Til hovedinnhold
rask

Lag blåbærhus av sesongens bær

15 min

Nyt de norske blåbærene, gjerne i form av en skive med deilig hjemmelaget blåbærsyltetøy, oppfordrer matkunstner Ida Frosk. Blåbærhuset passer både på frokosttallerkenen eller i matpakken.

Lagret av 25 brukere
Lag blåbærhus av sesongens bær

Nyt de norske blåbærene, gjerne i form av en skive med deilig hjemmelaget blåbærsyltetøy, oppfordrer matkunstner Ida Frosk. Blåbærhuset passer både på frokosttallerkenen eller i matpakken.

Lagret av 25 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 2 skive(r) brød
  • 1 ss blåbærsyltetøy
  • 1 håndfull blåbær
  • eple, biter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 skive(r) brød
  • 1 ss blåbærsyltetøy
  • 1 håndfull blåbær
  • eple, biter
Steg 1: Skjær opp to brødskiver. Legg dem oppå hverandre og kutt av skorpen slik at toppen blir et trekantet ”tak”. Lag to hull i den ene skiven, det ene litt lenger enn det andre.
Steg 1: Skjær opp to brødskiver. Legg dem oppå hverandre og kutt av skorpen slik at toppen blir et trekantet ”tak”. Lag to hull i den ene skiven, det ene litt lenger enn det andre.
Steg 2: Smør deilig blåbærsyltetøy på den ene skiven. Bruk de utskorne dør- og vindusbitene til en skorstein (kutt av døren litt).
Steg 2: Smør deilig blåbærsyltetøy på den ene skiven. Bruk de utskorne dør- og vindusbitene til en skorstein (kutt av døren litt).
Steg 3: Legg skivene oppå hverandre igjen. Bruk de avskorne skorpebitene som takskeier. Pynt med en sti og blomster av ferske blåbær, gress og skorsteinsrøyk av grønt eple. Eller bruk brødskiven i matboksen
Steg 3: Legg skivene oppå hverandre igjen. Bruk de avskorne skorpebitene som takskeier. Pynt med en sti og blomster av ferske blåbær, gress og skorsteinsrøyk av grønt eple. Eller bruk brødskiven i matboksen
woman cooking

Bon appetit!

Steg 1: Skjær opp to brødskiver. Legg dem oppå hverandre og kutt av skorpen slik at toppen blir et trekantet ”tak”. Lag to hull i den ene skiven, det ene litt lenger enn det andre.
Steg 1: Skjær opp to brødskiver. Legg dem oppå hverandre og kutt av skorpen slik at toppen blir et trekantet ”tak”. Lag to hull i den ene skiven, det ene litt lenger enn det andre.
Steg 2: Smør deilig blåbærsyltetøy på den ene skiven. Bruk de utskorne dør- og vindusbitene til en skorstein (kutt av døren litt).
Steg 2: Smør deilig blåbærsyltetøy på den ene skiven. Bruk de utskorne dør- og vindusbitene til en skorstein (kutt av døren litt).
Steg 3: Legg skivene oppå hverandre igjen. Bruk de avskorne skorpebitene som takskeier. Pynt med en sti og blomster av ferske blåbær, gress og skorsteinsrøyk av grønt eple. Eller bruk brødskiven i matboksen
Steg 3: Legg skivene oppå hverandre igjen. Bruk de avskorne skorpebitene som takskeier. Pynt med en sti og blomster av ferske blåbær, gress og skorsteinsrøyk av grønt eple. Eller bruk brødskiven i matboksen
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?