Til hovedinnhold

Kremet krepsesuppe

1 h

Sent på kveldene øyner vi mystisk lys langs vannene. I krepsens vennekrets er sesongen årets høydepunkt. Og de som har greie på det, kaster ikke skallet. Der ligger vidunderlige smaker forvart. Med enkle grep kan skallene forvandles til en heftig krepsesuppe.

Det er ikke nødvendig å fange den selv. Oppdrettskrepsen i dagligvarebutikkene er både brukbar på smak og overkommelig i pris.

Denne suppen lager du i to etapper. Først lager du en kraft eller fond av krepseskallene. Mens krepsefonden koker inn, begynner du på suppen.

Lagret av 108 brukere
Kremet krepsesuppe

Sent på kveldene øyner vi mystisk lys langs vannene. I krepsens vennekrets er sesongen årets høydepunkt. Og de som har greie på det, kaster ikke skallet. Der ligger vidunderlige smaker forvart. Med enkle grep kan skallene forvandles til en heftig krepsesuppe.

Det er ikke nødvendig å fange den selv. Oppdrettskrepsen i dagligvarebutikkene er både brukbar på smak og overkommelig i pris.

Denne suppen lager du i to etapper. Først lager du en kraft eller fond av krepseskallene. Mens krepsefonden koker inn, begynner du på suppen.

Lagret av 108 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Krepsefond

  • 1 kg kreps, skall
  • 2 l vann
  • 2 stykker gulrot
  • 100 g sellerirot
  • 100 g fennikel
  • 3 stykker rødløk, små
  • 3 stykker laurbærblad
  • 10 stykker hvit pepper, korn
  • 2 ss tomatpuré
  • 0.5 dl konjakk
  • 2 ss olje

Krepsesuppe

  • 5 dl krepsefond, se oppskrift over
  • 3 dl hvitvin, tørr
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • tabasco
  • 1 kvister dill
  • 200 g krepsehaler
  • 250 g steinbit, eller annen hvit fisk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Krepsefond

  • 1 kg kreps, skall
  • 2 l vann
  • 2 stykker gulrot
  • 100 g sellerirot
  • 100 g fennikel
  • 3 stykker rødløk, små
  • 3 stykker laurbærblad
  • 10 stykker hvit pepper, korn
  • 2 ss tomatpuré
  • 0.5 dl konjakk
  • 2 ss olje

Krepsesuppe

  • 5 dl krepsefond, se oppskrift over
  • 3 dl hvitvin, tørr
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • tabasco
  • 1 kvister dill
  • 200 g krepsehaler
  • 250 g steinbit, eller annen hvit fisk
Krepsefond lages på følgende måte: Skjær opp alle grønnsakene i terninger, legg disse i en bolle og ha i pepperkorn og laurbærblader. Ha olje i en stor vid tykkbunnet kjele og fres de knuste krepseskallene på høy varme i cirka tre minutter.
Dra kjelen bort fra platen og tilsett konjakken. Tenn på og la denne brenne ut. Sett kjelen tilbake på platen og ha i grønnsakene, fres disse sammen med krepseskallene en kort stund før du tar vann og tomatpuré i kjelen.
La skallene og grønnsakene koke under lokk i cirka 30 minutter. Ta deretter kjelen fra varmen og la fonden trekke en stund før den siles. Kok fonden i en kjele uten lokk til den er redusert til cirka 5 dl. Koker du større porsjoner kan fonden oppbevares i fryseren til senere bruk.
Begynn på krepsesuppe: Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og tilsett hvetemelet. Rør til du har en glatt masse og visp inn varm krepsefond, vin og fløte.
La suppen småkoke i 10-15 minutter. Smak til med noen dråper tabasco, salt og pepper.
Skjær fisken i små biter. Tilsett fisken og krepsehalene og la dette trekke i cirka 2 minutter.
Server suppen i dype skåler toppet med krepsehaler og en dillkvast. Grillet hvitløksbrød passer utmerket som tilbehør.
woman cooking

Bon appetit!

Krepsefond lages på følgende måte: Skjær opp alle grønnsakene i terninger, legg disse i en bolle og ha i pepperkorn og laurbærblader. Ha olje i en stor vid tykkbunnet kjele og fres de knuste krepseskallene på høy varme i cirka tre minutter.
Dra kjelen bort fra platen og tilsett konjakken. Tenn på og la denne brenne ut. Sett kjelen tilbake på platen og ha i grønnsakene, fres disse sammen med krepseskallene en kort stund før du tar vann og tomatpuré i kjelen.
La skallene og grønnsakene koke under lokk i cirka 30 minutter. Ta deretter kjelen fra varmen og la fonden trekke en stund før den siles. Kok fonden i en kjele uten lokk til den er redusert til cirka 5 dl. Koker du større porsjoner kan fonden oppbevares i fryseren til senere bruk.
Begynn på krepsesuppe: Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og tilsett hvetemelet. Rør til du har en glatt masse og visp inn varm krepsefond, vin og fløte.
La suppen småkoke i 10-15 minutter. Smak til med noen dråper tabasco, salt og pepper.
Skjær fisken i små biter. Tilsett fisken og krepsehalene og la dette trekke i cirka 2 minutter.
Server suppen i dype skåler toppet med krepsehaler og en dillkvast. Grillet hvitløksbrød passer utmerket som tilbehør.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?