Julekonfekt: «Snøballer» - nøtteboller med melis

1 h
Lagret av 150 brukere
Julekonfekt: «Snøballer» - nøtteboller med melis
Lagret av 150 brukere

Ingredienser

10
porsjoner
  • 2.5 dl mel
  • 3.25 dl valnøtter, malt
  • 1 klype salt
  • 2 ts vaniljesukker, ekte
  • 120 g smør, romtemperert
  • 4 dl melis, til rulling
  • 0.5 dl sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2.5 dl mel
  • 3.25 dl valnøtter, malt
  • 1 klype salt
  • 2 ts vaniljesukker, ekte
  • 120 g smør, romtemperert
  • 4 dl melis, til rulling
  • 0.5 dl sukker
Sett ovnen på 180 grader.
Bland mel, nøtter, sukker, salt, vaniljesukker i en bolle. Smuldre inn smøret. Rull deigen til små boller og legg bollene over på et stekebrett med bakepapir. Stek i cirka 15 minutter. Rull de nystekte bollene i melis, avkjøl og rull en gang til.

Tips

Tilsett ekstra smak i form av revet appelsin- eller sitronskall, knuste anisfrø, kanel eller kardemomme.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 180 grader.
Bland mel, nøtter, sukker, salt, vaniljesukker i en bolle. Smuldre inn smøret. Rull deigen til små boller og legg bollene over på et stekebrett med bakepapir. Stek i cirka 15 minutter. Rull de nystekte bollene i melis, avkjøl og rull en gang til.

Tips

Tilsett ekstra smak i form av revet appelsin- eller sitronskall, knuste anisfrø, kanel eller kardemomme.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?