Kremet krepsesuppe

60 min
126 har lagret denne
Kremet krepsesuppe
126 har lagret denne
4
porsjoner

Krepsefond

  • 1 kg kreps, skall
  • 2 l vann
  • 2 stykker gulrot
  • 100 g sellerirot
  • 100 g fennikel
  • 3 stykker rødløk, små
  • 3 stykker laurbærblad
  • 10 stykker hvit pepper, korn
  • 2 ss tomatpuré
  • 0.5 dl konjakk
  • 2 ss olje

Krepsesuppe

  • 5 dl krepsefond, se oppskrift over
  • 3 dl hvitvin, tørr
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • tabasco
  • 1 kvister dill
  • 200 g krepsehaler
  • 250 g steinbit, eller annen hvit fisk
Unngå at skjermen går i dvale

Krepsefond

  • 1 kg kreps, skall
  • 2 l vann
  • 2 stykker gulrot
  • 100 g sellerirot
  • 100 g fennikel
  • 3 stykker rødløk, små
  • 3 stykker laurbærblad
  • 10 stykker hvit pepper, korn
  • 2 ss tomatpuré
  • 0.5 dl konjakk
  • 2 ss olje

Krepsesuppe

  • 5 dl krepsefond, se oppskrift over
  • 3 dl hvitvin, tørr
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • tabasco
  • 1 kvister dill
  • 200 g krepsehaler
  • 250 g steinbit, eller annen hvit fisk
Krepsefond lages på følgende måte: Skjær opp alle grønnsakene i terninger, legg disse i en bolle og ha i pepperkorn og laurbærblader. Ha olje i en stor vid tykkbunnet kjele og fres de knuste krepseskallene på høy varme i cirka tre minutter.
Dra kjelen bort fra platen og tilsett konjakken. Tenn på og la denne brenne ut. Sett kjelen tilbake på platen og ha i grønnsakene, fres disse sammen med krepseskallene en kort stund før du tar vann og tomatpuré i kjelen.
La skallene og grønnsakene koke under lokk i cirka 30 minutter. Ta deretter kjelen fra varmen og la fonden trekke en stund før den siles. Kok fonden i en kjele uten lokk til den er redusert til cirka 5 dl. Koker du større porsjoner kan fonden oppbevares i fryseren til senere bruk.
Begynn på krepsesuppe: Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og tilsett hvetemelet. Rør til du har en glatt masse og visp inn varm krepsefond, vin og fløte.
La suppen småkoke i 10-15 minutter. Smak til med noen dråper tabasco, salt og pepper.
Skjær fisken i små biter. Tilsett fisken og krepsehalene og la dette trekke i cirka 2 minutter.
Server suppen i dype skåler toppet med krepsehaler og en dillkvast. Grillet hvitløksbrød passer utmerket som tilbehør.
woman cooking

Bon appetit!

Krepsefond lages på følgende måte: Skjær opp alle grønnsakene i terninger, legg disse i en bolle og ha i pepperkorn og laurbærblader. Ha olje i en stor vid tykkbunnet kjele og fres de knuste krepseskallene på høy varme i cirka tre minutter.
Dra kjelen bort fra platen og tilsett konjakken. Tenn på og la denne brenne ut. Sett kjelen tilbake på platen og ha i grønnsakene, fres disse sammen med krepseskallene en kort stund før du tar vann og tomatpuré i kjelen.
La skallene og grønnsakene koke under lokk i cirka 30 minutter. Ta deretter kjelen fra varmen og la fonden trekke en stund før den siles. Kok fonden i en kjele uten lokk til den er redusert til cirka 5 dl. Koker du større porsjoner kan fonden oppbevares i fryseren til senere bruk.
Begynn på krepsesuppe: Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og tilsett hvetemelet. Rør til du har en glatt masse og visp inn varm krepsefond, vin og fløte.
La suppen småkoke i 10-15 minutter. Smak til med noen dråper tabasco, salt og pepper.
Skjær fisken i små biter. Tilsett fisken og krepsehalene og la dette trekke i cirka 2 minutter.
Server suppen i dype skåler toppet med krepsehaler og en dillkvast. Grillet hvitløksbrød passer utmerket som tilbehør.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?