Til hovedinnhold

Råkost-sandwich med yoghurtdressing

30 min

En råkost-sandwich med yoghurtdressing er like godt til lunsj som middag. Litt ekstra sødme og friskhet blir det når du marinerer eller hurtigsylter gulrøttene og lager en superenkel dressing til rødbetene. Marinering av gulrøttene er ikke medregnet i tidsbruken. I tillegg er det suverent å bruke avokado i skiver og drysse over litt smuldret fetaost eller chevre.  

Lagret av 367 brukere
Råkost-sandwich med yoghurtdressing

En råkost-sandwich med yoghurtdressing er like godt til lunsj som middag. Litt ekstra sødme og friskhet blir det når du marinerer eller hurtigsylter gulrøttene og lager en superenkel dressing til rødbetene. Marinering av gulrøttene er ikke medregnet i tidsbruken. I tillegg er det suverent å bruke avokado i skiver og drysse over litt smuldret fetaost eller chevre.  

Lagret av 367 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 4 skive(r) godt brød
  • 100 g kikerter, kokte
  • 1 stk rødbet
  • 0.5 stk rødløk
  • 2 stykker reddik
  • 0.5 stk agurk
  • olivenolje
  • balsamicoeddik
  • salt og kvernet pepper
  • friske urter, persille, koriander, mynte

Marinerte gulrøtter

  • 2 stykker gulrøtter
  • 2 ss eddik 7%, eller hvitvinseddik
  • 1.5 ss sukker
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 klype salt

Yoghurtdressing

  • 2 ss yoghurt naturell
  • 2 ss majones
  • 2 ss tahini
  • 2 ss sitronsaft
  • 0.5 fedd hvitløk, finhakket
  • salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 skive(r) godt brød
  • 100 g kikerter, kokte
  • 1 stk rødbet
  • 0.5 stk rødløk
  • 2 stykker reddik
  • 0.5 stk agurk
  • olivenolje
  • balsamicoeddik
  • salt og kvernet pepper
  • friske urter, persille, koriander, mynte

Marinerte gulrøtter

  • 2 stykker gulrøtter
  • 2 ss eddik 7%, eller hvitvinseddik
  • 1.5 ss sukker
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 klype salt

Yoghurtdressing

  • 2 ss yoghurt naturell
  • 2 ss majones
  • 2 ss tahini
  • 2 ss sitronsaft
  • 0.5 fedd hvitløk, finhakket
  • salt
Skrell og skjær gulrøttene i tynne strimler.
Rør sammen eddik og sukker til sukkeret har løst seg opp. Tilsett finsnittet chili og salt.
Bland dressingen sammen med gulrøttene og la det marinere mens du tilbereder resten.
Skrell og skjær rødbetene i tynne strimler og finsnitt rødløken. Bland sammen rødbet og løk og tilsett 1-2 ss olivenolje, 1 ss balsamicoeddik, en klype salt og litt pepper.
Skjær agurken i tynne strimler. Ikke bruk den bløte kjernen. Skjær reddikene i tynne skiver.
Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt.
Smør brødskivene med dressingen.
Legg to av skivene på hver sin tallerken. Fyll på med grønnsaker, dryss over kikerter og topp med friske urter.
Legg på de siste skivene og server.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og skjær gulrøttene i tynne strimler.
Rør sammen eddik og sukker til sukkeret har løst seg opp. Tilsett finsnittet chili og salt.
Bland dressingen sammen med gulrøttene og la det marinere mens du tilbereder resten.
Skrell og skjær rødbetene i tynne strimler og finsnitt rødløken. Bland sammen rødbet og løk og tilsett 1-2 ss olivenolje, 1 ss balsamicoeddik, en klype salt og litt pepper.
Skjær agurken i tynne strimler. Ikke bruk den bløte kjernen. Skjær reddikene i tynne skiver.
Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt.
Smør brødskivene med dressingen.
Legg to av skivene på hver sin tallerken. Fyll på med grønnsaker, dryss over kikerter og topp med friske urter.
Legg på de siste skivene og server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?