Til hovedinnhold

Honningristede nøtter

25 min

Sprø nøtter med et lett dryss av flaksalt og chili. Vær litt ekstra forsiktig når du koker smør og honning til gyllen karamell.

Oppskriften gir en skål med nøtter. 

Tips: Chiliflakes kan byttes ut med annet krydder som røkt paprika, kanel, tørket ingefær, spisskummen eller fennikelfrø.

Lagret av 185 brukere
Honningristede nøtter

Sprø nøtter med et lett dryss av flaksalt og chili. Vær litt ekstra forsiktig når du koker smør og honning til gyllen karamell.

Oppskriften gir en skål med nøtter. 

Tips: Chiliflakes kan byttes ut med annet krydder som røkt paprika, kanel, tørket ingefær, spisskummen eller fennikelfrø.

Lagret av 185 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1 dl hasselnøtter, grovhakkede
  • 1 dl mandler, grovhakkede
  • 1 dl cashewnøtter, grovhakkede
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 ss smør
  • 1 dl honning, flytende
  • flaksalt
  • chiliflak

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 dl hasselnøtter, grovhakkede
  • 1 dl mandler, grovhakkede
  • 1 dl cashewnøtter, grovhakkede
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 ss smør
  • 1 dl honning, flytende
  • flaksalt
  • chiliflak
Rist nøttene gylne i en tørr varm stekepanne, eller i stekeovnen ved 190 grader i cirka 10 minutter.
Smelt smøret i en stor stekepanne, tilsett honning og la det boblekoke under omrøring i et lite minutt. Skru ned varmen og rør inn nøtter og gresskarkjerner.
Hell alt utover et stykke bakepapir, dra nøttene fra hverandre slik at ikke alt havner i en stor klump. Dryss over en god klype knust flaksalt og chiliflakes. Avkjøl.
Hell alt utover et stykke bakepapir, dra nøttene fra hverandre slik at ikke alt havner i en stor klump. Dryss over en god klype knust flaksalt og chiliflakes. Avkjøl.
woman cooking

Bon appetit!

Rist nøttene gylne i en tørr varm stekepanne, eller i stekeovnen ved 190 grader i cirka 10 minutter.
Smelt smøret i en stor stekepanne, tilsett honning og la det boblekoke under omrøring i et lite minutt. Skru ned varmen og rør inn nøtter og gresskarkjerner.
Hell alt utover et stykke bakepapir, dra nøttene fra hverandre slik at ikke alt havner i en stor klump. Dryss over en god klype knust flaksalt og chiliflakes. Avkjøl.
Hell alt utover et stykke bakepapir, dra nøttene fra hverandre slik at ikke alt havner i en stor klump. Dryss over en god klype knust flaksalt og chiliflakes. Avkjøl.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?