Julekrydrede nøtter
1 h
9 varer
46
Er du ikke den heldige som passer glasskoen, får du trøste deg med nøttene. Disse er utroliog gode og gir deg en forsmak på årets juleklassiker.
Kilde: Konditor Ellen-Christine Lendengen. Foto: Jan Soppeland
Ingredienser
8
porsjoner
- 1 ss smør
- 4 ss sukker
- 2 ss sirup, lys
- 0.5 ts kanel, malt
- 0.5 ts malt ingefær
- 0.5 ts allehånde, malt
- 0.25 ts muskatnøtt, malt
- 0.25 ts salt
- 350 g nøtter
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 ss smør
- 4 ss sukker
- 2 ss sirup, lys
- 0.5 ts kanel, malt
- 0.5 ts malt ingefær
- 0.5 ts allehånde, malt
- 0.25 ts muskatnøtt, malt
- 0.25 ts salt
- 350 g nøtter
Sett stekeovnen på 180 grader.
Bland sammen smør sukker, sirup, salt og krydder i en panne. Kok dette sammen til det er smeltet og sukkeret er helt oppløst.
Ha i nøttene og la det koke sammen ett par minutter.
Hell nøttene på et smurt bakepapir på et stekebrett.
La det ligge sammen, slik at nøttene fester seg i sirupen under stekingen.
Stek nøtteblandingen på 180 grader i ca. 5-10 minutter. Her må en passe på så ikke nøtteblandingen blir brent.
Avkjøl i nøttene litt og skjær de i passe biter med en skarp kniv.
Oppbevares i en lufttett boks.
Tips: Disse er fine og gi bort i cellofanposer eller på små glass.

Bon appetit!
Sett stekeovnen på 180 grader.
Bland sammen smør sukker, sirup, salt og krydder i en panne. Kok dette sammen til det er smeltet og sukkeret er helt oppløst.
Ha i nøttene og la det koke sammen ett par minutter.
Hell nøttene på et smurt bakepapir på et stekebrett.
La det ligge sammen, slik at nøttene fester seg i sirupen under stekingen.
Stek nøtteblandingen på 180 grader i ca. 5-10 minutter. Her må en passe på så ikke nøtteblandingen blir brent.
Avkjøl i nøttene litt og skjær de i passe biter med en skarp kniv.
Oppbevares i en lufttett boks.
Tips: Disse er fine og gi bort i cellofanposer eller på små glass.