rask

Ostesmørbrød med gorgonzola, fiken og valnøtter

15 min

Dette er et ostesmørbrød for deg som setter pris på det lille ekstra. Smørbrødet inneholder både gorgonzola, fiken og valnøtter. Gorgonzola er kjempegodt på ostesmørbrød, og enda bedre blir det med noe søtt til. Siden all blåskimmelost renner vekk når den smelter, er det lurt å blande den med en hardere ost som smelter litt bedre, for eksempel emmentaler eller annen gulost. Bruk så mye ost du vil! Velg gjerne et halvgrovt brød til ostesmørbrødet, for eksempel surdeig.

392 har lagret denne
Ostesmørbrød med gorgonzola, fiken og valnøtter

Dette er et ostesmørbrød for deg som setter pris på det lille ekstra. Smørbrødet inneholder både gorgonzola, fiken og valnøtter. Gorgonzola er kjempegodt på ostesmørbrød, og enda bedre blir det med noe søtt til. Siden all blåskimmelost renner vekk når den smelter, er det lurt å blande den med en hardere ost som smelter litt bedre, for eksempel emmentaler eller annen gulost. Bruk så mye ost du vil! Velg gjerne et halvgrovt brød til ostesmørbrødet, for eksempel surdeig.

392 har lagret denne
2
porsjoner
  • 4 skive(r) grovbrød, eller halvgrovt, gjerne surdeig
  • smør
  • gorgonzola, brutt opp i mindre biter
  • sveitserost, eller annen gulost, revet
  • 2 - 4 stykker fiken, tørkede, grovhakket
  • 4 - 6 stykker valnøtter, grovhakket
  • bladpersille, finhakket
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 skive(r) grovbrød, eller halvgrovt, gjerne surdeig
  • smør
  • gorgonzola, brutt opp i mindre biter
  • sveitserost, eller annen gulost, revet
  • 2 - 4 stykker fiken, tørkede, grovhakket
  • 4 - 6 stykker valnøtter, grovhakket
  • bladpersille, finhakket
Bland ost, fiken, valnøtter og persille i en liten bolle.
Smør brødskivene med smør og snu dem.
Fordel ostenblandingen på to av skivene og legg de resterende brødskivene oppå.
Stek i en panne med lokk over middels varme til smørbrødet er gyllent på begge sider og osten har smeltet. Pass på at ikke overflaten blir brent før de er gjennomvarme. Skru eventuelt ned varmen og snu smørbrødet ofte hvis du synes det går for fort.
Del og server.
woman cooking

Bon appetit!

Bland ost, fiken, valnøtter og persille i en liten bolle.
Smør brødskivene med smør og snu dem.
Fordel ostenblandingen på to av skivene og legg de resterende brødskivene oppå.
Stek i en panne med lokk over middels varme til smørbrødet er gyllent på begge sider og osten har smeltet. Pass på at ikke overflaten blir brent før de er gjennomvarme. Skru eventuelt ned varmen og snu smørbrødet ofte hvis du synes det går for fort.
Del og server.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?