Til hovedinnhold

Julekrydrede nøtter

1 h

Er du ikke den heldige som passer glasskoen, får du trøste deg med nøttene. Disse er utroliog gode og gir deg en forsmak på årets juleklassiker.
Kilde: Konditor Ellen-Christine Lendengen. Foto: Jan Soppeland

Lagret av 46 brukere
Julekrydrede nøtter

Er du ikke den heldige som passer glasskoen, får du trøste deg med nøttene. Disse er utroliog gode og gir deg en forsmak på årets juleklassiker.
Kilde: Konditor Ellen-Christine Lendengen. Foto: Jan Soppeland

Lagret av 46 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 ss smør
  • 4 ss sukker
  • 2 ss sirup, lys
  • 0.5 ts kanel, malt
  • 0.5 ts malt ingefær
  • 0.5 ts allehånde, malt
  • 0.25 ts muskatnøtt, malt
  • 0.25 ts salt
  • 350 g nøtter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 ss smør
  • 4 ss sukker
  • 2 ss sirup, lys
  • 0.5 ts kanel, malt
  • 0.5 ts malt ingefær
  • 0.5 ts allehånde, malt
  • 0.25 ts muskatnøtt, malt
  • 0.25 ts salt
  • 350 g nøtter
Sett stekeovnen på 180 grader.
Bland sammen smør sukker, sirup, salt og krydder i en panne. Kok dette sammen til det er smeltet og sukkeret er helt oppløst.
Ha i nøttene og la det koke sammen ett par minutter.
Hell nøttene på et smurt bakepapir på et stekebrett.
La det ligge sammen, slik at nøttene fester seg i sirupen under stekingen.
Stek nøtteblandingen på 180 grader i ca. 5-10 minutter. Her må en passe på så ikke nøtteblandingen blir brent.
Avkjøl i nøttene litt og skjær de i passe biter med en skarp kniv.
Oppbevares i en lufttett boks.
Tips: Disse er fine og gi bort i cellofanposer eller på små glass.
woman cooking

Bon appetit!

Sett stekeovnen på 180 grader.
Bland sammen smør sukker, sirup, salt og krydder i en panne. Kok dette sammen til det er smeltet og sukkeret er helt oppløst.
Ha i nøttene og la det koke sammen ett par minutter.
Hell nøttene på et smurt bakepapir på et stekebrett.
La det ligge sammen, slik at nøttene fester seg i sirupen under stekingen.
Stek nøtteblandingen på 180 grader i ca. 5-10 minutter. Her må en passe på så ikke nøtteblandingen blir brent.
Avkjøl i nøttene litt og skjær de i passe biter med en skarp kniv.
Oppbevares i en lufttett boks.
Tips: Disse er fine og gi bort i cellofanposer eller på små glass.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?