. Smelt smør i en gryte. La løken surre til den blir myk. Tilsett hvetemel og rør til du har en glatt jevning.
Spe med kraft fra suppegryta, litt etter litt så det ikke klumper seg. La sausen koke til løken er mør. Smak til med eddik og salt, og kjør eventuelt sausen glatt med en stavmixer.
Server suppa med løksaus og kokte poteter ved siden av. Eventuelt kan du ta ut kjøttet og dele det opp, og servere kjøtt og suppe separat.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?