rask

Sjokoladekuler med havregryn og kokos

15 min

Sjokoladekuler med havregryn og kokos hører julen til. Sjokoladekulene er knasende og myke på én gang, og har en deilig smak av sjokolade og kaffe.

Hvis du ikke er glad i smaken av kaffe, kan du droppe å tilsette det. Du kan også rulle havrekulene i kakesmuler.

Denne oppskriften gir cirka 30 sjokoladekuler med havregryn. Oppbevares i kjøleskap.

Vil du bake mer til jul? Sjekk våre oppskrifter på pepperkakedeig, julekake, krumkaker og kokosmakroner.

821 har lagret denne
Sjokoladekuler med havregryn og kokos
Sjokoladekuler, eller havrekuler, rullet i kokos er en favoritt blant både store og små.
Foto: Sara Johannessen Meek

Sjokoladekuler med havregryn og kokos hører julen til. Sjokoladekulene er knasende og myke på én gang, og har en deilig smak av sjokolade og kaffe.

Hvis du ikke er glad i smaken av kaffe, kan du droppe å tilsette det. Du kan også rulle havrekulene i kakesmuler.

Denne oppskriften gir cirka 30 sjokoladekuler med havregryn. Oppbevares i kjøleskap.

Vil du bake mer til jul? Sjekk våre oppskrifter på pepperkakedeig, julekake, krumkaker og kokosmakroner.

821 har lagret denne
10
porsjoner
Obs: Oppskriften gir cirka 30 sjokoladekuler
  • 200 g meierismør
  • 2 dl sukker
  • 6 dl havregryn
  • 4 ss kakaopulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 ss kaffe, kald, sterk
  • kokosmasse, til rulling
Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g meierismør
  • 2 dl sukker
  • 6 dl havregryn
  • 4 ss kakaopulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 ss kaffe, kald, sterk
  • kokosmasse, til rulling
Bland sammen mykt smør, sukker, havregryn, kakao og vaniljesukker.
Rør inn kaffe. Det enkleste er å kna alt sammen med en ren hånd.
Rull massen til passende små boller og rull bollene i kokosmasse.
Legg bollene over på en stor tallerken eller lignende med bakepapir etter hvert som de er ferdig rullet.
La sjokoladebollene stå i kjøleskapet til de har blitt ordentlig kalde, da er de best. Oppbevares i kjøleskap.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen mykt smør, sukker, havregryn, kakao og vaniljesukker.
Rør inn kaffe. Det enkleste er å kna alt sammen med en ren hånd.
Rull massen til passende små boller og rull bollene i kokosmasse.
Legg bollene over på en stor tallerken eller lignende med bakepapir etter hvert som de er ferdig rullet.
La sjokoladebollene stå i kjøleskapet til de har blitt ordentlig kalde, da er de best. Oppbevares i kjøleskap.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?