Karamellfudge
12 h
Ida Gran-Jansens karamellfudge er den perfekte vertinnegaven. Men lag litt ekstra, så du kan beholde noen selv også.
Her finner du tips til flere spiselige julegaver!
Foto: TV3.
Lagret av 881 brukere
Ida Gran-Jansens karamellfudge er den perfekte vertinnegaven. Men lag litt ekstra, så du kan beholde noen selv også.
Her finner du tips til flere spiselige julegaver!
Foto: TV3.
Lagret av 881 brukere
Ingredienser
6
porsjoner
- 130 g smør
- 1 boks kondensert melk, søt, ikke Vikingmelk
- 2 ts sirup, lys
- 2 klype flaksalt
- 150 g brunt sukker
- 100 g hvit sjokolade
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 130 g smør
- 1 boks kondensert melk, søt, ikke Vikingmelk
- 2 ts sirup, lys
- 2 klype flaksalt
- 150 g brunt sukker
- 100 g hvit sjokolade
Smelt smøret i en kjele. Tilsett kondensert melk, sirup, salt og sukker. Rør godt om.
Kok opp mens du fortsetter å røre godt hele tiden. Skru ned varmen til karamellen småkoker.
La koke i 10-15 minutter mens du rører. Du skal merke at blandingen blir tykkere.
Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade. Rør til alt er godt blandet.
Kle en firkantet 20x20 cm form med bakepapir og hell i fudgen.
Sett i kjøleskapet og la stå i 2-4 timer eller natten over til den har stivnet. Kutt i firkanter og server.

Bon appetit!
Smelt smøret i en kjele. Tilsett kondensert melk, sirup, salt og sukker. Rør godt om.
Kok opp mens du fortsetter å røre godt hele tiden. Skru ned varmen til karamellen småkoker.
La koke i 10-15 minutter mens du rører. Du skal merke at blandingen blir tykkere.
Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade. Rør til alt er godt blandet.
Kle en firkantet 20x20 cm form med bakepapir og hell i fudgen.
Sett i kjøleskapet og la stå i 2-4 timer eller natten over til den har stivnet. Kutt i firkanter og server.