Til hovedinnhold

Hjemmelaget After Eight

2 h 30 min

Konfekt kan lages i god tid før jul. Og er du glad i mintsjokolade, er dette konfekten for deg. Hjemmelaget After Eight består av mørk sjokolade med deilig peppermyntefyll i mellom.
Peppermyntesmaken kommer av peppermynteolje, som blant annet fås kjøpt på apoteket. På apotek får du også tak i tragant, som tilsettes for at mintfyllet skal bli litt fastere og smidigere i konsistensen.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 478 brukere
Hjemmelaget After Eight-sjokolade

Konfekt kan lages i god tid før jul. Og er du glad i mintsjokolade, er dette konfekten for deg. Hjemmelaget After Eight består av mørk sjokolade med deilig peppermyntefyll i mellom.
Peppermyntesmaken kommer av peppermynteolje, som blant annet fås kjøpt på apoteket. På apotek får du også tak i tragant, som tilsettes for at mintfyllet skal bli litt fastere og smidigere i konsistensen.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 478 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 200 g kokesjokolade
  • 40 g Delfiafett
  • 1 stk eggehvite
  • 200 g melis
  • 3 dråpe peppermynteolje, kjøpes på apotek
  • 0.25 ts tragant, kjøpes på apotek

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g kokesjokolade
  • 40 g Delfiafett
  • 1 stk eggehvite
  • 200 g melis
  • 3 dråpe peppermynteolje, kjøpes på apotek
  • 0.25 ts tragant, kjøpes på apotek
Finn frem en brødform og kle den med bakepapir.
Smelt halvparten av sjokoladen med halvparten av delfiafettet. Smør den smeltede sjokoladen over bakepapiret i formen i et tynt lag. Sett formen i fryseren i en halvtime så sjokoladen stivner.
Til mintfyllet blandes eggehviten sammen med melis, peppermynteolje og tragant til en glatt masse. Ta formen ut av fryseren og stryk mintmassen over sjokoladen. Sett formen tilbake i fryseren i minst en halvtime så også mintfyllet stivner.
Smelt resten av sjokolade med resten av delfiafettet. Ta formen ut av fryseren og stryk sjokoladen over mintfyllet. Sett formen i fryseren i en halvtime slik at også sjokoladen på toppen stivner.
Løft konfekten ut av formen ved å ta tak i bakepapiret og skjær den opp i små firkanter med en skarp kniv. Oppbevar konfekten i kjøleskapet frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Finn frem en brødform og kle den med bakepapir.
Smelt halvparten av sjokoladen med halvparten av delfiafettet. Smør den smeltede sjokoladen over bakepapiret i formen i et tynt lag. Sett formen i fryseren i en halvtime så sjokoladen stivner.
Til mintfyllet blandes eggehviten sammen med melis, peppermynteolje og tragant til en glatt masse. Ta formen ut av fryseren og stryk mintmassen over sjokoladen. Sett formen tilbake i fryseren i minst en halvtime så også mintfyllet stivner.
Smelt resten av sjokolade med resten av delfiafettet. Ta formen ut av fryseren og stryk sjokoladen over mintfyllet. Sett formen i fryseren i en halvtime slik at også sjokoladen på toppen stivner.
Løft konfekten ut av formen ved å ta tak i bakepapiret og skjær den opp i små firkanter med en skarp kniv. Oppbevar konfekten i kjøleskapet frem til servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?