Smørgåstårta med skinke og ost

60 min

Smörgåstårta er en svensk klassiker. Kaken lages av brød og masse deilig pålegg, og finnes i utrolig mange varianter. Smörgåstårta passer perfekt på sene sommerkvelder, eller kanskje til midtsommer?

Denne oppskriften er hentet fra Matilda Mattssons kokebok, som også driver bloggen Matildas Mat.

Tips: Du kan bruke loff uten skorpe istedenfor polarbrød.

170 har lagret denne
Smørgåstårta på lilla fat oppå dekket sommerbord

Smörgåstårta er en svensk klassiker. Kaken lages av brød og masse deilig pålegg, og finnes i utrolig mange varianter. Smörgåstårta passer perfekt på sene sommerkvelder, eller kanskje til midtsommer?

Denne oppskriften er hentet fra Matilda Mattssons kokebok, som også driver bloggen Matildas Mat.

Tips: Du kan bruke loff uten skorpe istedenfor polarbrød.

170 har lagret denne
12
porsjoner
  • 12 stk Polarbrød, hvete. evt. loffskiver.

Fyll 1

  • 1 pakke leverpostei
  • 100 g Philadelphiaost
  • 4 ss fløte

Fyll 2

  • 4 dl bayonneskinke, ferdig kokt
  • 0.75 stk purreløk
  • 4 dl crème fraîche
  • 2 dl majones
  • 1 dl persille, frisk
  • salt, og pepper

Til pynt

  • majones
  • røde druer
  • skinke
  • gulost
  • agurk
  • tomat
  • persille
  • ruccolasalat
Unngå at skjermen går i dvale
  • 12 stk Polarbrød, hvete. evt. loffskiver.

Fyll 1

  • 1 pakke leverpostei
  • 100 g Philadelphiaost
  • 4 ss fløte

Fyll 2

  • 4 dl bayonneskinke, ferdig kokt
  • 0.75 stk purreløk
  • 4 dl crème fraîche
  • 2 dl majones
  • 1 dl persille, frisk
  • salt, og pepper

Til pynt

  • majones
  • røde druer
  • skinke
  • gulost
  • agurk
  • tomat
  • persille
  • ruccolasalat
FYLL 1: Bland leverpostei med fløten til blandingen blir jevn. Tilsett eventuelt mer fløte hvis det treng. Tilsett deretter Philadelphia og agurkmix, og rør om.
FYLL 2: Hakk skinkesteken i små terninger. Strimle og hakk purreløken. Tilsett øvrige ingredienser og smak til med salt og pepper.
Skjær til polarbrød så du får en sirkel på ca. 25 cm i diameter. Dekk polarbrødbunnen med fyll 1, og legg deretter på et nytt lag med polarbrød.
Dekk neste lag med halvparten av fyll 2, og dekk alt med et nytt lag polarbrød. Legg på resten av fyll 2.
Legg på et nytt lag polarbrød, og dekk kaken med et tynt lag majones. La gjerne kaken stå pakket inn i plastfolie i en til to dager for best resultat.
Dekorer kaken som ønsket. Tips: Det passer ypperlig å pynte denne kaken med druer og skinke, siden det smaker nydelig med fyllet.
woman cooking

Bon appetit!

FYLL 1: Bland leverpostei med fløten til blandingen blir jevn. Tilsett eventuelt mer fløte hvis det treng. Tilsett deretter Philadelphia og agurkmix, og rør om.
FYLL 2: Hakk skinkesteken i små terninger. Strimle og hakk purreløken. Tilsett øvrige ingredienser og smak til med salt og pepper.
Skjær til polarbrød så du får en sirkel på ca. 25 cm i diameter. Dekk polarbrødbunnen med fyll 1, og legg deretter på et nytt lag med polarbrød.
Dekk neste lag med halvparten av fyll 2, og dekk alt med et nytt lag polarbrød. Legg på resten av fyll 2.
Legg på et nytt lag polarbrød, og dekk kaken med et tynt lag majones. La gjerne kaken stå pakket inn i plastfolie i en til to dager for best resultat.
Dekorer kaken som ønsket. Tips: Det passer ypperlig å pynte denne kaken med druer og skinke, siden det smaker nydelig med fyllet.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?