Til hovedinnhold

Ostesmørbrød med steinsopp

30 min

Lag et saftig og godt ostesmørbrød med steinsopp! Her får soppen følge med en skikkelig rund og god gulost, og du kan bare bruke så mye ost du vil! Lag ostesmørbrødet med skikkelig loff og ha på litt finhakket sitronskall og persille for ekstra smak. Utenfor sesong kan du bruke tørket steinsopp.

Lagret av 109 brukere
Ostesmørbrød med steinsopp

Lag et saftig og godt ostesmørbrød med steinsopp! Her får soppen følge med en skikkelig rund og god gulost, og du kan bare bruke så mye ost du vil! Lag ostesmørbrødet med skikkelig loff og ha på litt finhakket sitronskall og persille for ekstra smak. Utenfor sesong kan du bruke tørket steinsopp.

Lagret av 109 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 4 skive(r) brød, fint, gjerne så fint som loff
  • jarlsberg, elle annen gulost, revet
  • 2 klype steinsopp, tørket
  • bladpersille, finhakket
  • sitronskall, finhakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 skive(r) brød, fint, gjerne så fint som loff
  • jarlsberg, elle annen gulost, revet
  • 2 klype steinsopp, tørket
  • bladpersille, finhakket
  • sitronskall, finhakket
Legg soppen i bløt i 20 minutter eller mer, avhenging av hvor store biter det er.
Press ut vannet og stek i en panne i litt smør til den er gyllenbrun. Smak til med salt.
Smør brødskivene med smør og snu dem.
Fordel ost og sopp på to av skivene og legg de resterende brødskivene oppå.
Stek i en panne med lokk over middels varme til smørbrødet er gyllent på begge sider og osten har smeltet. Pass på at ikke overflaten blir brent før de er gjennomvarme. Sett eventuelt ned varmen og snu smørbrødet ofte hvis du synes det går for fort.
Del i to og dryss over litt finhakket sitronskall og litt persille.
woman cooking

Bon appetit!

Legg soppen i bløt i 20 minutter eller mer, avhenging av hvor store biter det er.
Press ut vannet og stek i en panne i litt smør til den er gyllenbrun. Smak til med salt.
Smør brødskivene med smør og snu dem.
Fordel ost og sopp på to av skivene og legg de resterende brødskivene oppå.
Stek i en panne med lokk over middels varme til smørbrødet er gyllent på begge sider og osten har smeltet. Pass på at ikke overflaten blir brent før de er gjennomvarme. Sett eventuelt ned varmen og snu smørbrødet ofte hvis du synes det går for fort.
Del i to og dryss over litt finhakket sitronskall og litt persille.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?