Vichyssoise
3 timer
Vicyssoise er en tykk suppe av potet og purreløk. Suppen serveres tradisjonelt kald, men den er like god om du vil spise den varm.
Oppskriften er hentet fra Sultne gutters kokebok «Ole lærer å lage mat».
141 har lagret denne
Foto: Ole Kristian Samuelsen
Vicyssoise er en tykk suppe av potet og purreløk. Suppen serveres tradisjonelt kald, men den er like god om du vil spise den varm.
Oppskriften er hentet fra Sultne gutters kokebok «Ole lærer å lage mat».
141 har lagret denne
4
porsjoner
- 300 g poteter
- 300 g purreløk, kun den hvite delen
- 50 g meierismør
- 1 glass hvitvin, tørr
- 1 l grønnsakskraft, eller kyllingkraft
- 3 dl kremfløte
- 1 olivenolje, til topping
- 1 gressløk, til topping
- 1 salt
- 1 pepper
Unngå at skjermen går i dvale
- 300 g poteter
- 300 g purreløk, kun den hvite delen
- 50 g meierismør
- 1 glass hvitvin, tørr
- 1 l grønnsakskraft, eller kyllingkraft
- 3 dl kremfløte
- 1 olivenolje, til topping
- 1 gressløk, til topping
- 1 salt
- 1 pepper
Skyll purren godt for å fjerne eventuelle jordrester. Kutt den i tynne skiver.
Smelt smøret i en gryte. Ha i purren og en klype salt. Stek på middels varme til purren er helt myk.
Skrell potetene og del dem i jevnstore biter. Ha dem i gryten og stek i et par minutter.
Ha i hvitvin og la den koke inn i 3–4 minutter.
Ha i kraft. Legg på lokk og la alt småkoke til potetene er helt møre.
Stavmiks eller blend suppen helt jevn.
Rør inn fløte og kok opp suppen igjen. La den småkoke i 5 minutter.
Kjøl ned suppen til romtemperatur før du setter den i kjøleskapet. La den stå i minst 2 timer.
Gi suppen en runde med stavmikseren før servering. Ha i litt fløte eller kald kraft hvis du synes den er for tykk.

Bon appetit!
Skyll purren godt for å fjerne eventuelle jordrester. Kutt den i tynne skiver.
Smelt smøret i en gryte. Ha i purren og en klype salt. Stek på middels varme til purren er helt myk.
Skrell potetene og del dem i jevnstore biter. Ha dem i gryten og stek i et par minutter.
Ha i hvitvin og la den koke inn i 3–4 minutter.
Ha i kraft. Legg på lokk og la alt småkoke til potetene er helt møre.
Stavmiks eller blend suppen helt jevn.
Rør inn fløte og kok opp suppen igjen. La den småkoke i 5 minutter.
Kjøl ned suppen til romtemperatur før du setter den i kjøleskapet. La den stå i minst 2 timer.
Gi suppen en runde med stavmikseren før servering. Ha i litt fløte eller kald kraft hvis du synes den er for tykk.