rask
vegetar
Potet- og purresuppe
25 min
Mer grønnsaker på tallerken er noe de fleste av oss bør spise mer av. Det kan gjøres så enkelt som en god og mettende suppe, som denne potet- og purresuppen. Potetene gjør suppen kremete og purren gir sødme og god smak.
209 har lagret denne
Foto: Silje Sandberg
Mer grønnsaker på tallerken er noe de fleste av oss bør spise mer av. Det kan gjøres så enkelt som en god og mettende suppe, som denne potet- og purresuppen. Potetene gjør suppen kremete og purren gir sødme og god smak.
209 har lagret denne
4
porsjoner
- 400 g poteter, skrelt og i kuttet i terninger
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 0.5 stk purreløk, den grønne delen, vasket og grovhakket
- 2 - 3 ss nøytral olje
- 4 dl helmelk
- 5 dl grønnsakskraft, eller utblandet buljong
- 2 ss crème fraîche
- sitronsaft
- salt
- pepper
Unngå at skjermen går i dvale
- 400 g poteter, skrelt og i kuttet i terninger
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 0.5 stk purreløk, den grønne delen, vasket og grovhakket
- 2 - 3 ss nøytral olje
- 4 dl helmelk
- 5 dl grønnsakskraft, eller utblandet buljong
- 2 ss crème fraîche
- sitronsaft
- salt
- pepper
Skrell potetene og del i terninger. Skjær hvitløk og purreløk i biter.
Finn frem en romslig kjele og surr løk og hvitløk i olje på middels varme i cirka 5 minutter.
Ha så i poteter, melk og kraft i kjelen og kok til grønnsakene og potetene er møre, cirka 15 minutter.
Bruk en stavmikser og kjør til du får en til en glatt og fin suppe. Rør inn crème fraîche og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Server med godt brød.

Bon appetit!
Skrell potetene og del i terninger. Skjær hvitløk og purreløk i biter.
Finn frem en romslig kjele og surr løk og hvitløk i olje på middels varme i cirka 5 minutter.
Ha så i poteter, melk og kraft i kjelen og kok til grønnsakene og potetene er møre, cirka 15 minutter.
Bruk en stavmikser og kjør til du får en til en glatt og fin suppe. Rør inn crème fraîche og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Server med godt brød.