Myke karameller

4 t 30 min

Myke karameller – finnes det noe bedre? Dette er det perfekte julegodteriet og den perfekte, spiselige julegaven! Merk at karamellene blir harde når de er kalde, men de blir myke igjen om du lar dem stå en liten stund i romtemperatur.
Det er viktig at du bruker søtet kondensert melk, og ikke vikingmelk. Begge deler er kondensert melk som selges på hermetikkboks, men den søtete typen er gulaktig i fargen og mye tykkere i konsistensen. 
Det er ikke nødvendig å måle temperaturen når du bruker denne oppskriften på myke karameller. Hvis du likevel vil bruke termometer, kan du koke karamellen til den er 118 grader. Den ferdigkokte karamellen skal være gyllen i fargen og tykne noe i konsistensen.
Oppskrift av: Kristine Ilstad/Det søte liv
Foto: Ole Martin Halvorsen

842 har lagret denne
Karameller med kondensert melk

Myke karameller – finnes det noe bedre? Dette er det perfekte julegodteriet og den perfekte, spiselige julegaven! Merk at karamellene blir harde når de er kalde, men de blir myke igjen om du lar dem stå en liten stund i romtemperatur.
Det er viktig at du bruker søtet kondensert melk, og ikke vikingmelk. Begge deler er kondensert melk som selges på hermetikkboks, men den søtete typen er gulaktig i fargen og mye tykkere i konsistensen. 
Det er ikke nødvendig å måle temperaturen når du bruker denne oppskriften på myke karameller. Hvis du likevel vil bruke termometer, kan du koke karamellen til den er 118 grader. Den ferdigkokte karamellen skal være gyllen i fargen og tykne noe i konsistensen.
Oppskrift av: Kristine Ilstad/Det søte liv
Foto: Ole Martin Halvorsen

842 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 boks kondensert melk, søt (ikke Vikingmelk)
  • 100 g smør
  • 200 g brunt sukker
  • 4 ss sirup, lys
  • 1 stk vaniljestang
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 boks kondensert melk, søt (ikke Vikingmelk)
  • 100 g smør
  • 200 g brunt sukker
  • 4 ss sirup, lys
  • 1 stk vaniljestang
Ha kondensert melk, smør, brunt sukker og sirup i en teflonbelagt kjele. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut de svarte frøene og ha disse i kjelen.
Kok opp blandingen på middels varme under stadig omrøring. La karamellen småkoke i 10-12 minutter mens du rører hele tiden.
Finn frem en liten aluminiumsform eller bruk en liten brødform som du kler med bakepapir. Spray i tillegg formen med matfett så karamellene løsner lettere.
Ha karamellmassen i formen og avkjøl i romtemperatur før du setter formen i kjøleskapet i minst 4 timer og gjerne over natten.
Løft karamellen ut av formen og del opp i terninger. Pakk karamellene inn i matpapir og oppbevar dem kjølig.
woman cooking

Bon appetit!

Ha kondensert melk, smør, brunt sukker og sirup i en teflonbelagt kjele. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut de svarte frøene og ha disse i kjelen.
Kok opp blandingen på middels varme under stadig omrøring. La karamellen småkoke i 10-12 minutter mens du rører hele tiden.
Finn frem en liten aluminiumsform eller bruk en liten brødform som du kler med bakepapir. Spray i tillegg formen med matfett så karamellene løsner lettere.
Ha karamellmassen i formen og avkjøl i romtemperatur før du setter formen i kjøleskapet i minst 4 timer og gjerne over natten.
Løft karamellen ut av formen og del opp i terninger. Pakk karamellene inn i matpapir og oppbevar dem kjølig.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?