Ny
vegetar
Gulrotsuppe med linser
40 min
Linser, bønner og kikerter er en super proteinkilde som også gjør seg godt i andre supper - ikke bare linsesuppe. I denne suppen er det brukt røde linser som gir en både fyldigere og mer mettende gulrotsuppe. Topp gjerne supppen med litt crème fraîche, koriander og chili.
191 har lagret denne
Foto: Silje Sandberg
Linser, bønner og kikerter er en super proteinkilde som også gjør seg godt i andre supper - ikke bare linsesuppe. I denne suppen er det brukt røde linser som gir en både fyldigere og mer mettende gulrotsuppe. Topp gjerne supppen med litt crème fraîche, koriander og chili.
191 har lagret denne
4
porsjoner
- 1.5 l kraft, grønnsakskraft eller kyllingkraft
- 600 g gulrot, i skiver
- 1 stk gul løk, grovhakket
- 2 fedd hvitløk, grovhakket
- 1 ss spisskummen
- 1 ts koriander
- 1 ss paprikapulver
- 0.5 - 1 stk lime
- salt og kvernet pepper
- 230 g røde linser
Til servering
- crème fraîche
- koriander
- chili, i tynne skiver
Unngå at skjermen går i dvale
- 1.5 l kraft, grønnsakskraft eller kyllingkraft
- 600 g gulrot, i skiver
- 1 stk gul løk, grovhakket
- 2 fedd hvitløk, grovhakket
- 1 ss spisskummen
- 1 ts koriander
- 1 ss paprikapulver
- 0.5 - 1 stk lime
- salt og kvernet pepper
- 230 g røde linser
Til servering
- crème fraîche
- koriander
- chili, i tynne skiver
Hakk løk og hvitløk. Vask gulrøttene godt og skjær dem i biter.
Varm oljen i en gryte og fres løk, hvitløk og gulrøtter i et par minutter under omrøring. Løken skal bli blank uten at den får farge.
Tilsett kraft og krydder, legg på lokk og la suppen småkoke i cirka 20 minutter.
Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser og smak til med lime, salt og pepper. Tilsett linsene til slutt og gi et lite oppkok.
Server suppen toppet med litt crème fraîche, koriander og tynne skiver med chili.

Bon appetit!
Hakk løk og hvitløk. Vask gulrøttene godt og skjær dem i biter.
Varm oljen i en gryte og fres løk, hvitløk og gulrøtter i et par minutter under omrøring. Løken skal bli blank uten at den får farge.
Tilsett kraft og krydder, legg på lokk og la suppen småkoke i cirka 20 minutter.
Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser og smak til med lime, salt og pepper. Tilsett linsene til slutt og gi et lite oppkok.
Server suppen toppet med litt crème fraîche, koriander og tynne skiver med chili.