Til hovedinnhold

Müslibarer med havregryn, nøtter og tørket frukt

8 h

Müslibarer er smekkfulle av havregryn, nøtter, tørket frukt og kjerner. Som navnet tilsier, skal disse barene ikke stekes, så du er garantert at alle næringsstoffene fullt ut bevares. Dette er altså trendy «raw food»!

Det som holder müslibarene sammen er først og fremst honning. Resultatet blir nydelige, faste, men likevel litt klebrige energibarer.

Føler du deg sliten og lei i løpet av dagen, er det bare en bit av disse müslibarene som skal til for å få deg pigg igjen. Müslibarene blir nokså søte og mektige, og gir mye energi selv i små doser!

Sunt, søtt og godt!

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 638 brukere
Müslibarer med havregryn, nøtter og tørket frukt

Müslibarer er smekkfulle av havregryn, nøtter, tørket frukt og kjerner. Som navnet tilsier, skal disse barene ikke stekes, så du er garantert at alle næringsstoffene fullt ut bevares. Dette er altså trendy «raw food»!

Det som holder müslibarene sammen er først og fremst honning. Resultatet blir nydelige, faste, men likevel litt klebrige energibarer.

Føler du deg sliten og lei i løpet av dagen, er det bare en bit av disse müslibarene som skal til for å få deg pigg igjen. Müslibarene blir nokså søte og mektige, og gir mye energi selv i små doser!

Sunt, søtt og godt!

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 638 brukere

Ingredienser

10
porsjoner
  • 200 g store havregryn
  • 50 g rosiner
  • 70 g tranebær, tørkede
  • 30 g gresskarkjerner
  • 30 g sesamfrø
  • 40 g solsikkekjerner
  • 30 g mandelflak
  • 50 g valnøtter
  • 40 g pistasjnøtter
  • 30 g apsikat
  • 1 dl appelsinsaft, presset
  • 350 g honning, ikke flytende type
  • 1 ts kanel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g store havregryn
  • 50 g rosiner
  • 70 g tranebær, tørkede
  • 30 g gresskarkjerner
  • 30 g sesamfrø
  • 40 g solsikkekjerner
  • 30 g mandelflak
  • 50 g valnøtter
  • 40 g pistasjnøtter
  • 30 g apsikat
  • 1 dl appelsinsaft, presset
  • 350 g honning, ikke flytende type
  • 1 ts kanel
Bland havregryn sammen med tørket frukt, kjerner og nøtter i en bolle.
Gjør klar to små, avlange brødformer som rommer 1 liter ved å kle dem med bakepapir i bunn og kanter.
Varm opp appelsinsaft, honning og kanel i en kjele og la blandingen koke i et par minutter. Ha i alt det tørre og rør godt rundt så alt sammen blir bløtet opp av honningsaften. La kjelen stå på varmen og rør hele tiden så ikke blandingen svir seg i bunnen av kjelen. Når blandingen virker tørr og klissete, tar du kjelen av platen.
Varm opp appelsinsaft, honning og kanel i en kjele og la blandingen koke i et par minutter. Ha i alt det tørre og rør godt rundt så alt sammen blir bløtet opp av honningsaften. La kjelen stå på varmen og rør hele tiden så ikke blandingen svir seg i bunnen av kjelen. Når blandingen virker tørr og klissete, tar du kjelen av platen.
Fordel blandingen i de to formene.
Fordel blandingen i de to formene.
Klem blandingen godt ned i formene og ut i kantene. Jeg bruker fingrene til dette, som jeg stadig fukter med litt vann. Det er viktig at blandingen presses godt ned, ellers kommer ikke de ferdige müslibarene til å henge sammen.
Klem blandingen godt ned i formene og ut i kantene. Jeg bruker fingrene til dette, som jeg stadig fukter med litt vann. Det er viktig at blandingen presses godt ned, ellers kommer ikke de ferdige müslibarene til å henge sammen.
Sett formene i kjøleskapet over natten. Da vil blandingen bli fastere i konsistensen. Løft den ut av formene ved å ta tak i bakepapiret. Skjær hver kake opp i avlange barer med en skarp kniv.
Sett formene i kjøleskapet over natten. Da vil blandingen bli fastere i konsistensen. Løft den ut av formene ved å ta tak i bakepapiret. Skjær hver kake opp i avlange barer med en skarp kniv.
Oppbevar barene i kjøleskapet innpakket i matpapir.
Oppbevar barene i kjøleskapet innpakket i matpapir.
woman cooking

Bon appetit!

Bland havregryn sammen med tørket frukt, kjerner og nøtter i en bolle.
Gjør klar to små, avlange brødformer som rommer 1 liter ved å kle dem med bakepapir i bunn og kanter.
Varm opp appelsinsaft, honning og kanel i en kjele og la blandingen koke i et par minutter. Ha i alt det tørre og rør godt rundt så alt sammen blir bløtet opp av honningsaften. La kjelen stå på varmen og rør hele tiden så ikke blandingen svir seg i bunnen av kjelen. Når blandingen virker tørr og klissete, tar du kjelen av platen.
Varm opp appelsinsaft, honning og kanel i en kjele og la blandingen koke i et par minutter. Ha i alt det tørre og rør godt rundt så alt sammen blir bløtet opp av honningsaften. La kjelen stå på varmen og rør hele tiden så ikke blandingen svir seg i bunnen av kjelen. Når blandingen virker tørr og klissete, tar du kjelen av platen.
Fordel blandingen i de to formene.
Fordel blandingen i de to formene.
Klem blandingen godt ned i formene og ut i kantene. Jeg bruker fingrene til dette, som jeg stadig fukter med litt vann. Det er viktig at blandingen presses godt ned, ellers kommer ikke de ferdige müslibarene til å henge sammen.
Klem blandingen godt ned i formene og ut i kantene. Jeg bruker fingrene til dette, som jeg stadig fukter med litt vann. Det er viktig at blandingen presses godt ned, ellers kommer ikke de ferdige müslibarene til å henge sammen.
Sett formene i kjøleskapet over natten. Da vil blandingen bli fastere i konsistensen. Løft den ut av formene ved å ta tak i bakepapiret. Skjær hver kake opp i avlange barer med en skarp kniv.
Sett formene i kjøleskapet over natten. Da vil blandingen bli fastere i konsistensen. Løft den ut av formene ved å ta tak i bakepapiret. Skjær hver kake opp i avlange barer med en skarp kniv.
Oppbevar barene i kjøleskapet innpakket i matpapir.
Oppbevar barene i kjøleskapet innpakket i matpapir.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?