Oreo fudge

4 timer
461 har lagret denne
Oreo Fudge
Foto: Kristine Ilstad
461 har lagret denne
10
porsjoner
  • 175 g smør
  • 6.5 dl sukker
  • 1.75 dl Vikingmelk
  • 200 g marshmallows fluff
  • 350 g sjokolade, hvit eller mørk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 14 stk Oreo-kjeks

Pynt

  • 6 stk Oreo-kjeks
Unngå at skjermen går i dvale
  • 175 g smør
  • 6.5 dl sukker
  • 1.75 dl Vikingmelk
  • 200 g marshmallows fluff
  • 350 g sjokolade, hvit eller mørk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 14 stk Oreo-kjeks

Pynt

  • 6 stk Oreo-kjeks
Smelt smøret i en kjele (bruk gjerne en middels stor, teflonbelagt kjele). Tilsett sukkeret og vikingmelken og kok opp. La så blandingen fosskoke under stadig omrøring i 3 minutter. Ta kjelen av platen.
Bland i marshmallowskrem, hvit eller mørk sjokolade som er hakket opp i biter og vaniljeekstrakt. Rør til både marshmallowskremen og sjokoladen har smeltet.
Knus 8 Oreokjeks til smuler i en food processor (bruke både kjeks og kremfyllet). Bland dette inn i kremmassen. Hakk så resterende 6 Oreokjeks opp grovt, så du får store biter. Vend disse kjeksbitene inn i massen til slutt.
Kle en firkantet form (20 cm x 20 cm) med bakepapir. Hell blandingen i formen og jevn til overflaten. Pynt med Oreos.
Sett formen i kjøleskapet i noen timer, og gjerne over natten, så fudgen stivner.
Sett formen i kjøleskapet i noen timer, og gjerne over natten, så fudgen stivner.
Løft den stivnede fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret og over på en skjærefjøl. Bruk en stor kniv og skjær fudgen opp i firkanter.
Løft den stivnede fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret og over på en skjærefjøl. Bruk en stor kniv og skjær fudgen opp i firkanter.
Oppbevar fudgen i en kakeboks med matpapir mellom lagene.
Oppbevar fudgen i en kakeboks med matpapir mellom lagene.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en kjele (bruk gjerne en middels stor, teflonbelagt kjele). Tilsett sukkeret og vikingmelken og kok opp. La så blandingen fosskoke under stadig omrøring i 3 minutter. Ta kjelen av platen.
Bland i marshmallowskrem, hvit eller mørk sjokolade som er hakket opp i biter og vaniljeekstrakt. Rør til både marshmallowskremen og sjokoladen har smeltet.
Knus 8 Oreokjeks til smuler i en food processor (bruke både kjeks og kremfyllet). Bland dette inn i kremmassen. Hakk så resterende 6 Oreokjeks opp grovt, så du får store biter. Vend disse kjeksbitene inn i massen til slutt.
Kle en firkantet form (20 cm x 20 cm) med bakepapir. Hell blandingen i formen og jevn til overflaten. Pynt med Oreos.
Sett formen i kjøleskapet i noen timer, og gjerne over natten, så fudgen stivner.
Sett formen i kjøleskapet i noen timer, og gjerne over natten, så fudgen stivner.
Løft den stivnede fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret og over på en skjærefjøl. Bruk en stor kniv og skjær fudgen opp i firkanter.
Løft den stivnede fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret og over på en skjærefjøl. Bruk en stor kniv og skjær fudgen opp i firkanter.
Oppbevar fudgen i en kakeboks med matpapir mellom lagene.
Oppbevar fudgen i en kakeboks med matpapir mellom lagene.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?