rask
Ny

Kremet sellerirot- og pastinakksuppe

30 min

Dette er en deilig og varmende sellerirot- og pastinakksuppe som toppes med sprøstekt bacon og gresskarkjerner. Suppen kjøres fløyelsmyk med stavmikser eller blender, og blir ekstra kremet med en fløteskvett.

Et alternativ til denne varianten, er å lage sellerirotsuppe med eple. Her gir epler et syrlig hint til den høstlige suppen.

33 har lagret denne
En skål med sellerirot- og pastinakksuppe, toppet med stekt bacon og gresskarkjerner

Dette er en deilig og varmende sellerirot- og pastinakksuppe som toppes med sprøstekt bacon og gresskarkjerner. Suppen kjøres fløyelsmyk med stavmikser eller blender, og blir ekstra kremet med en fløteskvett.

Et alternativ til denne varianten, er å lage sellerirotsuppe med eple. Her gir epler et syrlig hint til den høstlige suppen.

33 har lagret denne
2
porsjoner
  • 500 g sellerirot
  • 200 g pastinakk
  • 1 stk løk, finhakket
  • 1 l grønnsakskraft
  • 2 dl fløte
  • salt
  • pepper
  • bacon, sprøstekt
  • godt brød, til servering
Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g sellerirot
  • 200 g pastinakk
  • 1 stk løk, finhakket
  • 1 l grønnsakskraft
  • 2 dl fløte
  • salt
  • pepper
  • bacon, sprøstekt
  • godt brød, til servering
Skrell og kutt pastinakken, selleriroten og løken.
Ha olivenolje og løk i en kjele og stek løken blank.
Tilsett grønnsakskraft og rotgrønnsakene. Kok under lokk til grønnsakene er møre.
Tilsett fløte og kok opp. Bruk stavmikser eller kjør i blender til jevn suppe og smak til med salt og pepper.
Server med godt brød, og gjerne toppet med sprøstekt bacon og ristede gresskarkjerner.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og kutt pastinakken, selleriroten og løken.
Ha olivenolje og løk i en kjele og stek løken blank.
Tilsett grønnsakskraft og rotgrønnsakene. Kok under lokk til grønnsakene er møre.
Tilsett fløte og kok opp. Bruk stavmikser eller kjør i blender til jevn suppe og smak til med salt og pepper.
Server med godt brød, og gjerne toppet med sprøstekt bacon og ristede gresskarkjerner.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?