Hjemmelaget kjekssjokolade

45 min

Mari Mushom bak den inspirerende matbloggen «Cup and cakes» gir deg oppskriften på hjemmelaget kjekssjokolade.
Pakk den med i tursekken eller nyt den på sofaen. Sprøtt, søtt og godt er det uansett!

Oppbevar sjokoladen i en lufttett boks og den er holdbar i flere uker.

394 har lagret denne
Hjemmelaget kjekssjokolade

Mari Mushom bak den inspirerende matbloggen «Cup and cakes» gir deg oppskriften på hjemmelaget kjekssjokolade.
Pakk den med i tursekken eller nyt den på sofaen. Sprøtt, søtt og godt er det uansett!

Oppbevar sjokoladen i en lufttett boks og den er holdbar i flere uker.

394 har lagret denne
4
porsjoner
  • 100 g smør
  • 125 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stk egg, romtempererte
  • 350 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 400 g sjokolade
Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g smør
  • 125 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stk egg, romtempererte
  • 350 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 400 g sjokolade
Ha mykt smør, melis og vaniljesukker i en bolle og miks til du får en lys og kremete konsistens.
Ha mykt smør, melis og vaniljesukker i en bolle og miks til du får en lys og kremete konsistens.
Tilsett ett egg av gangen og miks på høy hastighet mellom hvert egg. Bruk en slikkepott til å få med rester fra kantene.
Tilsett ett egg av gangen og miks på høy hastighet mellom hvert egg. Bruk en slikkepott til å få med rester fra kantene.
Rør sammen mel og bakepulver og ha det i røren. Miks det hurtig sammen til en deig.
Rør sammen mel og bakepulver og ha det i røren. Miks det hurtig sammen til en deig.
Form deigen til et rektangel og stek i ca 1-2 min på høy varme i et vaffeljern.
Form deigen til et rektangel og stek i ca 1-2 min på høy varme i et vaffeljern.
Så fort du tar "vaffelen" ut av jernet skjærer du den i staver mens den fortsatt er myk. La stavene avkjøle på rist så de blir sprø.
Så fort du tar "vaffelen" ut av jernet skjærer du den i staver mens den fortsatt er myk. La stavene avkjøle på rist så de blir sprø.
Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad og dypp stavene i sjokoladen. La sjokoladen stivne før de nytes.
Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad og dypp stavene i sjokoladen. La sjokoladen stivne før de nytes.
woman cooking

Bon appetit!

Ha mykt smør, melis og vaniljesukker i en bolle og miks til du får en lys og kremete konsistens.
Ha mykt smør, melis og vaniljesukker i en bolle og miks til du får en lys og kremete konsistens.
Tilsett ett egg av gangen og miks på høy hastighet mellom hvert egg. Bruk en slikkepott til å få med rester fra kantene.
Tilsett ett egg av gangen og miks på høy hastighet mellom hvert egg. Bruk en slikkepott til å få med rester fra kantene.
Rør sammen mel og bakepulver og ha det i røren. Miks det hurtig sammen til en deig.
Rør sammen mel og bakepulver og ha det i røren. Miks det hurtig sammen til en deig.
Form deigen til et rektangel og stek i ca 1-2 min på høy varme i et vaffeljern.
Form deigen til et rektangel og stek i ca 1-2 min på høy varme i et vaffeljern.
Så fort du tar "vaffelen" ut av jernet skjærer du den i staver mens den fortsatt er myk. La stavene avkjøle på rist så de blir sprø.
Så fort du tar "vaffelen" ut av jernet skjærer du den i staver mens den fortsatt er myk. La stavene avkjøle på rist så de blir sprø.
Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad og dypp stavene i sjokoladen. La sjokoladen stivne før de nytes.
Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad og dypp stavene i sjokoladen. La sjokoladen stivne før de nytes.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?