Fløtekarameller med vanilje
Fløtekarameller med smør og vanilje er en riktig god jul i hver lille bit. Kan man egentlig ønske seg noe mer? Hjemmelagde fløtekarameller er supert å pakke inn i cellofan og gi i gave til noen du setter pris på.
For å sjekke om karamellen er ferdig; bruk et termometer og sjekk at karamellmassen er cirka 120 grader. Du kan også dryppe litt karamellmasse over i iskaldt vann. Karamellen skal da kunne rulles til en fast og myk kule.
Tips: Hvis du vil ha en ekstra smak på fløtekaramellene, kan du i tillegg til vanilje bruke 2 ts rå-lakrispulver fra Johan Bulow, 1 ts støtt kardemomme, revet skall av 1 lime, 0,5 sitron eller 0,5 appelsin. Tilsett den ekstra smaken mot slutten av koketiden.
Fløtekarameller med smør og vanilje er en riktig god jul i hver lille bit. Kan man egentlig ønske seg noe mer? Hjemmelagde fløtekarameller er supert å pakke inn i cellofan og gi i gave til noen du setter pris på.
For å sjekke om karamellen er ferdig; bruk et termometer og sjekk at karamellmassen er cirka 120 grader. Du kan også dryppe litt karamellmasse over i iskaldt vann. Karamellen skal da kunne rulles til en fast og myk kule.
Tips: Hvis du vil ha en ekstra smak på fløtekaramellene, kan du i tillegg til vanilje bruke 2 ts rå-lakrispulver fra Johan Bulow, 1 ts støtt kardemomme, revet skall av 1 lime, 0,5 sitron eller 0,5 appelsin. Tilsett den ekstra smaken mot slutten av koketiden.
Ingredienser
- 5 dl fløte
- 250 g sukker
- 125 g glukose, eller lys sirup
- 100 g meierismør
- 1 stk vaniljestang, bruk frøene
- 0.5 ts flaksalt
Slik gjør du:
- 5 dl fløte
- 250 g sukker
- 125 g glukose, eller lys sirup
- 100 g meierismør
- 1 stk vaniljestang, bruk frøene
- 0.5 ts flaksalt
