Coconut ice

2 timer

«Coconut Ice» er tradisjonelt godteri som opprinnelig stammer fra Storbritannia, men som også er mye laget i Australia.

Coconut Ice er lekre, små terninger som kjennetegnes av et hvitt og et rosa lag. Godteriet smaker søtt av kokos og lages med kun 5 ingredienser.

Kremortartari («Cream of tartar») fås kjøpt på apoteket. Det bidrar til at godteriet holder litt bedre sammen, men det er så små mengder i oppskriften at det går helt fint å sløyfe dette.

Vil du heller lage tradisjonelt julegodt? Sjekk oppskriften på risboller eller brente mandler.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

463 har lagret denne
coconut ice

«Coconut Ice» er tradisjonelt godteri som opprinnelig stammer fra Storbritannia, men som også er mye laget i Australia.

Coconut Ice er lekre, små terninger som kjennetegnes av et hvitt og et rosa lag. Godteriet smaker søtt av kokos og lages med kun 5 ingredienser.

Kremortartari («Cream of tartar») fås kjøpt på apoteket. Det bidrar til at godteriet holder litt bedre sammen, men det er så små mengder i oppskriften at det går helt fint å sløyfe dette.

Vil du heller lage tradisjonelt julegodt? Sjekk oppskriften på risboller eller brente mandler.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

463 har lagret denne
5
porsjoner
  • 300 g melis
  • 0.25 ts kremotartari, kan sløyfes
  • 300 g kokos
  • 400 g kondensert melk, søtet, ca. 1 boks
  • 2 dråpe konditorfarge, konsentrert, rosa
Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g melis
  • 0.25 ts kremotartari, kan sløyfes
  • 300 g kokos
  • 400 g kondensert melk, søtet, ca. 1 boks
  • 2 dråpe konditorfarge, konsentrert, rosa
Bland melis og kremortartari i en bolle. Tilsett kokos og rør godt så kokosen blander seg jevnt med melisen. Hell søtet, kondensert melk i bollen med det tørre. Bland det hele godt sammen.
Del kokosblandingen i to like store deler. Bland litt konsentrert, rosa konditorfarge i den ene delen, slik at kokosblandingen blir lyserosa.
Kle en kvadratisk form (20 x 20 cm) med bakepapir. Ha den hvite kokosblandingen i formen og press den jevnt utover i formen. Jeg bruker baksiden av en teskje til å glatte ut overflaten slik at den blir helt jevn.
Fordel den rosa kokosblandingen over den hvite. Bruk igjen baksiden av en teskje til å glatte til overflaten. Sett formen i kjøleskapet i minst 3 timer (og gjerne over natten), slik at kokosblandingen blir fast.
Løft den stivnede kokosblandingen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær opp i små firkanter. Oppbevar godteriet i en boks i kjøleskapet.
woman cooking

Bon appetit!

Bland melis og kremortartari i en bolle. Tilsett kokos og rør godt så kokosen blander seg jevnt med melisen. Hell søtet, kondensert melk i bollen med det tørre. Bland det hele godt sammen.
Del kokosblandingen i to like store deler. Bland litt konsentrert, rosa konditorfarge i den ene delen, slik at kokosblandingen blir lyserosa.
Kle en kvadratisk form (20 x 20 cm) med bakepapir. Ha den hvite kokosblandingen i formen og press den jevnt utover i formen. Jeg bruker baksiden av en teskje til å glatte ut overflaten slik at den blir helt jevn.
Fordel den rosa kokosblandingen over den hvite. Bruk igjen baksiden av en teskje til å glatte til overflaten. Sett formen i kjøleskapet i minst 3 timer (og gjerne over natten), slik at kokosblandingen blir fast.
Løft den stivnede kokosblandingen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær opp i små firkanter. Oppbevar godteriet i en boks i kjøleskapet.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?