Karamell, nougat og hasselnøtt a la «Toffifee»

60 min

«Toffifee» er en favoritt som består av fløtekaramell, nougat, hasselnøtt og litt sjokkis på toppen. Har du ingen egnede former så fortvil ikke, da lager du heller en kjempe-toffifee som du deler i biter! Noe av vitsen med hjemmelaget er jo nettopp det - at det er hjemmelaget. Og da er bare helt topp at det synes på utseende og kjennes på smaken!

Tips: Det beste er hvis du klarer å lage en liten fordypning (for nougaten) i karamellene før de stivner.

Har du ikke passende konfektformer/silikonformer kan du lage en stor «Toffife» som du deler når den er kald/avkjølt. Bruk en firkantet form, cirka 20 x 20 cm, kledd med bakepapir og hell karamellmassen over i formen. Avkjøl karamellen før du brer over et jevnt lag nougat, drysser over hasselnøtter og avslutter med smeltet sjokolade i tykke striper. Avkjøl og skjær i passende firkanter. Oppbevares kjølig.

Underveis i kokingen vil det feste seg sukkermasse langs med kanten av gryta. Fjern det raskt ved å vaske/pensle det vekk med en pensel dyppet i vann. Hvis det får sitte langs kanten under hele kokeprosessen vil det krystallisere seg og dette kan spre seg til karamellmassen og gi den (eller deler av den) en uønsket «kornete» konsistens.

Oppskriften gir ca. 50 stk.

937 har lagret denne
Karamell, nougat og hasselnøtt a la «Toffifee»

«Toffifee» er en favoritt som består av fløtekaramell, nougat, hasselnøtt og litt sjokkis på toppen. Har du ingen egnede former så fortvil ikke, da lager du heller en kjempe-toffifee som du deler i biter! Noe av vitsen med hjemmelaget er jo nettopp det - at det er hjemmelaget. Og da er bare helt topp at det synes på utseende og kjennes på smaken!

Tips: Det beste er hvis du klarer å lage en liten fordypning (for nougaten) i karamellene før de stivner.

Har du ikke passende konfektformer/silikonformer kan du lage en stor «Toffife» som du deler når den er kald/avkjølt. Bruk en firkantet form, cirka 20 x 20 cm, kledd med bakepapir og hell karamellmassen over i formen. Avkjøl karamellen før du brer over et jevnt lag nougat, drysser over hasselnøtter og avslutter med smeltet sjokolade i tykke striper. Avkjøl og skjær i passende firkanter. Oppbevares kjølig.

Underveis i kokingen vil det feste seg sukkermasse langs med kanten av gryta. Fjern det raskt ved å vaske/pensle det vekk med en pensel dyppet i vann. Hvis det får sitte langs kanten under hele kokeprosessen vil det krystallisere seg og dette kan spre seg til karamellmassen og gi den (eller deler av den) en uønsket «kornete» konsistens.

Oppskriften gir ca. 50 stk.

937 har lagret denne
1
porsjoner

Karamell

  • 4 dl fløte
  • 250 g sukker
  • 125 g sirup, lys. Eller glykose.
  • 100 g meierismør
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 0.5 ts flaksalt

Fyll og topping

  • 150 g nougat
  • 200 g mørk sjokolade
  • 50 stk hasselnøtter, ristet
Unngå at skjermen går i dvale

Karamell

  • 4 dl fløte
  • 250 g sukker
  • 125 g sirup, lys. Eller glykose.
  • 100 g meierismør
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 0.5 ts flaksalt

Fyll og topping

  • 150 g nougat
  • 200 g mørk sjokolade
  • 50 stk hasselnøtter, ristet
Kok alle ingrediensene i en tykkbunnet gryte/kasserolle med høye kanter, til en gyllen og veldig tyktflytende masse. Rør meg jevne mellomrom, og rør ofte mot slutten slik at det ikke fester seg i bunnen av gryta. Karamellen er ferdigkokt når den begynner å slippe bunnen i gryta, er pent brun, seig og elastisk.
Bruk gjerne et termometer og sjekk at karamellmassen er omtrent 120 grader. Du kan også dryppe litt karamellmasse over i iskaldt vann for å sjekke konsistensen (den skal kunne rulles til en fast og myk kule).
Fyll karamellmassen over i passende små konfektformer/silikonformer. Avkjøl karamellen i romtemperatur. Smelt nougaten forsiktig over vannbad og topp hver karamell med litt nougat. Legg på en hasselnøtt og la det stå et kjølig sted til nougaten har satt seg. Smelt sjokoladen over vannbad og dekk hasselnøtten med lit sjokolade. Oppbevares kjølig.
woman cooking

Bon appetit!

Kok alle ingrediensene i en tykkbunnet gryte/kasserolle med høye kanter, til en gyllen og veldig tyktflytende masse. Rør meg jevne mellomrom, og rør ofte mot slutten slik at det ikke fester seg i bunnen av gryta. Karamellen er ferdigkokt når den begynner å slippe bunnen i gryta, er pent brun, seig og elastisk.
Bruk gjerne et termometer og sjekk at karamellmassen er omtrent 120 grader. Du kan også dryppe litt karamellmasse over i iskaldt vann for å sjekke konsistensen (den skal kunne rulles til en fast og myk kule).
Fyll karamellmassen over i passende små konfektformer/silikonformer. Avkjøl karamellen i romtemperatur. Smelt nougaten forsiktig over vannbad og topp hver karamell med litt nougat. Legg på en hasselnøtt og la det stå et kjølig sted til nougaten har satt seg. Smelt sjokoladen over vannbad og dekk hasselnøtten med lit sjokolade. Oppbevares kjølig.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?