Karamell, nougat og hasselnøtt a la «Toffifee»
«Toffifee» er en favoritt som består av fløtekaramell, nougat, hasselnøtt og litt sjokkis på toppen. Har du ingen egnede former så fortvil ikke, da lager du heller en kjempe-toffifee som du deler i biter! Noe av vitsen med hjemmelaget er jo nettopp det - at det er hjemmelaget. Og da er bare helt topp at det synes på utseende og kjennes på smaken!
Tips: Det beste er hvis du klarer å lage en liten fordypning (for nougaten) i karamellene før de stivner.
Har du ikke passende konfektformer/silikonformer kan du lage en stor «Toffife» som du deler når den er kald/avkjølt. Bruk en firkantet form, cirka 20 x 20 cm, kledd med bakepapir og hell karamellmassen over i formen. Avkjøl karamellen før du brer over et jevnt lag nougat, drysser over hasselnøtter og avslutter med smeltet sjokolade i tykke striper. Avkjøl og skjær i passende firkanter. Oppbevares kjølig.
Underveis i kokingen vil det feste seg sukkermasse langs med kanten av gryta. Fjern det raskt ved å vaske/pensle det vekk med en pensel dyppet i vann. Hvis det får sitte langs kanten under hele kokeprosessen vil det krystallisere seg og dette kan spre seg til karamellmassen og gi den (eller deler av den) en uønsket «kornete» konsistens.
Oppskriften gir ca. 50 stk.
«Toffifee» er en favoritt som består av fløtekaramell, nougat, hasselnøtt og litt sjokkis på toppen. Har du ingen egnede former så fortvil ikke, da lager du heller en kjempe-toffifee som du deler i biter! Noe av vitsen med hjemmelaget er jo nettopp det - at det er hjemmelaget. Og da er bare helt topp at det synes på utseende og kjennes på smaken!
Tips: Det beste er hvis du klarer å lage en liten fordypning (for nougaten) i karamellene før de stivner.
Har du ikke passende konfektformer/silikonformer kan du lage en stor «Toffife» som du deler når den er kald/avkjølt. Bruk en firkantet form, cirka 20 x 20 cm, kledd med bakepapir og hell karamellmassen over i formen. Avkjøl karamellen før du brer over et jevnt lag nougat, drysser over hasselnøtter og avslutter med smeltet sjokolade i tykke striper. Avkjøl og skjær i passende firkanter. Oppbevares kjølig.
Underveis i kokingen vil det feste seg sukkermasse langs med kanten av gryta. Fjern det raskt ved å vaske/pensle det vekk med en pensel dyppet i vann. Hvis det får sitte langs kanten under hele kokeprosessen vil det krystallisere seg og dette kan spre seg til karamellmassen og gi den (eller deler av den) en uønsket «kornete» konsistens.
Oppskriften gir ca. 50 stk.
Karamell
- 4 dl fløte
- 250 g sukker
- 125 g sirup, lys. Eller glykose.
- 100 g meierismør
- 1 stk vaniljestang, frøene
- 0.5 ts flaksalt
Fyll og topping
- 150 g nougat
- 200 g mørk sjokolade
- 50 stk hasselnøtter, ristet
Karamell
- 4 dl fløte
- 250 g sukker
- 125 g sirup, lys. Eller glykose.
- 100 g meierismør
- 1 stk vaniljestang, frøene
- 0.5 ts flaksalt
Fyll og topping
- 150 g nougat
- 200 g mørk sjokolade
- 50 stk hasselnøtter, ristet
