Smørgåstårta med skinke og ost
Smörgåstårta er en svensk klassiker. Kaken lages av brød og masse deilig pålegg, og finnes i utrolig mange varianter. Smörgåstårta passer perfekt på sene sommerkvelder, eller kanskje til midtsommer?
Denne oppskriften er hentet fra Matilda Mattssons kokebok, som også driver bloggen Matildas Mat.
Tips: Du kan bruke loff uten skorpe istedenfor polarbrød.
Smörgåstårta er en svensk klassiker. Kaken lages av brød og masse deilig pålegg, og finnes i utrolig mange varianter. Smörgåstårta passer perfekt på sene sommerkvelder, eller kanskje til midtsommer?
Denne oppskriften er hentet fra Matilda Mattssons kokebok, som også driver bloggen Matildas Mat.
Tips: Du kan bruke loff uten skorpe istedenfor polarbrød.
- 12 stk Polarbrød, hvete. evt. loffskiver.
Fyll 1
- 1 pakke leverpostei
- 100 g Philadelphiaost
- 4 ss fløte
Fyll 2
- 4 dl bayonneskinke, ferdig kokt
- 0.75 stk purreløk
- 4 dl crème fraîche
- 2 dl majones
- 1 dl persille, frisk
- salt, og pepper
Til pynt
- majones
- røde druer
- skinke
- gulost
- agurk
- tomat
- persille
- ruccolasalat
- 12 stk Polarbrød, hvete. evt. loffskiver.
Fyll 1
- 1 pakke leverpostei
- 100 g Philadelphiaost
- 4 ss fløte
Fyll 2
- 4 dl bayonneskinke, ferdig kokt
- 0.75 stk purreløk
- 4 dl crème fraîche
- 2 dl majones
- 1 dl persille, frisk
- salt, og pepper
Til pynt
- majones
- røde druer
- skinke
- gulost
- agurk
- tomat
- persille
- ruccolasalat
