rask

Hvit sjokoladefudge

15 min

Mer lettvint fudge enn dette kan du ikke lage! Det eneste du trenger er søtet, kondensert melk og hvit sjokolade. Med dette som utgangspunkt kan du variere denne oppskriften på uendelige måter.

Jeg har her laget en dekorativ julevariant ved å bruke sjokoladedekkede peanøtter i julefargene rødt og grønt. I tillegg har jeg tilsatt vanilje for ekstra god smak på fudgen. Bytt ut penaøttsjokoladene med for eksempel nøtter, hakkede Oreokjeks, knuste polkagriser eller ditt favorittgodteri. Bare fantasien setter grenser!

Du kan dessuten bruke samme oppskrift til å lage mørk sjokoladefudge: Den eneste forskjellen er at du bytter ut hvit sjokolade med kokesjokolade. Du kan også bruke melkesjokolade, firkløver eller annen sjokolade du liker. Hjemmelaget sjokoladefudge er også kjempepopulært om spiselig julegave!

TIPS: Det er helt avgjørende for et vellykket resultat at du bruker søtet, kondensert melk. Som ikke må forveksles med Vikingmelk, som er usøtet, kondensert melk.
Foto og oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

335 har lagret denne
Hvit sjokoladefudge

Mer lettvint fudge enn dette kan du ikke lage! Det eneste du trenger er søtet, kondensert melk og hvit sjokolade. Med dette som utgangspunkt kan du variere denne oppskriften på uendelige måter.

Jeg har her laget en dekorativ julevariant ved å bruke sjokoladedekkede peanøtter i julefargene rødt og grønt. I tillegg har jeg tilsatt vanilje for ekstra god smak på fudgen. Bytt ut penaøttsjokoladene med for eksempel nøtter, hakkede Oreokjeks, knuste polkagriser eller ditt favorittgodteri. Bare fantasien setter grenser!

Du kan dessuten bruke samme oppskrift til å lage mørk sjokoladefudge: Den eneste forskjellen er at du bytter ut hvit sjokolade med kokesjokolade. Du kan også bruke melkesjokolade, firkløver eller annen sjokolade du liker. Hjemmelaget sjokoladefudge er også kjempepopulært om spiselig julegave!

TIPS: Det er helt avgjørende for et vellykket resultat at du bruker søtet, kondensert melk. Som ikke må forveksles med Vikingmelk, som er usøtet, kondensert melk.
Foto og oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

335 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 boks kondensert melk, søt, ikke Viking-melk
  • 500 g hvit sjokolade
  • 1 ts vaniljeekstrakt, eller frøene fra en vaniljestang
  • 200 g sjokolade, peanøttsjokolade i rødt og grønt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 boks kondensert melk, søt, ikke Viking-melk
  • 500 g hvit sjokolade
  • 1 ts vaniljeekstrakt, eller frøene fra en vaniljestang
  • 200 g sjokolade, peanøttsjokolade i rødt og grønt
Ha den kondenserte melken i en kjele. Tilsett finhakket hvit sjokolade. Varm opp på svak varme. Rør forsiktig av og til, til den hvite sjokoladen har smeltet helt. Det skal bli en blank og nokså tykk masse. Bland inn vanilje.
Ha den hvite sjokolademassen i en bakepapirkledd form som er ca. 20x20 cm. Klem sjokolademassen godt ut i kantene av formen. Fordel peanøttsjokolader over og trykk dem godt ned i fudgen.
Sett formen i kjøleskapet i noen timer, gjerne over natten, helt til fudgen stivner.
Sett formen i kjøleskapet i noen timer, gjerne over natten, helt til fudgen stivner.
Løft den stivnede fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret, og legg den på en fjøl. Bruk en stor, skarp kniv og skjær fudgen opp i passe store firkanter - ikke for store, for dette er mektig!
Løft den stivnede fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret, og legg den på en fjøl. Bruk en stor, skarp kniv og skjær fudgen opp i passe store firkanter - ikke for store, for dette er mektig!
Sjokoladefudgen oppbevares i tett boks i kjøleskapet med matpapir mellom lagene. Ta fudgen ut av kjøleskapet og legg den frem på fat litt før servering, så bitene mykner litt i konsistensen før de spises.
woman cooking

Bon appetit!

Ha den kondenserte melken i en kjele. Tilsett finhakket hvit sjokolade. Varm opp på svak varme. Rør forsiktig av og til, til den hvite sjokoladen har smeltet helt. Det skal bli en blank og nokså tykk masse. Bland inn vanilje.
Ha den hvite sjokolademassen i en bakepapirkledd form som er ca. 20x20 cm. Klem sjokolademassen godt ut i kantene av formen. Fordel peanøttsjokolader over og trykk dem godt ned i fudgen.
Sett formen i kjøleskapet i noen timer, gjerne over natten, helt til fudgen stivner.
Sett formen i kjøleskapet i noen timer, gjerne over natten, helt til fudgen stivner.
Løft den stivnede fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret, og legg den på en fjøl. Bruk en stor, skarp kniv og skjær fudgen opp i passe store firkanter - ikke for store, for dette er mektig!
Løft den stivnede fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret, og legg den på en fjøl. Bruk en stor, skarp kniv og skjær fudgen opp i passe store firkanter - ikke for store, for dette er mektig!
Sjokoladefudgen oppbevares i tett boks i kjøleskapet med matpapir mellom lagene. Ta fudgen ut av kjøleskapet og legg den frem på fat litt før servering, så bitene mykner litt i konsistensen før de spises.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?