Råkost-sandwich med yoghurtdressing
En råkost-sandwich med yoghurtdressing er like godt til lunsj som middag. Litt ekstra sødme og friskhet blir det når du marinerer eller hurtigsylter gulrøttene og lager en superenkel dressing til rødbetene. Marinering av gulrøttene er ikke medregnet i tidsbruken. I tillegg er det suverent å bruke avokado i skiver og drysse over litt smuldret fetaost eller chevre.
En råkost-sandwich med yoghurtdressing er like godt til lunsj som middag. Litt ekstra sødme og friskhet blir det når du marinerer eller hurtigsylter gulrøttene og lager en superenkel dressing til rødbetene. Marinering av gulrøttene er ikke medregnet i tidsbruken. I tillegg er det suverent å bruke avokado i skiver og drysse over litt smuldret fetaost eller chevre.
Ingredienser
- 4 skive(r) godt brød
- 100 g kikerter, kokte
- 1 stk rødbet
- 0.5 stk rødløk
- 2 stykker reddik
- 0.5 stk agurk
- olivenolje
- balsamicoeddik
- salt og kvernet pepper
- friske urter, persille, koriander, mynte
Marinerte gulrøtter
- 2 stykker gulrøtter
- 2 ss eddik 7%, eller hvitvinseddik
- 1.5 ss sukker
- 0.5 stk rød chili
- 1 klype salt
Yoghurtdressing
- 2 ss yoghurt naturell
- 2 ss majones
- 2 ss tahini
- 2 ss sitronsaft
- 0.5 fedd hvitløk, finhakket
- salt
Slik gjør du:
- 4 skive(r) godt brød
- 100 g kikerter, kokte
- 1 stk rødbet
- 0.5 stk rødløk
- 2 stykker reddik
- 0.5 stk agurk
- olivenolje
- balsamicoeddik
- salt og kvernet pepper
- friske urter, persille, koriander, mynte
Marinerte gulrøtter
- 2 stykker gulrøtter
- 2 ss eddik 7%, eller hvitvinseddik
- 1.5 ss sukker
- 0.5 stk rød chili
- 1 klype salt
Yoghurtdressing
- 2 ss yoghurt naturell
- 2 ss majones
- 2 ss tahini
- 2 ss sitronsaft
- 0.5 fedd hvitløk, finhakket
- salt
