Julekrydrede nøtter
1 h
Er du ikke den heldige som passer glasskoen, får du trøste deg med nøttene. Disse er utroliog gode og gir deg en forsmak på årets juleklassiker.
Kilde: Konditor Ellen-Christine Lendengen. Foto: Jan Soppeland
Lagret av 46 brukere
Er du ikke den heldige som passer glasskoen, får du trøste deg med nøttene. Disse er utroliog gode og gir deg en forsmak på årets juleklassiker.
Kilde: Konditor Ellen-Christine Lendengen. Foto: Jan Soppeland
Lagret av 46 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 1 ss smør
- 4 ss sukker
- 2 ss sirup, lys
- 0.5 ts kanel, malt
- 0.5 ts malt ingefær
- 0.5 ts allehånde, malt
- 0.25 ts muskatnøtt, malt
- 0.25 ts salt
- 350 g nøtter
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 ss smør
- 4 ss sukker
- 2 ss sirup, lys
- 0.5 ts kanel, malt
- 0.5 ts malt ingefær
- 0.5 ts allehånde, malt
- 0.25 ts muskatnøtt, malt
- 0.25 ts salt
- 350 g nøtter
Sett stekeovnen på 180 grader.
Bland sammen smør sukker, sirup, salt og krydder i en panne. Kok dette sammen til det er smeltet og sukkeret er helt oppløst.
Ha i nøttene og la det koke sammen ett par minutter.
Hell nøttene på et smurt bakepapir på et stekebrett.
La det ligge sammen, slik at nøttene fester seg i sirupen under stekingen.
Stek nøtteblandingen på 180 grader i ca. 5-10 minutter. Her må en passe på så ikke nøtteblandingen blir brent.
Avkjøl i nøttene litt og skjær de i passe biter med en skarp kniv.
Oppbevares i en lufttett boks.
Tips: Disse er fine og gi bort i cellofanposer eller på små glass.

Bon appetit!
Sett stekeovnen på 180 grader.
Bland sammen smør sukker, sirup, salt og krydder i en panne. Kok dette sammen til det er smeltet og sukkeret er helt oppløst.
Ha i nøttene og la det koke sammen ett par minutter.
Hell nøttene på et smurt bakepapir på et stekebrett.
La det ligge sammen, slik at nøttene fester seg i sirupen under stekingen.
Stek nøtteblandingen på 180 grader i ca. 5-10 minutter. Her må en passe på så ikke nøtteblandingen blir brent.
Avkjøl i nøttene litt og skjær de i passe biter med en skarp kniv.
Oppbevares i en lufttett boks.
Tips: Disse er fine og gi bort i cellofanposer eller på små glass.