Til hovedinnhold

Vaniljefudge

3 h

Hvis du synes fudge fra løsvektdisken er gode, bør du prøve denne hjemmelagde vaniljefudgen. Dette er fudge som smelter på tungen med nydelig smak av vanilje.

Oppskriften er enkel og du trenger kun fire ingredienser: søt kondensert melk, sukker, smør og vaniljestang.

Vaniljefudge er perfekt som en godbit til kaffen, men også glimrende å gi bort som spiselig gave til jul.

Tips: Bruk søt kondensert melk, altså ikke Vikingmelk.

Lagret av 1264 brukere
Hjemmelaget vaniljefudge
Foto: Sara Johannessen Meek

Hvis du synes fudge fra løsvektdisken er gode, bør du prøve denne hjemmelagde vaniljefudgen. Dette er fudge som smelter på tungen med nydelig smak av vanilje.

Oppskriften er enkel og du trenger kun fire ingredienser: søt kondensert melk, sukker, smør og vaniljestang.

Vaniljefudge er perfekt som en godbit til kaffen, men også glimrende å gi bort som spiselig gave til jul.

Tips: Bruk søt kondensert melk, altså ikke Vikingmelk.

Lagret av 1264 brukere

Ingredienser

10
porsjoner
Obs: Oppskriften gir cirka 40 karameller.
  • 1 boks kondensert melk, søt type (ikke Vikingmelk)
  • 100 g sukker, finkornet
  • 150 g smør
  • 1 stk vaniljestang, kun frøene

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 boks kondensert melk, søt type (ikke Vikingmelk)
  • 100 g sukker, finkornet
  • 150 g smør
  • 1 stk vaniljestang, kun frøene
Bland smør, sukker og melk i en tykkbunnet kjele. Tilsett frøene fra vaniljestangen.
Kok opp blandingen under konstant omrøring med en tresleiv. Det er veldig viktig å røre hele tiden slik at det ikke svir seg i bunnen. Kok blandingen til den blir tykk og lysebrun (massen skal ligne lys Prim). Har du et steketermometer skal det vise cirka 112 grader.
Hell massen over i en liten form (cirka 15 x 10 cm) kledd med bakepapir. Avkjøl og skjær fudgen i passende biter.
woman cooking

Bon appetit!

Bland smør, sukker og melk i en tykkbunnet kjele. Tilsett frøene fra vaniljestangen.
Kok opp blandingen under konstant omrøring med en tresleiv. Det er veldig viktig å røre hele tiden slik at det ikke svir seg i bunnen. Kok blandingen til den blir tykk og lysebrun (massen skal ligne lys Prim). Har du et steketermometer skal det vise cirka 112 grader.
Hell massen over i en liten form (cirka 15 x 10 cm) kledd med bakepapir. Avkjøl og skjær fudgen i passende biter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?