Arme riddere med røde appelsiner, yoghurt og pistasj
25 min
Arme riddere med røde appelsiner, yoghurt og pistasj er superdigg frokostmat. Dette er en litt spennende vri på de tradisjonelle arme ridderne. Skivene smakes til med vanilje og kardemomme, så serveres de med appelsinsirup, gresk yoghurt og hakkede pistasjnøtter. God frokost!
Lagret av 175 brukere
Arme riddere med røde appelsiner, yoghurt og pistasj er superdigg frokostmat. Dette er en litt spennende vri på de tradisjonelle arme ridderne. Skivene smakes til med vanilje og kardemomme, så serveres de med appelsinsirup, gresk yoghurt og hakkede pistasjnøtter. God frokost!
Lagret av 175 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
Appelsinsirup
- 2 stykker rød appelsin, saften
- 1 stk lime, saften
- 1 dl sukker
Arme riddere
- 4 stykker loff, eller brioche eller julekake
- 1 dl melk
- 1 dl kremfløte
- 2 stykker egg
- 1 ts vaniljesukker
- 0.5 ts kardemomme
- 1 ss sukker
- smør, til steking
Til servering
- 2 stykker rød appelsin
- 4 ss gresk yoghurt
- 4 ss pistasjnøtter, hakkede
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Appelsinsirup
- 2 stykker rød appelsin, saften
- 1 stk lime, saften
- 1 dl sukker
Arme riddere
- 4 stykker loff, eller brioche eller julekake
- 1 dl melk
- 1 dl kremfløte
- 2 stykker egg
- 1 ts vaniljesukker
- 0.5 ts kardemomme
- 1 ss sukker
- smør, til steking
Til servering
- 2 stykker rød appelsin
- 4 ss gresk yoghurt
- 4 ss pistasjnøtter, hakkede
Begynn med appelsinsirupen. Kok sammen appelsinsaft, lime og sukker i omtrent 10 minutter, eller til den har fått en sirupslignende konsistens.
Skjær av skorpene på loffskivene. Visp sammen melk, fløte, egg, vaniljesukker, kardemomme og sukker.
Dypp skivene godt i blandingen før du steker dem gylne i smør.
Server de arme ridderne med appelsinskiver, gresk yoghurt, appelsinsirup og hakkede pistasjnøtter.

Bon appetit!
Begynn med appelsinsirupen. Kok sammen appelsinsaft, lime og sukker i omtrent 10 minutter, eller til den har fått en sirupslignende konsistens.
Skjær av skorpene på loffskivene. Visp sammen melk, fløte, egg, vaniljesukker, kardemomme og sukker.
Dypp skivene godt i blandingen før du steker dem gylne i smør.
Server de arme ridderne med appelsinskiver, gresk yoghurt, appelsinsirup og hakkede pistasjnøtter.