Hjemmelaget «Daim» med pistasj og flaksalt

60 min

Altså hvor uimotståelig er ikke kombinasjonen karamell, sjokolade, nøtter og bittelitt salt? «Knekken» blir sprø og porøs av alt smøret som røres inn. Pass bare på at karamellen ikke blir for mørk når du smelter sukkeret, da kommer vi over på bitterskalaen - og det ønsker vi ikke. 

Tips: Dropp pistasjkjerner hvis ønskelig, eller erstatt dem med ristede mandler, peanøtter eller pekannøtter.

Oppskrift til en liten langpanne, 20 x 30 cm.

600 har lagret denne
Hjemmelaget «Daim» med pistasj og flaksalt

Altså hvor uimotståelig er ikke kombinasjonen karamell, sjokolade, nøtter og bittelitt salt? «Knekken» blir sprø og porøs av alt smøret som røres inn. Pass bare på at karamellen ikke blir for mørk når du smelter sukkeret, da kommer vi over på bitterskalaen - og det ønsker vi ikke. 

Tips: Dropp pistasjkjerner hvis ønskelig, eller erstatt dem med ristede mandler, peanøtter eller pekannøtter.

Oppskrift til en liten langpanne, 20 x 30 cm.

600 har lagret denne
1
porsjoner
  • 220 g smør
  • 50 g pistasjkjerner
  • 250 g sukker
  • 150 g mørk sjokolade, eller melkesjokolade
  • flaksalt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 220 g smør
  • 50 g pistasjkjerner
  • 250 g sukker
  • 150 g mørk sjokolade, eller melkesjokolade
  • flaksalt
Kle en liten langpanne, 25 x 30 cm, med bakepapir.
Del smøret i små biter. Hakk pistasjene og hakk sjokoladen.
Smelt sukkeret til gyllen karamell i en stekepanne. Rør inn smøret (bruk helst en visp) og kok det raskt sammen under energisk omrøring/visping til karamellmassen er jevn (homogen).
Spar noe av pistasjen til pynt, og bland resten inn i karamellmassen. Hell karamellen over i langpannen/formen (den skal flyte utover). Dryss over sjokoladen når karamellen har fått avkjølt seg noe.
Bre sjokoladen jevnt utover når den har smeltet. Dryss over resten av pistasjen og en klype flaksalt. Oppbevares kjølig (men ikke kjøleskap) og knekkes opp i biter før/ved servering.
Bre sjokoladen jevnt utover når den har smeltet. Dryss over resten av pistasjen og en klype flaksalt. Oppbevares kjølig (men ikke kjøleskap) og knekkes opp i biter før/ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Kle en liten langpanne, 25 x 30 cm, med bakepapir.
Del smøret i små biter. Hakk pistasjene og hakk sjokoladen.
Smelt sukkeret til gyllen karamell i en stekepanne. Rør inn smøret (bruk helst en visp) og kok det raskt sammen under energisk omrøring/visping til karamellmassen er jevn (homogen).
Spar noe av pistasjen til pynt, og bland resten inn i karamellmassen. Hell karamellen over i langpannen/formen (den skal flyte utover). Dryss over sjokoladen når karamellen har fått avkjølt seg noe.
Bre sjokoladen jevnt utover når den har smeltet. Dryss over resten av pistasjen og en klype flaksalt. Oppbevares kjølig (men ikke kjøleskap) og knekkes opp i biter før/ved servering.
Bre sjokoladen jevnt utover når den har smeltet. Dryss over resten av pistasjen og en klype flaksalt. Oppbevares kjølig (men ikke kjøleskap) og knekkes opp i biter før/ved servering.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?