rask

Potet- og purreløksuppe

25 min

Dette er en klassiker. Franskmennene kaller det «vichyssoise», og serverer den kald. Opprinnelig lages den med en god kraft i bunn, men her bruker vi en terning. Utover det er ingrediensene kun potet, purre og creme fraiche (eller fløte).

371 har lagret denne
Potet- og purreløksuppe

Dette er en klassiker. Franskmennene kaller det «vichyssoise», og serverer den kald. Opprinnelig lages den med en god kraft i bunn, men her bruker vi en terning. Utover det er ingrediensene kun potet, purre og creme fraiche (eller fløte).

371 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 stk bakepotet, eller andre melne poteter
  • 2 stk purreløk
  • 0.5 stk buljong, terning, grønnsak eller kylling
  • 2 ss crème fraîche, eller etter smak
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • olivenolje, til servering
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk bakepotet, eller andre melne poteter
  • 2 stk purreløk
  • 0.5 stk buljong, terning, grønnsak eller kylling
  • 2 ss crème fraîche, eller etter smak
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • olivenolje, til servering
Skrell potetene og del i terninger. Vask og snitt purreløk. Legg tilside noe av det grønneste på purreløken, som skal koke litt kortere enn den hvite og lysgrønne for ekstra fin farge på suppa.
Skrell potetene og del i terninger. Vask og snitt purreløk. Legg tilside noe av det grønneste på purreløken, som skal koke litt kortere enn den hvite og lysgrønne for ekstra fin farge på suppa.
Ha potet og lys purre i en gryte. Fyll på vann til det dekker. Tilsett en knert buljong, maks en halv terning.
Kok opp med lokket på og la småkoke til potetene er møre. Kjør med en stavmikser til suppa er passe glatt. Bland inn crème fraîche og eventuelt mer vann hvis den er veldig tjukk. Smak til med salt og pepper.
Overfør til suppeskåler og server med en liten stråle olivenolje på toppen.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell potetene og del i terninger. Vask og snitt purreløk. Legg tilside noe av det grønneste på purreløken, som skal koke litt kortere enn den hvite og lysgrønne for ekstra fin farge på suppa.
Skrell potetene og del i terninger. Vask og snitt purreløk. Legg tilside noe av det grønneste på purreløken, som skal koke litt kortere enn den hvite og lysgrønne for ekstra fin farge på suppa.
Ha potet og lys purre i en gryte. Fyll på vann til det dekker. Tilsett en knert buljong, maks en halv terning.
Kok opp med lokket på og la småkoke til potetene er møre. Kjør med en stavmikser til suppa er passe glatt. Bland inn crème fraîche og eventuelt mer vann hvis den er veldig tjukk. Smak til med salt og pepper.
Overfør til suppeskåler og server med en liten stråle olivenolje på toppen.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?