rask
vegetar

Energikuler med havregryn og kokos

30 min

Disse energikulene er perfekte når du trenger litt påfyll. De har vært min redning i mange tilfeller når det går lenge mellom hvert måltid samt når jeg er på reise.

Tips: Tilsett de smakene du vil for å lage mer spennende energikuler. Det går for eksempel fint an å bytte ut dadlene med en moden banan. Bytt ut havregrynene med bokhvetegryn. Tilsett chiafrø for enda mer næringsrike energikuler. Det er også godt med en skvis appelsinsaft. Prøv deg frem!

Oppbevar kulene i en lufttett boks i kjøleskapet og de varer i minst en uke.

933 har lagret denne
Energikuler: Sjokoladeboller med havregryn og kokos
Foto: Julie Ilona Balas

Disse energikulene er perfekte når du trenger litt påfyll. De har vært min redning i mange tilfeller når det går lenge mellom hvert måltid samt når jeg er på reise.

Tips: Tilsett de smakene du vil for å lage mer spennende energikuler. Det går for eksempel fint an å bytte ut dadlene med en moden banan. Bytt ut havregrynene med bokhvetegryn. Tilsett chiafrø for enda mer næringsrike energikuler. Det er også godt med en skvis appelsinsaft. Prøv deg frem!

Oppbevar kulene i en lufttett boks i kjøleskapet og de varer i minst en uke.

933 har lagret denne
5
porsjoner
Obs: Oppskriften gir cirka 15 energikuler.
  • 10 stykker daddel
  • 4 ss kokosolje
  • 2 ss kakaopulver, 100% eller raw
  • 1 dl havregryn
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 klype havsalt
  • 1 klype kanel
  • 5 ss kokos, til å rulle kulene i
Unngå at skjermen går i dvale
  • 10 stykker daddel
  • 4 ss kokosolje
  • 2 ss kakaopulver, 100% eller raw
  • 1 dl havregryn
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 klype havsalt
  • 1 klype kanel
  • 5 ss kokos, til å rulle kulene i
Legg gjerne dadlene i bløt i varmt vann en stund før du skal bruke dem. Tørk og finhakk dadlene.
Bland kokosoljen med kakaopulver, vanilje, havsalt og kanel. Rør det godt sammen. Tilsett så havre og dadler og bland godt med en slikkepott.
Sett hele blandingen i kjøleskap i 15-20 minutter så den får satt seg litt.
Ta så blandingen ut og rull små kuler mellom hendene. Dypp dem i revet kokos eller for eksempel hakkede nøtter.
woman cooking

Bon appetit!

Legg gjerne dadlene i bløt i varmt vann en stund før du skal bruke dem. Tørk og finhakk dadlene.
Bland kokosoljen med kakaopulver, vanilje, havsalt og kanel. Rør det godt sammen. Tilsett så havre og dadler og bland godt med en slikkepott.
Sett hele blandingen i kjøleskap i 15-20 minutter så den får satt seg litt.
Ta så blandingen ut og rull små kuler mellom hendene. Dypp dem i revet kokos eller for eksempel hakkede nøtter.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?