Til hovedinnhold

Coconut ice

2 h

«Coconut Ice» er tradisjonelt godteri som opprinnelig stammer fra Storbritannia, men som også er mye laget i Australia.

Coconut Ice er lekre, små terninger som kjennetegnes av et hvitt og et rosa lag. Godteriet smaker søtt av kokos og lages med kun 5 ingredienser.

Kremortartari («Cream of tartar») fås kjøpt på apoteket. Det bidrar til at godteriet holder litt bedre sammen, men det er så små mengder i oppskriften at det går helt fint å sløyfe dette.

Vil du heller lage tradisjonelt julegodt? Sjekk oppskriften på risboller eller brente mandler.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

Lagret av 447 brukere
coconut ice

«Coconut Ice» er tradisjonelt godteri som opprinnelig stammer fra Storbritannia, men som også er mye laget i Australia.

Coconut Ice er lekre, små terninger som kjennetegnes av et hvitt og et rosa lag. Godteriet smaker søtt av kokos og lages med kun 5 ingredienser.

Kremortartari («Cream of tartar») fås kjøpt på apoteket. Det bidrar til at godteriet holder litt bedre sammen, men det er så små mengder i oppskriften at det går helt fint å sløyfe dette.

Vil du heller lage tradisjonelt julegodt? Sjekk oppskriften på risboller eller brente mandler.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

Lagret av 447 brukere

Ingredienser

5
porsjoner
  • 300 g melis
  • 0.25 ts kremotartari, kan sløyfes
  • 300 g kokos
  • 400 g kondensert melk, søtet, ca. 1 boks
  • 2 dråpe konditorfarge, konsentrert, rosa

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g melis
  • 0.25 ts kremotartari, kan sløyfes
  • 300 g kokos
  • 400 g kondensert melk, søtet, ca. 1 boks
  • 2 dråpe konditorfarge, konsentrert, rosa
Bland melis og kremortartari i en bolle. Tilsett kokos og rør godt så kokosen blander seg jevnt med melisen. Hell søtet, kondensert melk i bollen med det tørre. Bland det hele godt sammen.
Del kokosblandingen i to like store deler. Bland litt konsentrert, rosa konditorfarge i den ene delen, slik at kokosblandingen blir lyserosa.
Kle en kvadratisk form (20 x 20 cm) med bakepapir. Ha den hvite kokosblandingen i formen og press den jevnt utover i formen. Jeg bruker baksiden av en teskje til å glatte ut overflaten slik at den blir helt jevn.
Fordel den rosa kokosblandingen over den hvite. Bruk igjen baksiden av en teskje til å glatte til overflaten. Sett formen i kjøleskapet i minst 3 timer (og gjerne over natten), slik at kokosblandingen blir fast.
Løft den stivnede kokosblandingen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær opp i små firkanter. Oppbevar godteriet i en boks i kjøleskapet.
woman cooking

Bon appetit!

Bland melis og kremortartari i en bolle. Tilsett kokos og rør godt så kokosen blander seg jevnt med melisen. Hell søtet, kondensert melk i bollen med det tørre. Bland det hele godt sammen.
Del kokosblandingen i to like store deler. Bland litt konsentrert, rosa konditorfarge i den ene delen, slik at kokosblandingen blir lyserosa.
Kle en kvadratisk form (20 x 20 cm) med bakepapir. Ha den hvite kokosblandingen i formen og press den jevnt utover i formen. Jeg bruker baksiden av en teskje til å glatte ut overflaten slik at den blir helt jevn.
Fordel den rosa kokosblandingen over den hvite. Bruk igjen baksiden av en teskje til å glatte til overflaten. Sett formen i kjøleskapet i minst 3 timer (og gjerne over natten), slik at kokosblandingen blir fast.
Løft den stivnede kokosblandingen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær opp i små firkanter. Oppbevar godteriet i en boks i kjøleskapet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?