rask
Ny

Traktkantarell-suppe

30 min
132 har lagret denne
Traktkantarellsuppe i tre skåler toppet med stekt sopp, blåmuggost og gjøksyre
Foto: Foto: Anne Mæhlum / boken «Vilt godt sopp»
132 har lagret denne
4
porsjoner
  • 500 g traktkantarell, renset og fersk
  • 1 stk løk, stor
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 dl hvitvin
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 5 dl fløte
  • 4 ss timian, frisk
  • 4 ss persille
  • 1 ts sukker
  • 70 - 100 g blåmuggost, hold av litt til pynt
  • rapsolje, smør, til steking
  • salt og kvernet pepper
  • sopp, stekt, til pynt
  • gjøksyre, til pynt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g traktkantarell, renset og fersk
  • 1 stk løk, stor
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 dl hvitvin
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 5 dl fløte
  • 4 ss timian, frisk
  • 4 ss persille
  • 1 ts sukker
  • 70 - 100 g blåmuggost, hold av litt til pynt
  • rapsolje, smør, til steking
  • salt og kvernet pepper
  • sopp, stekt, til pynt
  • gjøksyre, til pynt
Kutt og stek soppen litt sprø i smør, smak til med salt og pepper. Hold av litt stekt sopp til pynt på suppen.
Kutt løk og hvitløk og stek med olje i en kasserolle til den blir blank og myk. Tilsett hvitvin og kok til den er nesten kokt inn.
Hell i buljong, fløte, sopp, urter, sukker og blåmuggost. Ønsker du en mild blåmuggsmak, starter du med 50 g og smaker deg videre frem.
La suppen putre i 20 minutter.
Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser, og la den få et oppkok. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer blåmuggost.
Dette er en ganske tykk og mettende suppe, du kan fint bruke litt mer grønnsakbuljong og fløte hvis du vil ha en tynnere konsistens.
Pynt med revet blåmuggost, sprøstekt sopp og litt syrlig oxalis eller gjøksyre som du kan plukke på samme turen
woman cooking

Bon appetit!

Kutt og stek soppen litt sprø i smør, smak til med salt og pepper. Hold av litt stekt sopp til pynt på suppen.
Kutt løk og hvitløk og stek med olje i en kasserolle til den blir blank og myk. Tilsett hvitvin og kok til den er nesten kokt inn.
Hell i buljong, fløte, sopp, urter, sukker og blåmuggost. Ønsker du en mild blåmuggsmak, starter du med 50 g og smaker deg videre frem.
La suppen putre i 20 minutter.
Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser, og la den få et oppkok. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer blåmuggost.
Dette er en ganske tykk og mettende suppe, du kan fint bruke litt mer grønnsakbuljong og fløte hvis du vil ha en tynnere konsistens.
Pynt med revet blåmuggost, sprøstekt sopp og litt syrlig oxalis eller gjøksyre som du kan plukke på samme turen
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?