rask

Baileyskuler

25 min

Baileyskuler er superenkelt å lage og består av bare tre ingredienser. Du kan variere med ulike typer likører (aprikoslikør, Baileys, kaffelikør, konjakk og lignende) og ulike typer strøssel. Du kan bruke all slags strøssel, slik som hakkede nøtter, kokos, sjokoladestrøssel og krokan. Konfekten får kun en liten bismak av likøren, og det går fint å sløyfe likøren helt hvis du foretrekker det. Baileyskuler oppbevares kjølig og har lang holdbarhet.

Sjokolademassen må stivne i kjøleskap over natten. Dette er ikke medregnet i tiden.
Oppskrift av: Kristine Ilstad/Det søte liv - Foto: Ole Martin Halvorsen

259 har lagret denne
Baileyskuler med mørk sjokolade

Baileyskuler er superenkelt å lage og består av bare tre ingredienser. Du kan variere med ulike typer likører (aprikoslikør, Baileys, kaffelikør, konjakk og lignende) og ulike typer strøssel. Du kan bruke all slags strøssel, slik som hakkede nøtter, kokos, sjokoladestrøssel og krokan. Konfekten får kun en liten bismak av likøren, og det går fint å sløyfe likøren helt hvis du foretrekker det. Baileyskuler oppbevares kjølig og har lang holdbarhet.

Sjokolademassen må stivne i kjøleskap over natten. Dette er ikke medregnet i tiden.
Oppskrift av: Kristine Ilstad/Det søte liv - Foto: Ole Martin Halvorsen

259 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 dl kremfløte
  • 250 g mørk sjokolade
  • 2 ss likør

Pynt

  • kakestrøssel
  • nøtter, hakkede
  • kokos
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 dl kremfløte
  • 250 g mørk sjokolade
  • 2 ss likør

Pynt

  • kakestrøssel
  • nøtter, hakkede
  • kokos
Kok opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i sjokoladen oppdelt i biter og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør deretter inn likør.
Ha kjelen i kjøleskapet over natten. Sjokolademassen vil da stivne og bli helt fast.
Trill kuler av sjokolademassen med hendene (dette er litt klissete, så skyll hendene ofte). Rull kulene i forskjellig type strøssel. Sett kulene i kjøleskapet til de har stivnet. Trøffelkonfekten bør oppbevares kjølig så den ikke blir klissete.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i sjokoladen oppdelt i biter og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør deretter inn likør.
Ha kjelen i kjøleskapet over natten. Sjokolademassen vil da stivne og bli helt fast.
Trill kuler av sjokolademassen med hendene (dette er litt klissete, så skyll hendene ofte). Rull kulene i forskjellig type strøssel. Sett kulene i kjøleskapet til de har stivnet. Trøffelkonfekten bør oppbevares kjølig så den ikke blir klissete.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?