Hjemmelaget sennepssild passer godt til koldtbord, sildelag eller hvorfor ikke bare som ekstra godt pålegg til frokost. Til julefrokosten er sild obligatorisk for mange.
Sennepssausen lages av tre ulike typer sennep og krydres godt med dill.
Sennepsilden blir best om den får stå og trekke over natten.
Hjemmelaget sennepssild passer godt til koldtbord, sildelag eller hvorfor ikke bare som ekstra godt pålegg til frokost. Til julefrokosten er sild obligatorisk for mange.
Sennepssausen lages av tre ulike typer sennep og krydres godt med dill.
Sennepsilden blir best om den får stå og trekke over natten.
La sildefiletene ligge i kaldt vann i 1/2-1 time, eller til silden er passe salt.
Hell av vannet og skjær filetene i pene, skrå gaffelbiter. Visp sammen vann, eddik og sukker til sukkeret har løst seg opp. Hvis sukkeret ikke blir skikkelig oppløst, kan laken varmes opp til sukkeret smelter, avkjøl laken før videre bruk.
La sildebitene «marinere» i laken i minst 20 minutter eller gjerne natten over.
Sil vekk laken og la bitene få renne godt av seg på kjøkkenpapir.
Visp eggeplommen lys med sukkeret. Visp inn de forskjellige sennepene og eddiken. Visp inn oljen litt etter litt. Begynn først med noen dråper og øk etter hvert til en tynn stråle. Sausen skal ha en tyktflytende konsistens.
Bland til slutt inn dill og sild. La sennepssilden få stå og trekke natten over i kjøleskapet.
Bon appetit!
La sildefiletene ligge i kaldt vann i 1/2-1 time, eller til silden er passe salt.
Hell av vannet og skjær filetene i pene, skrå gaffelbiter. Visp sammen vann, eddik og sukker til sukkeret har løst seg opp. Hvis sukkeret ikke blir skikkelig oppløst, kan laken varmes opp til sukkeret smelter, avkjøl laken før videre bruk.
La sildebitene «marinere» i laken i minst 20 minutter eller gjerne natten over.
Sil vekk laken og la bitene få renne godt av seg på kjøkkenpapir.
Visp eggeplommen lys med sukkeret. Visp inn de forskjellige sennepene og eddiken. Visp inn oljen litt etter litt. Begynn først med noen dråper og øk etter hvert til en tynn stråle. Sausen skal ha en tyktflytende konsistens.
Bland til slutt inn dill og sild. La sennepssilden få stå og trekke natten over i kjøleskapet.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto