vegetar

Müslibarer med havregryn, nøtter og tørket frukt

8 h
Lagret av 639 brukere
Müslibarer med havregryn, nøtter og tørket frukt
Lagret av 639 brukere

Ingredienser

10
porsjoner
  • 200 g store havregryn
  • 50 g rosiner
  • 70 g tranebær, tørkede
  • 30 g gresskarkjerner
  • 30 g sesamfrø
  • 40 g solsikkekjerner
  • 30 g mandelflak
  • 50 g valnøtter
  • 40 g pistasjnøtter
  • 30 g apsikat
  • 1 dl appelsinsaft, presset
  • 350 g honning, ikke flytende type
  • 1 ts kanel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g store havregryn
  • 50 g rosiner
  • 70 g tranebær, tørkede
  • 30 g gresskarkjerner
  • 30 g sesamfrø
  • 40 g solsikkekjerner
  • 30 g mandelflak
  • 50 g valnøtter
  • 40 g pistasjnøtter
  • 30 g apsikat
  • 1 dl appelsinsaft, presset
  • 350 g honning, ikke flytende type
  • 1 ts kanel
Bland havregryn sammen med tørket frukt, kjerner og nøtter i en bolle.
Gjør klar to små, avlange brødformer som rommer 1 liter ved å kle dem med bakepapir i bunn og kanter.
Varm opp appelsinsaft, honning og kanel i en kjele og la blandingen koke i et par minutter. Ha i alt det tørre og rør godt rundt så alt sammen blir bløtet opp av honningsaften. La kjelen stå på varmen og rør hele tiden så ikke blandingen svir seg i bunnen av kjelen. Når blandingen virker tørr og klissete, tar du kjelen av platen.
Varm opp appelsinsaft, honning og kanel i en kjele og la blandingen koke i et par minutter. Ha i alt det tørre og rør godt rundt så alt sammen blir bløtet opp av honningsaften. La kjelen stå på varmen og rør hele tiden så ikke blandingen svir seg i bunnen av kjelen. Når blandingen virker tørr og klissete, tar du kjelen av platen.
Fordel blandingen i de to formene.
Fordel blandingen i de to formene.
Klem blandingen godt ned i formene og ut i kantene. Jeg bruker fingrene til dette, som jeg stadig fukter med litt vann. Det er viktig at blandingen presses godt ned, ellers kommer ikke de ferdige müslibarene til å henge sammen.
Klem blandingen godt ned i formene og ut i kantene. Jeg bruker fingrene til dette, som jeg stadig fukter med litt vann. Det er viktig at blandingen presses godt ned, ellers kommer ikke de ferdige müslibarene til å henge sammen.
Sett formene i kjøleskapet over natten. Da vil blandingen bli fastere i konsistensen. Løft den ut av formene ved å ta tak i bakepapiret. Skjær hver kake opp i avlange barer med en skarp kniv.
Sett formene i kjøleskapet over natten. Da vil blandingen bli fastere i konsistensen. Løft den ut av formene ved å ta tak i bakepapiret. Skjær hver kake opp i avlange barer med en skarp kniv.
Oppbevar barene i kjøleskapet innpakket i matpapir.
Oppbevar barene i kjøleskapet innpakket i matpapir.
woman cooking

Bon appetit!

Bland havregryn sammen med tørket frukt, kjerner og nøtter i en bolle.
Gjør klar to små, avlange brødformer som rommer 1 liter ved å kle dem med bakepapir i bunn og kanter.
Varm opp appelsinsaft, honning og kanel i en kjele og la blandingen koke i et par minutter. Ha i alt det tørre og rør godt rundt så alt sammen blir bløtet opp av honningsaften. La kjelen stå på varmen og rør hele tiden så ikke blandingen svir seg i bunnen av kjelen. Når blandingen virker tørr og klissete, tar du kjelen av platen.
Varm opp appelsinsaft, honning og kanel i en kjele og la blandingen koke i et par minutter. Ha i alt det tørre og rør godt rundt så alt sammen blir bløtet opp av honningsaften. La kjelen stå på varmen og rør hele tiden så ikke blandingen svir seg i bunnen av kjelen. Når blandingen virker tørr og klissete, tar du kjelen av platen.
Fordel blandingen i de to formene.
Fordel blandingen i de to formene.
Klem blandingen godt ned i formene og ut i kantene. Jeg bruker fingrene til dette, som jeg stadig fukter med litt vann. Det er viktig at blandingen presses godt ned, ellers kommer ikke de ferdige müslibarene til å henge sammen.
Klem blandingen godt ned i formene og ut i kantene. Jeg bruker fingrene til dette, som jeg stadig fukter med litt vann. Det er viktig at blandingen presses godt ned, ellers kommer ikke de ferdige müslibarene til å henge sammen.
Sett formene i kjøleskapet over natten. Da vil blandingen bli fastere i konsistensen. Løft den ut av formene ved å ta tak i bakepapiret. Skjær hver kake opp i avlange barer med en skarp kniv.
Sett formene i kjøleskapet over natten. Da vil blandingen bli fastere i konsistensen. Løft den ut av formene ved å ta tak i bakepapiret. Skjær hver kake opp i avlange barer med en skarp kniv.
Oppbevar barene i kjøleskapet innpakket i matpapir.
Oppbevar barene i kjøleskapet innpakket i matpapir.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?