Brente mandler er tradisjonsrikt juleknask som smaker av barndommens jul. Mandlene har en røstet smak og får et tynt lag karamell som smelter på tungen. Ett tygg, og du er hekta! Skal du lage brente mandler må du bruke muskelkraft. Bruk en litt stor kjele, så slipper du at mandlene blir for mye brent. Bruker du en jernpanne går det enda enklere. En teskje eller to med kanel gjør disse ekstra julete, og prøve gjerne å tilsette andre smaker. Denne porsjonen ser kanskje liten ut, men lag heller to omganger enn å doble oppskriften. Du kan selv velge om du ønsker å skålde mandlene først eller la skallet sitte på.
Kok opp mandler, melis og vann og la vannet koke inn.
Når vannet er kokt inn begynner sukkeret å krystallisere seg og massen blir «tørr».
Skru opp varmen på plata, og rør kraftig. Sukkeret som har lagt seg som et hvitt lag rundt mandlene skal nå smelte og gi mandlene en gyllen farge. Rør godt slik at de som ligger i bunnen ikke blir svartbrent.
Hell mandlene utover smurt plate, og del de fra hverandre før de blir helt kalde. La de avkjøles godt før du heller på glass eller i bokser. Dette er smakfulle gaver som gleder.
Bon appetit!
Husk å skylle mandlene godt før du begynner.
Kok opp mandler, melis og vann og la vannet koke inn.
Når vannet er kokt inn begynner sukkeret å krystallisere seg og massen blir «tørr».
Skru opp varmen på plata, og rør kraftig. Sukkeret som har lagt seg som et hvitt lag rundt mandlene skal nå smelte og gi mandlene en gyllen farge. Rør godt slik at de som ligger i bunnen ikke blir svartbrent.
Hell mandlene utover smurt plate, og del de fra hverandre før de blir helt kalde. La de avkjøles godt før du heller på glass eller i bokser. Dette er smakfulle gaver som gleder.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto