Til hovedinnhold

Grønnsaksfries med yoghurtdipp

30 min

Man kan lage «fries» av de aller fleste grønnsaker, ikke bare av vanlig potet. Mine favoritter er fries laget av søtpotet, squash og aspargesbønner. Jeg spiser grønnsaksfries som tilbehør til middagen eller som en egen snack med en enkel yoghurtdipp. 

Lagret av 180 brukere
Grønnsaksfries med yoghurtdipp

Man kan lage «fries» av de aller fleste grønnsaker, ikke bare av vanlig potet. Mine favoritter er fries laget av søtpotet, squash og aspargesbønner. Jeg spiser grønnsaksfries som tilbehør til middagen eller som en egen snack med en enkel yoghurtdipp. 

Lagret av 180 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk søtpotet
  • 1 stk squash
  • 1 pakke aspargesbønner
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss maismel
  • 50 g parmesan
  • 0.5 stk lime
  • 3 klype salt og kvernet pepper
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 kvast dill

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk søtpotet
  • 1 stk squash
  • 1 pakke aspargesbønner
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss maismel
  • 50 g parmesan
  • 0.5 stk lime
  • 3 klype salt og kvernet pepper
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 kvast dill
Start med søtpoteten siden den trenger litt lenger tid i ovnen enn de andre grønnsakene. Del søtpoteten i to og så i tynne staver. Bland inn 1 ss olje, litt limejuice og salt og pepper. Fordel utover et stekebrett med bakepapir. Stekes ved 250 grader varmluft, gjerne med grillelementet på. Søtpoteten trenger ca 15 minutter, men følg med så det ikke blir svidd i kantene.
Start med søtpoteten siden den trenger litt lenger tid i ovnen enn de andre grønnsakene. Del søtpoteten i to og så i tynne staver. Bland inn 1 ss olje, litt limejuice og salt og pepper. Fordel utover et stekebrett med bakepapir. Stekes ved 250 grader varmluft, gjerne med grillelementet på. Søtpoteten trenger ca 15 minutter, men følg med så det ikke blir svidd i kantene.
Squashen og aspargesbønnene kan gjerne stekes sammen. Kutt av endene på aspargesbønnene og kutt squashen i staver. Jeg liker en “panert” variant, og blander inn litt maismel og raspet parmesan sammen med olje, salt og pepper. Fordel utover et stekebrett med bakepapir. Stekes ved 250 grader varmluft, gjerne med grillelementet på. Stekes i 5-10 minutter.
Squashen og aspargesbønnene kan gjerne stekes sammen. Kutt av endene på aspargesbønnene og kutt squashen i staver. Jeg liker en “panert” variant, og blander inn litt maismel og raspet parmesan sammen med olje, salt og pepper. Fordel utover et stekebrett med bakepapir. Stekes ved 250 grader varmluft, gjerne med grillelementet på. Stekes i 5-10 minutter.
Lag en enkel yoghurtdipp av yoghurt naturell som du tilsetter finhakket hvitløk og dill. Spis grønnsaksfries i steden for vanlige fries, eller som en snack med yoghurtdippen.
woman cooking

Bon appetit!

Start med søtpoteten siden den trenger litt lenger tid i ovnen enn de andre grønnsakene. Del søtpoteten i to og så i tynne staver. Bland inn 1 ss olje, litt limejuice og salt og pepper. Fordel utover et stekebrett med bakepapir. Stekes ved 250 grader varmluft, gjerne med grillelementet på. Søtpoteten trenger ca 15 minutter, men følg med så det ikke blir svidd i kantene.
Start med søtpoteten siden den trenger litt lenger tid i ovnen enn de andre grønnsakene. Del søtpoteten i to og så i tynne staver. Bland inn 1 ss olje, litt limejuice og salt og pepper. Fordel utover et stekebrett med bakepapir. Stekes ved 250 grader varmluft, gjerne med grillelementet på. Søtpoteten trenger ca 15 minutter, men følg med så det ikke blir svidd i kantene.
Squashen og aspargesbønnene kan gjerne stekes sammen. Kutt av endene på aspargesbønnene og kutt squashen i staver. Jeg liker en “panert” variant, og blander inn litt maismel og raspet parmesan sammen med olje, salt og pepper. Fordel utover et stekebrett med bakepapir. Stekes ved 250 grader varmluft, gjerne med grillelementet på. Stekes i 5-10 minutter.
Squashen og aspargesbønnene kan gjerne stekes sammen. Kutt av endene på aspargesbønnene og kutt squashen i staver. Jeg liker en “panert” variant, og blander inn litt maismel og raspet parmesan sammen med olje, salt og pepper. Fordel utover et stekebrett med bakepapir. Stekes ved 250 grader varmluft, gjerne med grillelementet på. Stekes i 5-10 minutter.
Lag en enkel yoghurtdipp av yoghurt naturell som du tilsetter finhakket hvitløk og dill. Spis grønnsaksfries i steden for vanlige fries, eller som en snack med yoghurtdippen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?