Hjemmelaget kjekssjokolade
45 min
Mari Mushom bak den inspirerende matbloggen «Cup and cakes» gir deg oppskriften på hjemmelaget kjekssjokolade.
Pakk den med i tursekken eller nyt den på sofaen. Sprøtt, søtt og godt er det uansett!
Oppbevar sjokoladen i en lufttett boks og den er holdbar i flere uker.
394 har lagret denne
Mari Mushom bak den inspirerende matbloggen «Cup and cakes» gir deg oppskriften på hjemmelaget kjekssjokolade.
Pakk den med i tursekken eller nyt den på sofaen. Sprøtt, søtt og godt er det uansett!
Oppbevar sjokoladen i en lufttett boks og den er holdbar i flere uker.
394 har lagret denne
4
porsjoner
- 100 g smør
- 125 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 2 stk egg, romtempererte
- 350 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 400 g sjokolade
Unngå at skjermen går i dvale
- 100 g smør
- 125 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 2 stk egg, romtempererte
- 350 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 400 g sjokolade
Ha mykt smør, melis og vaniljesukker i en bolle og miks til du får en lys og kremete konsistens.
Tilsett ett egg av gangen og miks på høy hastighet mellom hvert egg. Bruk en slikkepott til å få med rester fra kantene.
Rør sammen mel og bakepulver og ha det i røren. Miks det hurtig sammen til en deig.
Form deigen til et rektangel og stek i ca 1-2 min på høy varme i et vaffeljern.
Så fort du tar "vaffelen" ut av jernet skjærer du den i staver mens den fortsatt er myk. La stavene avkjøle på rist så de blir sprø.
Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad og dypp stavene i sjokoladen. La sjokoladen stivne før de nytes.

Bon appetit!
Ha mykt smør, melis og vaniljesukker i en bolle og miks til du får en lys og kremete konsistens.
Tilsett ett egg av gangen og miks på høy hastighet mellom hvert egg. Bruk en slikkepott til å få med rester fra kantene.
Rør sammen mel og bakepulver og ha det i røren. Miks det hurtig sammen til en deig.
Form deigen til et rektangel og stek i ca 1-2 min på høy varme i et vaffeljern.
Så fort du tar "vaffelen" ut av jernet skjærer du den i staver mens den fortsatt er myk. La stavene avkjøle på rist så de blir sprø.
Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad og dypp stavene i sjokoladen. La sjokoladen stivne før de nytes.