Til hovedinnhold

Jordskokkchips

30 min
2 varer
136
Jordskokkchips

Hjemmelagde jordskokkchips er superdigg til både jordskokk- og andre supper - og faktisk som et lite ekstra krønsj til god en enkel desset med pærer og yoghurtis!
I oppskriften har vi ikke spesifisert mengden, fordi du kan lage så mye, eller så lite, som du vil!

Ingredienser

4
porsjoner
  • jordskokk
  • olje, nøytral til fritering, som solsikkeolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • jordskokk
  • olje, nøytral til fritering, som solsikkeolje
Vask, skrubb og tørk jordskokkene godt – fuktighet i varm olje er ikke bra.
Skjær jordskokkene i tynne, jevne skiver. Dette er veldig enkelt med en mandolin (grønnsakskutter).
Friter skivene gylne i varm solsikkeolje. Ikke legg for mange skiver i frityren samtidig, da vil temperaturen på oljen synke og skivene blir bløte, ikke sprø.
Løft dem opp av oljen med en hullsleiv og la dem dryppe av seg på kjøkkenpapir. Dryss over salt med det samme.
woman cooking

Bon appetit!

Vask, skrubb og tørk jordskokkene godt – fuktighet i varm olje er ikke bra.
Skjær jordskokkene i tynne, jevne skiver. Dette er veldig enkelt med en mandolin (grønnsakskutter).
Friter skivene gylne i varm solsikkeolje. Ikke legg for mange skiver i frityren samtidig, da vil temperaturen på oljen synke og skivene blir bløte, ikke sprø.
Løft dem opp av oljen med en hullsleiv og la dem dryppe av seg på kjøkkenpapir. Dryss over salt med det samme.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?