Kremet krepsesuppe
Sent på kveldene øyner vi mystisk lys langs vannene. I krepsens vennekrets er sesongen årets høydepunkt. Og de som har greie på det, kaster ikke skallet. Der ligger vidunderlige smaker forvart. Med enkle grep kan skallene forvandles til en heftig krepsesuppe.
Det er ikke nødvendig å fange den selv. Oppdrettskrepsen i dagligvarebutikkene er både brukbar på smak og overkommelig i pris.
Denne suppen lager du i to etapper. Først lager du en kraft eller fond av krepseskallene. Mens krepsefonden koker inn, begynner du på suppen.
Sent på kveldene øyner vi mystisk lys langs vannene. I krepsens vennekrets er sesongen årets høydepunkt. Og de som har greie på det, kaster ikke skallet. Der ligger vidunderlige smaker forvart. Med enkle grep kan skallene forvandles til en heftig krepsesuppe.
Det er ikke nødvendig å fange den selv. Oppdrettskrepsen i dagligvarebutikkene er både brukbar på smak og overkommelig i pris.
Denne suppen lager du i to etapper. Først lager du en kraft eller fond av krepseskallene. Mens krepsefonden koker inn, begynner du på suppen.
Krepsefond
- 1 kg kreps, skall
- 2 l vann
- 2 stykker gulrot
- 100 g sellerirot
- 100 g fennikel
- 3 stykker rødløk, små
- 3 stykker laurbærblad
- 10 stykker hvit pepper, korn
- 2 ss tomatpuré
- 0.5 dl konjakk
- 2 ss olje
Krepsesuppe
- 5 dl krepsefond, se oppskrift over
- 3 dl hvitvin, tørr
- 2 dl kremfløte
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- salt, etter smak
- pepper, etter smak
- tabasco
- 1 kvister dill
- 200 g krepsehaler
- 250 g steinbit, eller annen hvit fisk
Krepsefond
- 1 kg kreps, skall
- 2 l vann
- 2 stykker gulrot
- 100 g sellerirot
- 100 g fennikel
- 3 stykker rødløk, små
- 3 stykker laurbærblad
- 10 stykker hvit pepper, korn
- 2 ss tomatpuré
- 0.5 dl konjakk
- 2 ss olje
Krepsesuppe
- 5 dl krepsefond, se oppskrift over
- 3 dl hvitvin, tørr
- 2 dl kremfløte
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- salt, etter smak
- pepper, etter smak
- tabasco
- 1 kvister dill
- 200 g krepsehaler
- 250 g steinbit, eller annen hvit fisk
La suppen småkoke i 10-15 minutter. Smak til med noen dråper tabasco, salt og pepper.
Server suppen i dype skåler toppet med krepsehaler og en dillkvast. Grillet hvitløksbrød passer utmerket som tilbehør.

Bon appetit!
La suppen småkoke i 10-15 minutter. Smak til med noen dråper tabasco, salt og pepper.
Server suppen i dype skåler toppet med krepsehaler og en dillkvast. Grillet hvitløksbrød passer utmerket som tilbehør.