rask

Rocky Road - sjokoladekake med nøtter, marshmallows og Ritz

30 min
Lagret av 297 brukere
Rocky Road - sjokoladekake med nøtter, marshmallows og Ritz
Lagret av 297 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 300 g mørk sjokolade
  • 80 g smør
  • 1 stk egg
  • 150 g ritzkjeks, eller annen kjeks
  • marshmallows, gjerne mini.
  • 150 g peanøtter, og andre nøtter, som pistasj, ristede mandler, tørket frukt/bær, hasselnøtt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g mørk sjokolade
  • 80 g smør
  • 1 stk egg
  • 150 g ritzkjeks, eller annen kjeks
  • marshmallows, gjerne mini.
  • 150 g peanøtter, og andre nøtter, som pistasj, ristede mandler, tørket frukt/bær, hasselnøtt
Knus kjeksen, grovhakk nøttene, del/klipp store marshmallows i mindre biter og skjær tørket frukt i små biter (hvis du vil bruker det).
Hakk sjokolade og ha den i en bolle sammen med smøret. Sett bollen over et vannbad og smelt sjokoladen og smøret sammen.
Ta bollen til side og visp egget inn i sjokoladeblandingen. Sjokoladen skal bli tykk, blank og elastisk (bruk eventuelt en stavmikser for å få blandet det ordentlig).
Bland kjeks, nøtter, marshmallows og frukt sammen med sjokoladen. Fordel massen utover et lite brett eller i en form kledd med bakepapir.
Dryss ev over litt ekstra pynt og sett «kaken» i kjøleskapet til den har stivnet. Oppbevares i kjøleskapet, og deles i passende biter ved servering.
Dryss ev over litt ekstra pynt og sett «kaken» i kjøleskapet til den har stivnet. Oppbevares i kjøleskapet, og deles i passende biter ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Knus kjeksen, grovhakk nøttene, del/klipp store marshmallows i mindre biter og skjær tørket frukt i små biter (hvis du vil bruker det).
Hakk sjokolade og ha den i en bolle sammen med smøret. Sett bollen over et vannbad og smelt sjokoladen og smøret sammen.
Ta bollen til side og visp egget inn i sjokoladeblandingen. Sjokoladen skal bli tykk, blank og elastisk (bruk eventuelt en stavmikser for å få blandet det ordentlig).
Bland kjeks, nøtter, marshmallows og frukt sammen med sjokoladen. Fordel massen utover et lite brett eller i en form kledd med bakepapir.
Dryss ev over litt ekstra pynt og sett «kaken» i kjøleskapet til den har stivnet. Oppbevares i kjøleskapet, og deles i passende biter ved servering.
Dryss ev over litt ekstra pynt og sett «kaken» i kjøleskapet til den har stivnet. Oppbevares i kjøleskapet, og deles i passende biter ved servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?