Sjokoladekuler med havregryn og kokos
15 min
7 varer
801
Sara Johannessen Meek
Sjokoladekuler med havregryn og kokos hører julen til. Sjokoladekulene er knasende og myke på én gang, og har en deilig smak av sjokolade og kaffe.
Hvis du ikke er glad i smaken av kaffe, kan du droppe å tilsette det. Du kan også rulle havrekulene i kakesmuler.
Denne oppskriften gir cirka 30 sjokoladekuler med havregryn. Oppbevares i kjøleskap.
Vil du bake mer til jul? Sjekk våre oppskrifter på pepperkakedeig, julekake, krumkaker og kokosmakroner.
Ingredienser
10
porsjoner
Obs: Oppskriften gir cirka 30 sjokoladekuler
- 200 g meierismør
- 2 dl sukker
- 6 dl havregryn
- 4 ss kakaopulver
- 2 ts vaniljesukker
- 4 ss kaffe, kald, sterk
- kokosmasse, til rulling
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 200 g meierismør
- 2 dl sukker
- 6 dl havregryn
- 4 ss kakaopulver
- 2 ts vaniljesukker
- 4 ss kaffe, kald, sterk
- kokosmasse, til rulling
Bland sammen mykt smør, sukker, havregryn, kakao og vaniljesukker.
Rør inn kaffe. Det enkleste er å kna alt sammen med en ren hånd.
Rull massen til passende små boller og rull bollene i kokosmasse.
Legg bollene over på en stor tallerken eller lignende med bakepapir etter hvert som de er ferdig rullet.
La sjokoladebollene stå i kjøleskapet til de har blitt ordentlig kalde, da er de best. Oppbevares i kjøleskap.

Bon appetit!
Bland sammen mykt smør, sukker, havregryn, kakao og vaniljesukker.
Rør inn kaffe. Det enkleste er å kna alt sammen med en ren hånd.
Rull massen til passende små boller og rull bollene i kokosmasse.
Legg bollene over på en stor tallerken eller lignende med bakepapir etter hvert som de er ferdig rullet.
La sjokoladebollene stå i kjøleskapet til de har blitt ordentlig kalde, da er de best. Oppbevares i kjøleskap.