Myke karameller
Myke karameller – finnes det noe bedre? Dette er det perfekte julegodteriet og den perfekte, spiselige julegaven! Merk at karamellene blir harde når de er kalde, men de blir myke igjen om du lar dem stå en liten stund i romtemperatur.
Det er viktig at du bruker søtet kondensert melk, og ikke vikingmelk. Begge deler er kondensert melk som selges på hermetikkboks, men den søtete typen er gulaktig i fargen og mye tykkere i konsistensen.
Det er ikke nødvendig å måle temperaturen når du bruker denne oppskriften på myke karameller. Hvis du likevel vil bruke termometer, kan du koke karamellen til den er 118 grader. Den ferdigkokte karamellen skal være gyllen i fargen og tykne noe i konsistensen.
Oppskrift av: Kristine Ilstad/Det søte liv
Foto: Ole Martin Halvorsen
Myke karameller – finnes det noe bedre? Dette er det perfekte julegodteriet og den perfekte, spiselige julegaven! Merk at karamellene blir harde når de er kalde, men de blir myke igjen om du lar dem stå en liten stund i romtemperatur.
Det er viktig at du bruker søtet kondensert melk, og ikke vikingmelk. Begge deler er kondensert melk som selges på hermetikkboks, men den søtete typen er gulaktig i fargen og mye tykkere i konsistensen.
Det er ikke nødvendig å måle temperaturen når du bruker denne oppskriften på myke karameller. Hvis du likevel vil bruke termometer, kan du koke karamellen til den er 118 grader. Den ferdigkokte karamellen skal være gyllen i fargen og tykne noe i konsistensen.
Oppskrift av: Kristine Ilstad/Det søte liv
Foto: Ole Martin Halvorsen
- 1 boks kondensert melk, søt (ikke Vikingmelk)
- 100 g smør
- 200 g brunt sukker
- 4 ss sirup, lys
- 1 stk vaniljestang
- 1 boks kondensert melk, søt (ikke Vikingmelk)
- 100 g smør
- 200 g brunt sukker
- 4 ss sirup, lys
- 1 stk vaniljestang
