Indisk kyllingsuppe

40 min

Prøv en kyllingsuppe med indiske smaker. Kyllingfileten steker du først og setter til side mens suppen småkoker.

Kjøp gjerne hel kylling og del den opp selv. Det er mye rimeligere enn å kjøpe fileter på butikken. I tillegg kommer hele kyllingen til nytte. Kok kyllingkraft til suppe og bruk kjøttet til forskjellige middager.

Tips: Du kan selvfølgelig sløyfe kyllingen og tilsette andre mettende ingredienser og tilpasse egne preferanser. Etter du har kjørt suppen glatt kan du tilsette for eksempel gulrot, blomkål, spinat, linser, kikerter mm. Kok grønnsakene møre før du serverer suppen.

Vil du lage den vegansk, kan du droppe kyllingfilet og bytte ut kyllingkraft med grønnsakskraft.

1552 har lagret denne
Kyllingsuppe med indiske smaker
Foto: Silje Sandberg

Prøv en kyllingsuppe med indiske smaker. Kyllingfileten steker du først og setter til side mens suppen småkoker.

Kjøp gjerne hel kylling og del den opp selv. Det er mye rimeligere enn å kjøpe fileter på butikken. I tillegg kommer hele kyllingen til nytte. Kok kyllingkraft til suppe og bruk kjøttet til forskjellige middager.

Tips: Du kan selvfølgelig sløyfe kyllingen og tilsette andre mettende ingredienser og tilpasse egne preferanser. Etter du har kjørt suppen glatt kan du tilsette for eksempel gulrot, blomkål, spinat, linser, kikerter mm. Kok grønnsakene møre før du serverer suppen.

Vil du lage den vegansk, kan du droppe kyllingfilet og bytte ut kyllingkraft med grønnsakskraft.

1552 har lagret denne
4
porsjoner
  • 400 g kyllingfilet, stekt
  • 1 stk løk, finhakket
  • 5 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss ingefær, revet
  • 3 ts paprikapulver
  • 2 ts spisskummen, malt
  • 3 ts garam masala
  • 1 ts chiliflak
  • 2 - 3 ss gurkemeie
  • 8 dl kyllingkraft, eventuell grønnsakskraft
  • 4 dl kokosmelk
  • 400 g hermetiske tomater, hakkede
  • 0.5 stk lime, saften
  • 0.5 potte koriander
  • rapsolje, til steking
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g kyllingfilet, stekt
  • 1 stk løk, finhakket
  • 5 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss ingefær, revet
  • 3 ts paprikapulver
  • 2 ts spisskummen, malt
  • 3 ts garam masala
  • 1 ts chiliflak
  • 2 - 3 ss gurkemeie
  • 8 dl kyllingkraft, eventuell grønnsakskraft
  • 4 dl kokosmelk
  • 400 g hermetiske tomater, hakkede
  • 0.5 stk lime, saften
  • 0.5 potte koriander
  • rapsolje, til steking
Stek kyllingfiletene i en stekepanne til de er gjennomstekte. Sett til side mens du lager suppe.
Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Varm en romslig gryte med litt olje og fres løk, hvitløk og ingefær på middels varme til det er blankt.
Ha så i paprikapulver, spisskummen, garam masala, chiliflak og gurkemeie og la det frese i cirka ett minutt, til du begynner å kjenne lukten av krydderet.
Tilsett kyllingkraft, kokosmelk og hakkede tomater og kok opp. La suppen småkoke i 10 minutter. Ønsker du en glatt suppe kan du bruke stavmikser for å kjøre den glatt.
Tilsett kyllingbiter og la det putre i et par minutter til kyllingen er gjennomvarm. Smak til med limesaft, salt og mer krydder om ønskelig. Dryss over finhakket koriander og server.
woman cooking

Bon appetit!

Stek kyllingfiletene i en stekepanne til de er gjennomstekte. Sett til side mens du lager suppe.
Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Varm en romslig gryte med litt olje og fres løk, hvitløk og ingefær på middels varme til det er blankt.
Ha så i paprikapulver, spisskummen, garam masala, chiliflak og gurkemeie og la det frese i cirka ett minutt, til du begynner å kjenne lukten av krydderet.
Tilsett kyllingkraft, kokosmelk og hakkede tomater og kok opp. La suppen småkoke i 10 minutter. Ønsker du en glatt suppe kan du bruke stavmikser for å kjøre den glatt.
Tilsett kyllingbiter og la det putre i et par minutter til kyllingen er gjennomvarm. Smak til med limesaft, salt og mer krydder om ønskelig. Dryss over finhakket koriander og server.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?