rask

Lag blåbærhus av sesongens bær

15 min

Nyt de norske blåbærene, gjerne i form av en skive med deilig hjemmelaget blåbærsyltetøy, oppfordrer matkunstner Ida Frosk. Blåbærhuset passer både på frokosttallerkenen eller i matpakken.

25 har lagret denne
Lag blåbærhus av sesongens bær

Nyt de norske blåbærene, gjerne i form av en skive med deilig hjemmelaget blåbærsyltetøy, oppfordrer matkunstner Ida Frosk. Blåbærhuset passer både på frokosttallerkenen eller i matpakken.

25 har lagret denne
1
porsjoner
  • 2 skive(r) brød
  • 1 ss blåbærsyltetøy
  • 1 håndfull blåbær
  • eple, biter
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 skive(r) brød
  • 1 ss blåbærsyltetøy
  • 1 håndfull blåbær
  • eple, biter
Steg 1: Skjær opp to brødskiver. Legg dem oppå hverandre og kutt av skorpen slik at toppen blir et trekantet ”tak”. Lag to hull i den ene skiven, det ene litt lenger enn det andre.
Steg 1: Skjær opp to brødskiver. Legg dem oppå hverandre og kutt av skorpen slik at toppen blir et trekantet ”tak”. Lag to hull i den ene skiven, det ene litt lenger enn det andre.
Steg 2: Smør deilig blåbærsyltetøy på den ene skiven. Bruk de utskorne dør- og vindusbitene til en skorstein (kutt av døren litt).
Steg 2: Smør deilig blåbærsyltetøy på den ene skiven. Bruk de utskorne dør- og vindusbitene til en skorstein (kutt av døren litt).
Steg 3: Legg skivene oppå hverandre igjen. Bruk de avskorne skorpebitene som takskeier. Pynt med en sti og blomster av ferske blåbær, gress og skorsteinsrøyk av grønt eple. Eller bruk brødskiven i matboksen
Steg 3: Legg skivene oppå hverandre igjen. Bruk de avskorne skorpebitene som takskeier. Pynt med en sti og blomster av ferske blåbær, gress og skorsteinsrøyk av grønt eple. Eller bruk brødskiven i matboksen
woman cooking

Bon appetit!

Steg 1: Skjær opp to brødskiver. Legg dem oppå hverandre og kutt av skorpen slik at toppen blir et trekantet ”tak”. Lag to hull i den ene skiven, det ene litt lenger enn det andre.
Steg 1: Skjær opp to brødskiver. Legg dem oppå hverandre og kutt av skorpen slik at toppen blir et trekantet ”tak”. Lag to hull i den ene skiven, det ene litt lenger enn det andre.
Steg 2: Smør deilig blåbærsyltetøy på den ene skiven. Bruk de utskorne dør- og vindusbitene til en skorstein (kutt av døren litt).
Steg 2: Smør deilig blåbærsyltetøy på den ene skiven. Bruk de utskorne dør- og vindusbitene til en skorstein (kutt av døren litt).
Steg 3: Legg skivene oppå hverandre igjen. Bruk de avskorne skorpebitene som takskeier. Pynt med en sti og blomster av ferske blåbær, gress og skorsteinsrøyk av grønt eple. Eller bruk brødskiven i matboksen
Steg 3: Legg skivene oppå hverandre igjen. Bruk de avskorne skorpebitene som takskeier. Pynt med en sti og blomster av ferske blåbær, gress og skorsteinsrøyk av grønt eple. Eller bruk brødskiven i matboksen

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?