rask

Karrisild

15 min

Karrisild er en smakfull sildesalat med biter av syrlig eple, rødløk og gressløk.

Serveres gjerne med rugbrød, flatbrød eller hjemmelaget knekkebrød og godt smør.

Karrisilden blir best om den får stå og trekke over natten.

173 har lagret denne
Karrisild med eple, rødløk og gressløk

Karrisild er en smakfull sildesalat med biter av syrlig eple, rødløk og gressløk.

Serveres gjerne med rugbrød, flatbrød eller hjemmelaget knekkebrød og godt smør.

Karrisilden blir best om den får stå og trekke over natten.

173 har lagret denne
4
porsjoner
  • 400 g matjessildfileter
  • 2 dl majones
  • 1 dl rømme
  • 2 - 3 ts karripulver
  • 1 stk eple, lite og syrlig
  • 1 stk rødløk, mellomstor
  • 1 - 2 ss sylteagurk, hakket
  • 1 bunt gressløk, hakket
  • sukker
  • salt
  • pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g matjessildfileter
  • 2 dl majones
  • 1 dl rømme
  • 2 - 3 ts karripulver
  • 1 stk eple, lite og syrlig
  • 1 stk rødløk, mellomstor
  • 1 - 2 ss sylteagurk, hakket
  • 1 bunt gressløk, hakket
  • sukker
  • salt
  • pepper
Tørk sildefiletene og skjær dem på skrå i pene biter.
Visp sammen rømme, majones og karripulver. Smak dressingen til med salt, pepper og en klype sukker. Vær forsiktig med saltet, husk at silden er nokså salt.
Skjær eplet i små terninger og finhakk løken. Rør det ned i dressingen og bland til slutt inn silden.
La karrisilden stå og trekke natten over i kjøleskapet. Pynt gjerne med epleskiver, rødløk og gressløk ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Tørk sildefiletene og skjær dem på skrå i pene biter.
Visp sammen rømme, majones og karripulver. Smak dressingen til med salt, pepper og en klype sukker. Vær forsiktig med saltet, husk at silden er nokså salt.
Skjær eplet i små terninger og finhakk løken. Rør det ned i dressingen og bland til slutt inn silden.
La karrisilden stå og trekke natten over i kjøleskapet. Pynt gjerne med epleskiver, rødløk og gressløk ved servering.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?