Traktkantarell-suppe
De fleste kjenner til kantarellsuppe, men visste du at du også kan lage suppe med traktkantarell?
Det fine med traktkantarell er at det er mye av den og den smaker klassisk sopp. Denne traktkantarellsuppen er fyldig og mettende med smak av blåmuggost og fløte.
Tips: Får du supperester passer de utmerket som pastasaus.
Oppskrift av Anne Mæhlum fra boken «Vilt godt sopp»
De fleste kjenner til kantarellsuppe, men visste du at du også kan lage suppe med traktkantarell?
Det fine med traktkantarell er at det er mye av den og den smaker klassisk sopp. Denne traktkantarellsuppen er fyldig og mettende med smak av blåmuggost og fløte.
Tips: Får du supperester passer de utmerket som pastasaus.
Oppskrift av Anne Mæhlum fra boken «Vilt godt sopp»
- 500 g traktkantarell, renset og fersk
- 1 stk løk, stor
- 2 fedd hvitløk
- 2 dl hvitvin
- 5 dl grønnsaksbuljong
- 5 dl fløte
- 4 ss timian, frisk
- 4 ss persille
- 1 ts sukker
- 70 - 100 g blåmuggost, hold av litt til pynt
- rapsolje, smør, til steking
- salt og kvernet pepper
- sopp, stekt, til pynt
- gjøksyre, til pynt
- 500 g traktkantarell, renset og fersk
- 1 stk løk, stor
- 2 fedd hvitløk
- 2 dl hvitvin
- 5 dl grønnsaksbuljong
- 5 dl fløte
- 4 ss timian, frisk
- 4 ss persille
- 1 ts sukker
- 70 - 100 g blåmuggost, hold av litt til pynt
- rapsolje, smør, til steking
- salt og kvernet pepper
- sopp, stekt, til pynt
- gjøksyre, til pynt
