Til hovedinnhold

Arme riddere med røde appelsiner, yoghurt og pistasj

25 min

Arme riddere med røde appelsiner, yoghurt og pistasj er superdigg frokostmat. Dette er en litt spennende vri på de tradisjonelle arme ridderne. Skivene smakes til med vanilje og kardemomme, så serveres de med appelsinsirup, gresk yoghurt og hakkede pistasjnøtter. God frokost!

Lagret av 175 brukere
Arme riddere med røde appelsiner, yoghurt og pistasj

Arme riddere med røde appelsiner, yoghurt og pistasj er superdigg frokostmat. Dette er en litt spennende vri på de tradisjonelle arme ridderne. Skivene smakes til med vanilje og kardemomme, så serveres de med appelsinsirup, gresk yoghurt og hakkede pistasjnøtter. God frokost!

Lagret av 175 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Appelsinsirup

  • 2 stykker rød appelsin, saften
  • 1 stk lime, saften
  • 1 dl sukker

Arme riddere

  • 4 stykker loff, eller brioche eller julekake
  • 1 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 2 stykker egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts kardemomme
  • 1 ss sukker
  • smør, til steking

Til servering

  • 2 stykker rød appelsin
  • 4 ss gresk yoghurt
  • 4 ss pistasjnøtter, hakkede

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Appelsinsirup

  • 2 stykker rød appelsin, saften
  • 1 stk lime, saften
  • 1 dl sukker

Arme riddere

  • 4 stykker loff, eller brioche eller julekake
  • 1 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 2 stykker egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts kardemomme
  • 1 ss sukker
  • smør, til steking

Til servering

  • 2 stykker rød appelsin
  • 4 ss gresk yoghurt
  • 4 ss pistasjnøtter, hakkede
Begynn med appelsinsirupen. Kok sammen appelsinsaft, lime og sukker i omtrent 10 minutter, eller til den har fått en sirupslignende konsistens.
Skjær av skorpene på loffskivene. Visp sammen melk, fløte, egg, vaniljesukker, kardemomme og sukker.
Dypp skivene godt i blandingen før du steker dem gylne i smør.
Server de arme ridderne med appelsinskiver, gresk yoghurt, appelsinsirup og hakkede pistasjnøtter.
woman cooking

Bon appetit!

Begynn med appelsinsirupen. Kok sammen appelsinsaft, lime og sukker i omtrent 10 minutter, eller til den har fått en sirupslignende konsistens.
Skjær av skorpene på loffskivene. Visp sammen melk, fløte, egg, vaniljesukker, kardemomme og sukker.
Dypp skivene godt i blandingen før du steker dem gylne i smør.
Server de arme ridderne med appelsinskiver, gresk yoghurt, appelsinsirup og hakkede pistasjnøtter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?